Categorii
Sfaturi pentru gravide

Care sunt semnele posibilelor complicații în sarcină?

Câteodată, din varii motive, femeile însărcinate ezită să apeleze la medicul lor. Fie tind să creadă că pot trece peste anumite simptome, fie din motive financiare, din lipsă de timp sau poate pentru că nu vor să exagereze cu întrebările. De cele mai multe ori există însă anumite semne care pot pune în pericol sarcina. Iată care sunt acestea!

Life Solutions, specialistul german în recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere vine în ajutorul tău cu informații despre cele mai noi descoperiri ce țin de sarcină și viața de părinte.  Știm că părinții informați sunt părinți mai puternici și mai bine pregătiți pentru ceea ce-i așteaptă. Dacă vrei să afli care sunt semnele care îți pot expune sarcina la complicații, citește mai jos! Protejează sănătatea bebelușului tău și alege orice pachet din oferta noastră, pentru recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, profitând de super oferta lunii martie.

Pentru a te asigura că vei avea o naștere cât mai sigură și simplă, e bine să ai grijă de corpul tău imediat ce afli că ai rămas însărcinată, dacă nu chiar înainte de a încerca să concepi noua minune din viața ta. Desigur, e imposibil să previi orice problemă, în special cu exerciții fizice și o dietă sănătoasă – însă din păcate unele probleme și complicații nu pot fi prevăzute. Iată câteva semne pe care nu ar trebui să le ignori în timpul sarcinii:

  1. Contracții regulate

Într-o sarcină obișnuită e posibil să ai parte de contracții cu ceva timp înainte să intri în travaliu. Unele dintre aceste contracții ar putea fi dureroase, dar nu ar trebui să se petreacă în mod regulat. Dacă le ai de mai mult de șase ori într-o oră, acestea ar putea fi un semn de naștere prematură. Așa că apelează la medicul tău!

  1. Fătul nu se mai mișcă

Dacă ești sub 28 de săptămâni de sarcină e posibil ca mișcările copilului tău în pântec să fie neregulate. Însă după 28 de săptămâni de sarcină, majoritatea bebelușilor sunt destul de activi pentru ca mamele să observe un tipar și o frecvență în mișcările lor. Dacă observi că acest tipar este întrerupt și cel mic se mișcă mai puțin sau deloc, e bine să contactezi imediat medicul.

  1. Glicemia prea mare sau prea mică

Destul de multe femei sunt diagnosticate cu diabet gestațional în timpul sarcinii. De aceea e foarte important să-ți monitorizezi cu atenție glicemia. Diabetul gestațional trebuie să fie descoperit și tratat cât mai devreme posibil.

  1. În caz de sângerare abundentă

În timpul sarcinii e normal să ai parte de mici sângerări, dar dacă acestea sunt abundente – de același volum sau chiar peste cel al menstruației – atunci este posibil să ai o complicație a sarcinii și trebuie să-ți contactezi medicul imediat.

  1. Dureri abdominale severe și bruște

Unele dureri abdominale sunt normale în timpul sarcinii – provocate de contracții sau de dureri ale mușchilor, poate chiar de constipație – dar dacă durerea e de intensitate mare și începe brusc, ar trebui să apelezi imediat la medicul tău.