Categorii
Sfaturi pentru gravide

Totul despre mișcările intrauterine, în sarcină

Când voi simți prima dată loviturile bebelușului meu? Cât de des trebuie să se miște acesta? De la ce punct încolo trebuie să mă îngrijorez dacă nu mai dă din piciorușe, în burtică? Toate viitoarele mămici își pun aceste întrebări despre mișcările fetale (a căror prezență indică o evoluție normală a sarcinii), iar Life Solutions îți oferă răspunsurile corecte!

  • PRIMELE MIȘCĂRI. Încă din săptămâna a opta fătul începe să tresară și să își miște mâinile și picioarele. Întinderea membrelor și loviturile aferente în burtica mamei se fac simțite, de obicei, în săptămânile 16 – 22 de sarcină. În al doilea trimestru de sarcină se va mișca neregulat. În al treilea, mișcările sunt mai previzibile, fătul e mai activ și mai mare, așa că se agită după plac.
  • POZIȚIILE OPTIME. Mișcările intrauterine se simt mai bine dacă mama stă întinsă sau în fund și mai greu dacă mama este supraponderală sau are placenta anterioară (în fața uterului, aproape de stomac).
  • ND VA MIȘCA MAI MULT. Adesea, bebelușii sunt mai activi seara, când mami se pregătește să se culce. Perioadele active vor fi urmare de unele în care simți foarte puțină mișcare.
  • LA CE SĂ FII ATENTĂ. Din săptămâna a 28-a de sarcină, trebuie să monitorizezi mișcările fetale și orice diminuare a lor trebuie transmisă medicului. Asta se face simplu: te așezi pe partea stângă (care favorizează circulația sângelui), pe pat, cu burta sprijinită pe o pernă, stai nemișcată timp de 1 – 2 ore și numeri mișcările resimțite. Ar trebui să fie 10, în medie. Monitorizarea se face zilnic.
  • CUM STIMULEZI BEBELUȘ Pentru a încuraja bebelușul să se miște și a-i monitoriza activitatea, poți consuma băuturi reci, carbogazoase sau o cafea (da, ai voie să consumi cafeină în timpul sarcinii).
  • ND TREBUIE MERS LA MEDIC. Dacă bebe nu se mișcă în urma stimulilor externi amintiți anterior și nu resimți cele 10 mișcări în decurs de 1 – 2 ore. Dacă frecvența mișcărilor scade pe măsură ce sarcina progresează. Dacă simți burta tare la atingere și dureroasă. Dacă ai o migrenă care durează mai mult de 24 de ore. Dacă ai pielea de pe mâini, picioare și din jurul ochilor mai umflată sau acoperită de puncte roșii.

Monitorizează atent mișcările bebelușului tău și gândește-te la sănătatea lui și pe viitor, recoltându-i la naștere celulele stem. Alege Life Solutions, unicul reprezentant în România al băncii Vita 34, singura banca de celule stem din Germania care este autorizată să stocheze țesut ombilical și care oferă suport financiar pentru transplantul cu celule stem în valoare de 100.000 euro.

Lasă-ți grijile în banca de celule stem Vita 34 și bucură-te de viață!