Recoltare celule stem: Servicii profesionale și complete

 

Recoltare Celule Stem: De peste 20 de ani, echipa de cercetare și dezvoltare a Vita 34,  formată din medici specialiști, biologi, biochimiști și personal calificat medico-tehnic de prelevare, lucrează în cercetarea celulelor stem recoltate la naștere din sânge și țesut ombilical.

Doriți mai multe detalii? Vă contactăm noi!

Află mai multe detalii despre celulele stem.

Cereți o ofertă personalizată!

Echipa noastră vă stă la dispoziție!

Completați adresa de e-mail sau numărul de telefon și ulterior un reprezentant Life Solutions vă va contacta.


  Recoltare celule stem: De ce să apelezi la procedură?

  Deoarece cercetarea și medicina progresează, suntem convinși că un depozit de celule stem care conține sânge și țesut din cordonul ombilical devine mai valoros în fiecare an.

  Marele potențial al celulelor stem este văzut din ce în ce mai mult în aplicațiile privind regenerarea țesuturilor și celulelor, în care viabilitatea și disponibilitatea rapidă joacă un rol important.

  Oamenii de cercetare prevăd, în următorii ani, rezultate și progrese în domeniul de terapie cu celule stem. Vita 34 cercetează și în acest moment posibile modalități de utilizare. În cooperare cu universități renumite și instituții de cercetare investigăm noi metode de terapie pentru afecțiuni ale inimii și ale circulației, boli ale sângelui și diabet de tip 1.

  Cinci beneficii pentru a stoca celulele stem ale copilului
  Când sunt criogenate, ele nu îmbătrânesc și își mențin proprietățile vitale.
  Acestea sunt tolerate cel mai bine de organismul propriu - caracteristicile țesutului se potrivesc pe deplin.
  Nu apare nici o respingere de grefă, cel mai avantajos lucru pentru medicina regenerativă.
  După depozitare, celulele stem din sângele din cordonul ombilical pot salva, de asemenea, frați bolnavi.
  În studiile clinice, noi terapii și domenii de aplicare, celulele stem sunt testate în mod constant.

  Avantaje recoltare celule stem din cordonul ombilical

  Recoltarea celulelor stem - nedureroasă și complet sigură pentru mamă și copil.
  Sunt nepoluate, capabile să se replice, mai viabile și, de obicei, fără viruși.
  Timp foarte scurt de așteptare în cazul unui eventual transplant: sângele din cordonul ombilical este disponibil în câteva zile - și chiar mai rapid în situații de urgență.

  Recoltare nedureroasă și sigură

  Nepoluate și viabile

  Timp scurt de așteptare

  Criogenarea celulelor stem - o decizie importantă!

  Succesul tratamentului cu celule stem depinde în mod esențial de vârsta celulelor. Celulele stem se îmbolnăvesc ca și noi și pot suferi malformații cauzate de boli și de influențele mediului. Cu cât sunt mai tinere, celulele stem sunt mai interesante pentru medicina modernă. 

  Recoltarea sângelui și a țesutului ombilical la naștere și criogenarea acestora este un proces simplu și etic, inofensiv și non-invaziv de extragere a celulelor stem tinere și potențiale, asigurându-ne astfel sănătatea. 

  Recoltarea lor ulterioară necesită intervenție medicală, ceea ce reprezintă un anumit risc pentru sănătatea donatorului.

  Celulele stem din sângele ombilical sunt celule stem tinere, în timp ce celulele stem din măduva osoasă sunt celule stem adulte. Comparativ cu celulele stem din măduva osoasă, cele din sângele din cordonul ombilical oferă avantaje fundamentale.

  Recoltare celule stem: Exemple de aplicații

  testare celule stem in laborator

  Recoltare celule stem. Exemplu de aplicație pentru tratament clasic

  O probă cu sângele ombilical procesată, analizată si stocată la Vita 34 l-a ajutat pe micul Jan, în vârstă de cinci ani, în 2005.

  Băiatul care locuia în apropiere de Osnabrück s-a îmbolnăvit de anemie aplastică la vârsta de trei ani, o boală rară caracterizată prin insuficiență medulară, ce consta in pancitopenie periferică (reducerea numerică a tuturor liniilor celulare din sângele periferic), hipoplazie medulară (reducerea functionalitații măduvei hematoformatoare), macrocitoză  (creșterea in dimensiuni a celulelor) moderată in asociere cu eritropoieza de stres și niveluri ridicate ale hemoglobinei fetale.

