Categorii
Sfaturi pentru gravide

Cum să gestionezi o sarcină-surpriză

Pentru că niciun mijloc contraceptiv nu este 100% sigur, o sarcină-surpriză i se poate întâmpla oricui! Dacă te decizi să duci sarcina la termen, atunci nu intra în panică! Îți dăm câteva idei despre cum să o gestionezi.

O sarcină-surpriză poate fi o situație dificil de procesat în primă fază. Atunci când o persoană încearcă să rămână însărcinată are timp să discearnă și să decidă dacă este pregătită pentru toate schimbările care sunt pe cale să se petreacă în viața ei. De cealaltă parte a spectrului, atunci când afli brusc că ești însărcinată, toate te lovesc deodată. O mulțime de gânduri și de lucruri pe care simți că trebuie să le rezolvi imediat sau cel puțin să le găsești soluții. Tocmai din acest motiv, ne-am gândit să te susținem cu niște sfaturi.

Life Solutions,  specialistul german în recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere vine în ajutorul tău pentru a te informa și a te sprijini în călătoria magică a sarcinii și maternității. Știm că părinții informați sunt părinți mai puternici și mai bine pregătiți pentru ceea ce îi  așteaptă. Dacă vrei să știi cum să te pregătești în cazul unei sarcini-surpriză, citește mai jos! Protejează sănătatea bebelușului tău și alege orice pachet din oferta noastră, pentru recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, profitând de super oferta lunii septembrie.

O sarcină-surpriză poate fi dificilă pentru tine din punct de vedere emoțional, nu ai apucat să îți pregătești corpul  și nici să vizitezi medicul înainte, pentru a verifica dacă totul este în regulă din punct de vedere fizic. În caz că ai aflat că ești însărcinată și situația a venit ca un șoc, primul pas este decisiv și anume să vizitezi un medic obstetrician care să te ghideze pe mai departe. Alege-l corect, să aibă experiență, să fie empatic și să-ți facă un plan de monitorizare a stării tale de sănătate și a viitorului tău bebeluș. Dacă ai dubii, apelează la o companie de Concierge medical ai cărei navigatori de pacienți te vor direcționa corect în alegerea medicului, clinicilor și îți vor fi punct de sprijin în orice nevoie medicală ai avea.

 

Următorul pas este să pui la cale un sistem de sprijin pentru tine, pe perioada sarcinii. Vorbește cu prietenele tale care au avut deja copii, cu familia ta sau cu orice conexiune din viața ta în care ai încredere. Cere ajutorul, pune întrebări, nu păstra toate gândurile negre pentru tine – ele mereu au mai multă putere în capul tău, dar dacă le împărtășești cu alții, atunci le dai ocazia apropiaților să îți spună că și ei au trecut prin asta sau să-ți ofere ajutorul.

 

Dacă tatăl copilului va fi implicat în creșterea acestuia, atunci faceți amândoi o listă cu toate lucrurile pe care trebuie să le discutați în legătură cu sarcina, stabiliți modul în care credeți că e cel mai bine să crești și să educi un copil și notați toate dubiile pe care le aveți fiecare legat de acest subiect. Faceți un spațiu pentru sentimentele voastre și încercați să ajungeți la concluzii.

 

Dacă ești îngrijorată în legătură cu partea financiară în ceea ce privește sarcina, atunci alcătuiește o listă de priorități. Obiectele de care ai nevoie nu trebuie neapărat să fie noi, ci doar de calitate. Vezi printre prieteni de ce ai nevoie sau caută lucruri la mâna a doua care să te atragă. Oricum, în primele luni nu ai nevoie de atât de multe lucruri pe câte vor să ți le vândă companiile producătoare.

Dacă ești stresată în privința viitorului tău sau poate chiar de pierderea libertății proprii, încearcă să nu îți mai faci atâtea griji. Soluții există întotdeauna, pentru orice, atât timp cât te organizezi, te documentezi și strângi oamenii potriviți în jurul tău! Ceea ce știai înainte despre tine se va schimba cu certitudine în bine, la fel și prioritățile. Vei da alte valențe nevoilor tale și personalității proprii.