Cum funcționează efectiv înghețarea cordonului ombilical?
Procesul de conservare a celulelor stem din țesutul cordonului ombilical începe de la clinica de maternitate. După ce cordonul ombilical a fost tăiat, sângele ombilical este colectat inițial într-o pungă. Apoi, medicul sau moașa taie cordonul ombilical lângă placentă pentru a obține o bucată cât mai lungă posibil. Țesutul ombilical este trimis împreună cu sângele din cordonul ombilical prin curier la laboratorul Vita 34.
A fost nevoie de mult timp de dezvoltare pentru a perfecta procedura de la colectarea la clinică la înghețarea țesutului ombilical. Procesul de conservare a întregului cordon ombilical este chiar mai complex decât crioconservarea sângelui ombilical.
„Cordonul ombilical poate avea o lungime mai mare de 50 de centimetri și cu cât mai mult ajunge la Vita 34 pentru conservare, cu atât mai multe celule stem mezenchimale sunt stocate.” Dr Mario Lehmanm
Cea mai mare provocare la depozitarea țesutului ombilical este creșterea microbiană. O naștere naturală nu este sterilă. Pentru ca acest lucru să nu afecteze mai târziu calitatea preparatului de celule stem, Vita 34 încearcă să reducă la minimum expunerea bacteriană încă din timpul transportului. Recipientul de colectare este cel mai potrivit pentru acest scop. Conține o soluție specială de transport pentru plasarea cordonului ombilical imediat după ce a fost tăiat. Când cordonul ombilical ajunge la laborator, acesta este din nou bine dezinfectat, curățat și spălat pentru a ne asigura că și ultimul germen a fost șters. Apoi, secțiunile cordonului ombilical sunt înghețate la aproximativ -180 de grade Celsius, într-o pungă specială de înghețare, protejată într-o casetă de aluminiu.
Life Solutions, partenerul exclusiv al lui Vita 34, cea mai mare bancă de celule stem din Germania, este singurul furnizor care oferă, pe teritoriul României, depozitarea țesutului ombilical într-o bancă din Germania. Prin stocarea sângelui din cordonul ombilical și a țesutului ombilical, obțineți puterea dublă a celulelor stem.
Sângele ombilical în medicina regenerativă
Domeniile de cercetare în medicina regenerativă sunt cuprinzătoare și promițătoare. Oamenii de știință de vârf consideră că fiecare a șaptea persoană va avea nevoie de o terapie bazată pe celule stem pe parcursul vieții, în viitorul apropiat. Unul dintre motive este faptul că oamenii îmbătrânesc și din ce în ce mai mulți oameni suferă de boli precum cancer sau diabet. De asemenea, Vita 34 lucrează la îmbunătățirea sângelui ombilical și la sporirea posibilităților sale de aplicare.
„Am avut de-a face cu celule stem și sânge din cordonul ombilical de mulți ani și sunt convins că sângele și țesuturile din cordonul ombilical vor fi aplicate pe o bază largă în toate domeniile medicinei în viitor” Dr. Margit Müller, Consultant, Departamentul Științific Medical
În medicina viitoare, acesta va fi un element ferm ancorat în terapie. Timp de aproape douăzeci de ani, echipa de cercetare și dezvoltare a companiei Vita 34, formată din specialiști în medicină, biologi, biochimiști și experți medical-tehnici, a fost angajată în cercetarea celulelor stem din sângele și țesutul ombilical. În colaborare cu universități renumite și instituții de cercetare, Vita 34 studiază noi opțiuni terapeutice pentru a trata bolile cardiovasculare, bolile hematopoietice și diabetul tip 1. Asemenea Vita 34, mulți profesioniști din domeniul sănătății și oamenii de știință cred în potențialul mare al celulelor stem. Vita 34 se implică activ în această dezvoltare. află mai multe