  Atunci când tratamentele convenționale nu au succes, transplantul de celule stem este tratamentul alternativ ales. În februarie 2005 proba cu sânge ombilical fusese prelevată de la fratele său sănătos și depozitată gratuit de VITA 34 în cadrul „inițiativei pentru frați“.

  Cea mai bună alegere intr-un transplant alogen sunt celulele stem recoltate de la un frate sau de la o soră. Analizarea țesuturilor a arătat că cei doi frați au țesuturi compatibile. Când starea lui Jan s-a înrăutățit, în septembrie 2015 a fost solicitată proba cu celule stem de la Vita34 pentru transplant de către medicii curanți de la Universitatea de Medicină din Hanovra. În dimineața zilei de 26 septembrie acest transport prețios a ajuns în centrul de transplant adus de un curier autorizat.

  În aceeași zi  s-a efectuat și transplantul. Deja după un timp relativ scurt valorile din sânge au ajuns la un nivel acceptabil, astfel încât băiatul a părăsit spitalul.   Mama lui Jan este foarte fericită: „Mulțumită transplantului Jan poate să facă aproape tot ceea ce fac și alți copii de vârsta lui.

  Astăzi știm că boala sa ar fi putut fi tratată mai devreme, dacă ar fi  avut proba lui cu celule stem. Acum nu mai contează însă nimic altceva, decât faptul că Jan este din nou sănătos și se poate bucura de copilăria sa.“

  Exemplu de aplicație în medicina regenerativă a procesului de recoltare celule stem

  În anul 2009 o echipă de medici din Bochum, condusă de Prof. Jensen și Prof. Hamelmann a reușit să ajute un băiat de doi ani și jumătate care suferea de leziuni cerebrale severe. I-au transplantat (propriul) sânge ombilical, depozitat la Vita 34 și au documentat acest caz unic.

  În anul 2008 băiatul a ajuns de urgență la spital cu probleme gastro-intestinale. Starea sa s-a înrăutățit dramatic. După un stop cardiorespirator, reanimarea sa a reușit după 25 de minute. A rămas în stare vegetativă și și-a pierdut vederea, singura sa comunicație cu mediul fiind scâncetul său permanent. Șansele sale de supraviețuire au fost evaluate ca foarte pesimiste (Glasgow Coma Scales 4).

  Tatăl băiatului, perfect dezvoltat până în acel moment, a încercat să găsească terapii alternative. Discuțiile purtate cu Vita 34 au dus la contactul cu domnul prof. Jensen, care consemnase succese internaționale răsunătoare în materie de cercetare cu celule stem. „Părinții au luat legătura cu noi și ne-au întrebat dacă există vreo posibilitate să utilizeze sângele ombilical stocat al fiului lor“, își amintește Jensen. Prof. Jensen.

  A preluat cazul iar Vita 34 i-a asigurat transportul probei sângele din cordonul ombilical la Bochum. La nouă săptămâni după leziunea cerebrală suferită, băiatului i s-a administrat intravenos sângele ombilical recoltat la naștere. Progresele observate din acest moment au fost imense. După doar două luni paralizia spastică s-a redus considerabil.

  Băiatul s-a oprit din scâncit, a reușit să stea în șezut și și-a recăpătat verdea, a zâmbit și a reușit să pronunțe câteva cuvinte simple – comunicarea cu lumea din jur a fost restabilită. Cu ajutorul fizioterapeuților și a ergoterapeuților pacientul s-a recuperat relativ repede după administrarea propriilor celule stem.

  Astăzi băiatul are doar unele ușoare probleme de mers și este înscris la o școală normală. Medicii nu se așteptaseră la această evoluție pozitivă a bolii.

  testare celulelor in laborator

  Beneficii recoltare celule stem si aplicații în leucemie

  În anul 2004 în Statele Unite a fost tratat pentru prima dată cu succes un copil care suferea de leucemie cu un preparat din propriul sânge ombilical. Fetița în vârstă de trei ani suferea de leucemie limfoblastică acută.

  Aceasta este o formă de leucemie în care celulele precursoare maligne ale anumitor celule albe din sânge, limfocitele, se înmulțesc necontrolat. Prima încercare de tratament eșuase. În ciuda chimioterapiei, după zece luni boala a recidivat și s-a extins în creier și în măduva vertebrală.

