Categorii
Sfaturi pentru gravide

Ce să faci, încă de când ești însărcinată, ca să ai un copil deștept

Moștenirea genetică și educația sunt cele două elemente care, în proporție egală, dau nivelul inteligenței viitoare a copilului. Life Solutions, partenerul exculsiv pe teritoriul României al Vita34, banca de celule stem numărul 1 în Germania, vă oferă – însă – câteva sfaturi ca să stimulați, încă din perioada intrauterină a copilului, adevăratul potențial al bebelușului.

  1. Începeți cu obiceiul cititului de povești

Când începe, cu adevărat, învățatul? Psihologul și expertul în parenting Polly Sengupta spune că punerea bazelor pentru limbaj începe chiar din perioada în pântece a bebelușului, mai exact din al treilea trimestru de sarcină. Bebelușul poate memora sunetele pe care le aude în mod regulat, chiar din perioada intrauterină.

Cercetătorii în parenting citați de website-ul Babble au cerut unui grup de mămici să citească în mod repetat un pasaj din The Cat In The Hat (o carte de povești Scrisă și ilustrată de Theodor Geisel, cunoscut ca Dr. Seuss) copiilor lor încă nenăscuți. Când au venit pe lume, acei copii au recunoscut pasajul de îndată ce l-au auzit…

  1. Mâncați sănătos

Acizii grași Omega 3 sunt esențiali pentru dezvoltarea creierului copilului. Asigurați-vă că din trimestrul doi includeți alimente ce conțin acizii grași buni. Peștele, spanacul, boabele de soia, nucile, alunele nu trebuie să lipsească din dietă.

De asemenea, fierul, găsit în legumele verzi, face ca fluxul de oxigen să ajungă mai repede în celulele creierului. Migdalele sunt o sursă bună de niacină, proteine și energie și ajută la dezvoltarea generală a creierului fătului.

De asemenea, începând cu săptămâna a 12-a de sarcină, papilele gustative încep să se dezvolte iar un studiu citat de Whattoexpect.com arată că e important ca gravida să experimenteze alimente cât mai variate pentru gusturi cât mai diverse la care să îl expună pe cel mic.

  1. Mențineți-vă în formă și fiți active

Endorfina se eliberează în corp când facem sport iar asta aduce o senzație foarte plăcută. Starea de bine se va transmite și bebelușului dvs. Menținerea în formă/activtatea fizică sunt foarte importante în sarcină. Ridicați-vă din pat, lăsați comoditatea la o parte și faceți mișcae, dacă vreți să aveți un copil deștept, scrie hindustantimes.com

Hormonii eliberați în timpul exercițiilor fizice traversează placenta, scăldând fătul în compuși care aduc o stare de bine, ce se întinde pe mai multe ore. În plus, mișcarea face să crească fluxul de sânge din zona pelvină,așa că toate substanțele nutritive ajung mai repede la făt, ceea ce îl va ajuta să crească mai ușor. În plus, un studiu recent citat de publicația nature.com arată că exercițiile făcute pe perioada sarcinii cresc numărul de neuroni din zona hipotalamusului bebelușului cu până la 40%, această zonă din creier fiind răspunzătoare de învățare și memorie.

  1. Ascultați muzică și începeți să vorbiți cu bebelușul încă nenăscut

Pe măsură ce fătul crește în pântece, începe să audă și chiar să răspundă la sunete. Poate că nu înțelege ce spuneți, dar stimulând copilul vorbind cu el sau cântând, ori punându-i muzică ajută la dezvoltarea creierului său, spun studiile. Mai mult, de pe acum poți forma gusturile muzicale ale copilului tău. „Copiii nenăscuți iubesc muzica – aceasta declanșează eliberarea hormonilor fericirii, precum serotonina, ceea ce calmează copilul și chiar îi formează viitoarea capacitate de a se concentra. După naștere, copilul își amintește melodiile dar și starea de bine experimentată

intrauterin”, declară Polly Sengupta, citată de hindustantimes.com. „Acest lucru înseamnă că – după ce s-a născut – copilului trebuie să i se pună aceleași melodii ca cele ascultate în perioada intrauterină, pentru a-l calma”.

  1. Mențineți-vă sănătoasă tiroida

Hipotiroidismul mamei poate afecta inteligența copilului. „Încercați să aveți o dietă echilibrată, cu conținut suficient de sodiu și iod. Iaurtul, dulceața de nuci verzi pot fi o sursă bună de sare de sodiu și iod”, spune ginecologul Ratnabali Ghosh, citat de hindustantimes.com.

LifeSolutions oferă oportunitatea viitorilor părinți să stocheze celulele stem ale bebelușilor și să beneficieze de know-how-ul german al celei mai mari și mai experimentate bănci de celule stem din Germania, a doua ca mărime din Europa. Pe lângă servicii în sine (recoltare, transport, procesare, stocare), Life Solutions vine cu kitul de recoltare cel mai performant de pe piața din România, cu licențe și acreditări, testări și garanții financiare. În plus, în spatele fiecărei mostre biologice, se află o muncă titanică și întregul know-how acumulat de-a lungul celor peste 2 decenii de activitate cu celule stem. Pentru o ofertă personalizată, un consultant LifeSolutions vă stă la dispoziție la [email protected].