Categorii
Celule stem

13 întrebări care trebuie puse când alegi banca de celule stem

Sângele colectat la naștere, din sângele și țesutul cordului ombilical al bebelușului, este criogenat și stocat de băncile de celule stem timp de zeci de ani (la cele mai înalte standarde medicale) și rămâne o sursă viabilă de ajutor în lupta cu boli diverse. Life Solutions, specialistul german în procesarea și stocarea celulelor stem (unicul reprezentant în România a băncii de celule stem Vita 34), știe cât de importante sunt pentru viitorii părinți sănătatea și siguranța copilului lor. Așa că te ajută să-ți clarifici ce întrebări trebuie să pui băncii alese de tine, după ce decizi să stochezi celulele stem, la naștere. În funcție de răspunsurile primite, poți lua hotărârea corectă pentru viitorului copilului tău!

  1. Cine face recoltarea la spital/clinica unde nasc? Banca de celule stem oferă asistență post-natală, pentru recoltare (la telefon)?
  2. Ce metodă este folosită pentru recoltare: gravitația (care are mai puțini pași și risc redus de contaminare) sau extracția (care asigură colectarea rapidă a unui volum mai mare)?
  3. Cât de repede este ridicată și transportată proba colectată către bancă?
  4. Este containerul în care va sta proba până la destinație stabil din punct de vedere al temperaturii?
  5. Care este fereastra de timp în care este procesată proba, odată ajunsă la laboratorul băncii și ce se întâmplă dacă proba ajunge la destinație în weekend?
  6. Ce teste se fac în laborator (contaminarea probei, markeri de boli infecțioase, viabilitatea probei, numărul de celule stem din probă) și unde este ținut sângele pe perioada testării, până la aflarea rezultatelor?
  7. Dacă proba nu este viabilă (e contaminată, are volumul prea mic, etc.), primesc banii înapoi?
  8. Taxa de stocare a probei este fixă pentru toată perioada contractului sau se poate modifica?
  9. Banca de celule stem are un laborator propriu de stocare sau nu și unde este el plasat (există riscul de dezastre naturale în zonă)?
  10. Ce acreditări are banca de celule stem pentru laboratorul de testare și pentru cel de stocare?
  11. Ce garanții oferă banca referitor la numărul și calitatea celulelor stem, odată cerute de client pentru terapie?
  12. Cât de stabilă și specializată este banca de celule stem (e o companie privată; e asociată cu un spital/institut de cercetare; e implicată în cercetarea bio-tehnologică; de cât timp stochează probe; banca este publică și privată; câte probe a eliberat până acum)?
  13. Dacă am nevoie de probă, eliberarea și transportul ei se face contra cost?

Contactează acum un reprezentant Life Solutions (la [email protected]), care îți poate răspunde la toate aceste întrebări, lasă-ți grijile în banca de celule stem Vita 34 și bucură-te de viață!