  Din acest motiv, patru luni mai târziu medicii de la spitalul Advocate Hope Children’s Hospital din Oak Lawn (Illinois, SUA) au decis să inițieze un al doilea curs de chimioterapie urmat de infuzarea de sânge ombilical.

  Părinții fetiței solicitaseră recoltarea de sânge ombilical la naștere și preparatul era depozitat la o filială din SUA a VITA 34. Medicul curant dr. Ammar Hayani a decis după investigații detaliate să administreze fetiței propriile celule stem ombilicale.

  Tratamentul a reușit. Fetița este astăzi sănătoasă. Până acum, în caz de leucemie s-a utilizat doar sânge ombilical donat de un frate sau o soră. Acest exemplu a arătat că infuzia de celule stem din propriul sânge ombilical poate avea succes în cazuri de excepție și în leucemie.

  Aplicații în caz de leziuni cerebrale ale celulelor stem

  În luna august 2015 unui băiat de 5 ani din Germania i s-a administrat propriul sânge ombilical. Fusese diagnosticat cu o leziune cerebrală apărută în viața intra-uterină. Părinții recoltaseră sângele ombilical la naștere și au solicitat proba stocată a copilului lor de la Vita 34 din Leipzig.

  Era vorba de aplicația autologă (cu alte cuvinte donatorul și beneficiarul sunt una și aceeași persoană) cu numărul 19 din istoria Vita 34. Sângele a fost transplantat în stare brută, fără a fi clătit – o decizie pe care medicul responsabil de transplant și părinții au luat-o împreună pentru a păstra potențialul de regenerare al tuturor componentelor din sânge.

  Băiatul a trecut cu bine peste transplantul din vara anului 2015. Nu a apărut niciuna dintre efectele adverse temute. În ziua transplantului deja a reușit să mănânce, să bea apă, să se joace. Deja în a doua zi a fost externat. La câteva luni după transplant, băiatul se simtea deja bine.

  Mama are impresia că s-a dezvoltat mintal. „Mă bucur că am hotărât să recoltăm sângele ombilical, chiar dacă îmbunătățirele sunt mici“ declară mama băiatului. Înca o dezvoltare pozitiva a fost: spasmele musculare caracteristice pentru această afecțiune s-au redus

  celule stem leziuni cerebrale

  experienta celule stem

  Recoltare celule stem și aplicații în neuroblastom

  În 2015, în Spania, unei fetițe de 5 ani care suferea de neuroblastom i s-a administrat în cadrul tratamentului preparatul de celule stem din propriul sânge ombilical, depozitat la Vita 34.

  Un neuroblastom este o afecțiune malignă care apare la vârsta copilăriei și care afectează circa 5000 de copii pe an.

  Tratamentul aplicat în aceste cazuri depinde de stadiul bolii. De regulă, se aplică pentru început o chimioterapie cu doză înaltă și o îndepărtare chirurgicală a tumorii. În plus, în caz de nevoie se poate administra și radioterapie.

  În final, a avut loc transplantul de celule autologe, adică cele care au fost recoltate pacientului la naștere, procesate, analizate și stocate in banca de celule stem Vita34. Această terapie poate crește în mod semnificativ șansele de supraviețuire în astfel de afecțiuni.

  Părinții se îngrijiseră de viitorul fiicei lor și deciseseră să recolteze și să depoziteze sângele ombilical. Împreună cu Vita 34 și cu medicii de la Clinica Universitară de Pediatrie „Niño Jesús“din Madrid, au hotărât să efectueze un transplant de celule stem fiicei lor.

  Preparatul de celule stem al fetiței a fost pregătit de medici pentru transplant iar medicul curant, doamna dr. Eva Gonzales, medic specialist în hematologie și terapii hematologice de la Hospital Universitario Infantil, a fost cea care l-a administrat.

  Doamna doctor a lăudat calitatea excelentă a preparatului, recunoscută după cantitatea de sânge ombilical pusă la dispoziție dar și după numărul mare de celule stem păstrate, dar și documentația completă de la Vita 34.

  Astfel mica pacientă a primit transplantul în mod simplu și necomplicat. Fetița a trecut cu bine de transplantul produsului din propriul sânge ombilical. Copilul se simte bine și astăzi iar medicii descriu evoluția ei spre însănătoșire drept pozitivă.