Luna octombrie deschide sezonul de răceli și gripe. Umezeala, vântul, frigul, plus trecerea din spații închise, încălzite, la temperaturile scăzute de afară sunt factori favorizanți. Gravida trebuie să facă mai mari eforuri perioada aceasta pentru a se feri de frig și de virusuri. Life Solutions, reprezentantul din România al celei mai experimentate și acrediate bănci de celule stem din Germania, anume Vita 34, este alături de viitoarele mămici cu informații despre cum se pot evita gripa și răceala în sarcină.
Evită „băile de mulțime”
Luna octombrie vine, cel mai adesea, cu strănuturi, tuse, durere în gât, stare generală de oboseală. Mai toată lumea răcește. Vremea rece in sine nu duce la aparitia racelilor, insa atunci cand este rece afara persoanele sunt mai susceptibile sa stea in interior si sa-si transmita intre ele virusurile. Evită mersul la evenimente care adună mulți oameni laolaltă. Dacă ești în primul trimestru de sarcină, amână mersul la teatru, la conferințe ori concerte.
Ulterior, când sarcina avansează, folosește o mască de protecție, pentru că Rinovirusul e cea mai comună cauză a răcelilor. Virusul este prezent pe toată durata anului cu două vârfuri de incidenţă (când cauzează peste 80% din răceli): unnul dintre ele, în cursul toamnei. Nici mersul în mijloacele aglomerate de transporturi în comun nu este indicat fără măscuța de protecție.
Întărește-ți sistemul imunitar
Toamna și iarna sunt anotimpurile in care sistemul imunitar este cel mai greu pus la incercare. Nu uita sa-i asiguri necesarul de vitamine! Vitaminele A, C, E si complexul de vitamina B sunt esentiale pentru un sistem imunitar sanatos.
Gravidei se recomandă 500 mg de vitamina C zilnic. Riscul de a dezvolta complicatii serioase asociate gripei (pneumonie, bronsita, infectii ale sinusurilor si infectii ale urechii, dar si de encefalopatie) este crescut in cazul femeilor gravide, de aceea un sistem imunitar în parametri, te pune la adăpost.
Igienă riguroasă
Atingerea conjuctivelor sau a nasului cu degetele sau cu obiectele infectate cu virusuri poate duce pentru gravidă – care este imunsupresată – la îmbolnăvire. Sunt necesare dezinfecţia mediului (dezinfecteaza frecvent cu apa si sapun suprafetele si obiectele de uz casnic), spălarea pe maini, odihna, hidratarea, temperatura şi umiditatea adecvate (pentru a reduce iritarea mucoasei nasofaringiene şi a ajuta eliminarea secreţiilor nazale prin prevenirea uscaciunii mucoasei nazale, dacă răceala s-a instalat), solutiile saline hipertone.
Fii precaută, previne răceala!
Dacă ați împărțit biroul cu colegi răciți, încercați să preîntâmpinați molipsirea învoindu-vă în următoarele zile de la birou dar și luând paracetamol, care este permis în sarcină, plus vitamina C. Lăsați seara pe noptieră o ceapă tăiată: va dezinfecta aerul din dormitor și căile respiratorii. Ceaiurile calde sunt, de asemenea, binevenite. Atenție la plantele permise în sarcină: ceaiul de urzică și de tei ori de fructe nu au contraindicații.
Precauția este și ceea ce promovează Life Solutions
E important, din dragoste pentru copii, să stocăm celule stem la naștere, pentru a preîntâmpina posibilele probleme de sănătate viitoare ale acestora. Importanța recoltării celulelor stem este majoră și de aceea Life Solutions este alături de viitorii părinți. Expertii noștri sunt alături de dumneavoastră de la început, prin consultanță și sfaturi la: [email protected].