Categorii
Sfaturi pentru gravide

Remedii naturale pentru neplăcerile sarcinii

Cele 9 luni de sarcină ar trebuie să fie cât mai frumoase și mai pline de încântare, îți aștepți bebelușul și viața ți se va împlini. Life Solutions știe că entuziasmul este uneori domolit de zilele în care nu te simți prea bine, așa că te ajută cu sfaturi naturale legate de ce poți face pentru a combate diversele probleme care pot să apară în sarcină. Înainte de a încerca oricare dintre aceste remedii naturale, cere sfatul medicului și, în cazul suplimentelor, respectă dozajul care ți se potrivește, conform instrucțiunilor acestuia!

Iar după ce treci cu bine de neplăcerile sarcinii, nu uita să te asiguri că sănătatea micuțului tău este pe mâini sigure, stocându-i la naștere celulele stem în banca Vita 34, prin partenerul exclusiv din România – Life Solutions.  Vita 34 este banca de celule stem nr. 1 din Germania – cea mai mare, cea mai acreditată bancă privată de acest tip și singura care dispune și de bancă publică.

 

Greața matinală. Este unul dintre primele simptome ale faptului că aștepți un copil și apare în primul trimestru (la 6 – 8 săptămâni) la multe dintre viitoarele mămici. Pentru a te ajuta cu greața, vomitatul și starea generală proastă, poți încerca să iei pastile sau să bei ceai de armurariu (care protejează ficatul) și să consumi ceai de mentă ori de ghimbir.

Anxietatea. Ce te ajută să diminuezi îngrijorările constante privind sarcina? Printre remediile holistice care pot funcționa sunt meditația, yoga prenatală, sportul și plimbările prin natură, aromaterapia, suplimentele de magneziu.

Insomnia. Folosește uleiul esențial de lavandă, pentru a te calma înainte de culcare: câteva picături pe pernă, la tâmplă, într-un difuzor care va umple camera de aroma liniștitoare. Citește și sfaturile noastre pentru un somn liniștit în sarcină.

Durerile de spate. Printre remediile naturale care chiar funcționează se numără: sportul (înotul, yoga, mersul pe jos), căldura (aplică pe zona dureroasă o sticlă cu apă caldă, un ciorap plin cu orez uscat încăzit la cuptor, fă o baie caldă) și masajul.

Anemia. În timpul sarcinii, corpul tău produce mai mult sânge. Dacă nu ai destul fier în organism, se poate instala o anemie ușoară: te vei simți foarte obosită și slăbită. Poți absorbi fierul necesar nu doar din pastilele prescrise de medic, ci și din alimentație și ceaiuri naturale. Fasolea, sfecla roșie, plantele cu frunze verzi sunt pline de fier, iar Vitamina C din citrice, căpșune, kiwi, roșii și ardei grași îți ajută corpul să rețină mai mult fier. Pune câte 14 g de frunze de urzică, pătrunjel, mentă, tătăneasă și rădăcină de dragavei (ștevie creață) într-un borcan de 2 litri, adaugă deasupra 1,9 l de apă fierbinte, pune-i capacul și lasă la infuzat cel puțin 8 ore; consumă până la 4 căni pe zi, timp de o săptămână pe lună.

Crampe musculare. Te pot trezi din somn des, mai ales în al treilea trimestru, așa că tratează-le cu: întinderi musculare înainte de a te culca, seara; ciorapi de compresie; suplimente cu magneziu.

Contracții Braxton Hicks. Acestea pot fi ușor confundate cu cele reale și le poți combate rehidratându-te (bea un pahar cu apă), odihnindu-te (pentru a ajuta uterul să nu se mai contracte) și făcând o baie relaxantă (dar nu fierbinte).