TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE a website-ului www.lifesolutions.ro

I. ASPECTE GENERALE

www.lifesolutions.ro (denumit in continuare “site-ul”) este proprietatea societatii BESMAX LIFE SOLUTIONS S.R.L., persoană juridică română cu sediul în Bucureşti, Sectorul 1, str. Pechea nr. 10-12, ap. 12, avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/9972/2013 si Cod Fiscal RO32117654 (Societatea sau Operatorul).

Acest document stabileste termenii si conditiile de accesare si utilizare a site-ului www.lifesolutions.ro, precum si termenii si conditiile de comercializare, contractare si/sau utilizare a diferitelor servicii/pachete de servicii medicale oferite de Societate.

Termenii si conditiile se refera la site-ul www.lifesolutions.ro si se adreseaza, sunt aplicabile si sunt obligatorii oricarei persoane (denumita in continuare si „utilizatorul”) care acceseaza acest site si/sau orice pagina de pe site si/sau acceseaza si/sau foloseste in orice mod orice informatie de pe site, total sau partial. De asemenea, termenii si conditiile se aplica si sunt obligatorii oricarui utilizator care doreste sa contracteze si/sau sa utilizeze orice servicii/pachete de servicii medicale prezentate pe site-ul www.lifesolutions.ro („serviciile”).

Accesul si utilizarea site-ului se face sub autoritatea acestor reguli, in termenii si conditiile de mai jos. Utilizarea site-ului, logarea si accesul la servicii presupune implicit acceptarea acestor termeni si conditii, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora.

1. ACCES:
Scopul permis pentru utilizarea site-ului este acela de a vizualiza informatii despre Societate si despre serviciile medicale specifice oferite de aceasta. Orice utilizare in alte scopuri decat acesta nu este permisa. Pentru a obtine acces la site si la serviciile si informatiile puse la dispozitie prin intermediul acestuia trebuie sa obtineti acces la World Wide Web, direct sau cu ajutorul altor dispozitive prin care se pot accesa servicii Internet, platind orice taxa asociata cu acest acces. In plus, trebuie sa aveti la dispozitie tot echipamentul necesar pentru a realiza aceasta conexiune la World Wide Web, inclusiv un computer si un modem sau alt echipament de acces. Societatea nu isi asuma responsabilitatea pentru securitatea liniei dvs. de comunicare cu site-ul.

Prin termenul „utilizator” al site-ului se intelege orice persoana fizica care are peste 14 ani sau orice juridica care va accesa site-ul si va folosi serviciile puse la dispozitie pe site.

Pentru simpla vizitare a site-ului, nu este necesara furnizarea de date cu caracter personal.

2. DREPTURI DE AUTOR, MARCA SI PROPRIETATE INTELECTUALA:
Societatea ofera acces liber la site si va autorizeaza sa vizualizati, imprimati si sa transmiteti informatii existente pe site doar in scopuri personale, noncomerciale.
Drepturile de autor pentru informatiile existente pe acest site sunt detinute de Societate sau de afiliatii/partenerii sai. Niciun material de pe acest site nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara permisiunea explicita, scrisa a Societatii.
Continutul acestui site, textele, grafica, fotografiile, software-ul, logo-urile si orice alte materiale prezente pe site sunt protejate de legea dreptului de autor si sunt proprietatea Societatii sau a afiliatilor/partenerilor sai. In situatia in care se realizeaza legaturi intre acest site si alte site-uri, Societatea nu isi asuma responsabilitatea pentru site-urile cu care site-ul ar putea fi legat, cu exceptia site-urilor afiliate sau a site-urilor cu care Societatea are incheiate parteneriate media, pentru materialele postate pe acest site de catre alte persoane decat cele autorizate de Societate si isi rezerva dreptul de a solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare a oricarei actiuni de acest tip.

Reproducerea, copierea, multiplicarea, vinderea, revinderea sau exploatarea unei parti a informatiilor de pe site, accesul sau folosirea serviciilor sau informatiilor puse la dispozitie de Societatea prin intermediul site-ului intr-un mod care violeaza legislatia romaneasca sau internationala in materie de drept de autor si proprietate intelectuala, implica raspunderea civila sau penala pentru astfel de actiuni.

Daca se considera ca orice material pus la dispozitie pe site, postat pe site de catre terti sau utilizatori, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, este necesara semnalarea acestei situatii la adresa Societatii din Bucuresti, sector 1, str. Baneasa nr. 10.

3. REGULI DE UTILIZARE:

Societatea sau terte parti pot furniza prin intermediul site-ului, legaturi (“link”-uri) catre alte pagini sau resurse World Wide Web. Societatea nu garanteaza, nu este si nu poate fi responsabila in niciun fel de disponibilitatea acestora, de forma, continutul, publicitatea, produsele sau alte materiale disponibile pe site-urile respective.
Societatea nu va fi responsabila sau pasibila de a plati despagubiri, direct sau indirect, pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de /sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile, continutul, bunurile sau serviciile puse la dispozitie de site-urile respective.

Societatea isi rezerva dreptul de a impiedica prin orice mijloace si de a de solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare a persoanelor implicate in distrugerea sau alterarea site-lui, a continutului sau securitatii acestuia sau incercarea de a ataca sau discredita Societatea sau pe partenerii sai, produsele, serviciile si angajatii acestora. Orice eventual litigiu in legatura cu acest site este de competenta instantelor de drept comun din Romania.

Nu sunt permise:
– copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau pastrarea, prin orice mijloace, inclusiv electronice, magnetice sau computerizate, a materialelor si informatiilor existente pe acest site;
– incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui site, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor publicate, sau incercarea de a actiona in acest scop;
– incercarea de a scana, sonda sau a testa vulnerabilitatea oricarui sistem din reteaua Societatii sau accesarea oricaror servere sau servicii din reteaua Societatii care nu sunt publice, fara autorizatie;
– incercarea de a interveni in functionarea serverelor de hosting sau in reteaua Societatii prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora.
– folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale (“spamming”) sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de e-mailuri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese.
Violarea oricarei dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila sau penala. Societatea va investiga faptele care implica asemenea incalcari, cooperand cu autoritatile pentru prevenirea sau impiedicarea unor astfel de incalcari.

Pe site pot fi prezente materiale publicitare si/sau legaturi catre pagini ale unor terte parti, inclusiv parteneri, furnizori de publicitate sau sponsori. Informatiile furnizate unor pagini externe nu se afla sub controlul Societatii si orice publicare a unor date personale pe alte pagini de pe Internet se face pe propriul risc.

Prin accesarea acestui site si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare si/sau folosire, si/sau prin exprimarea oricarei intentii de contractare si/sau utilizare a oricarui serviciu/pachet de servicii medicale specifice, utilizatorul declara nu este in stare de nevoie, ca are cunostintele necesare si experienta necesara pentru a intelege prezentii termini si conditii si declara ca nu sunt indeplinite conditile pentru aplicarea leziunii.

4. DISPONIBILITATEA SERVICIULUI
Societatea isi rezerva dreptul de a modifica sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitie prin intermediul acestui site, cu sau fara o notificare prealabila.
Societatea nu este raspunzatoare fata de utilizatori, orice terta persoana fizica sau juridica sau institutie pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.
Societatea poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a site-ului.
Noile conditii devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin inscriere in acest site si nu au caracter retroactiv.

5. LIMITAREA RASPUNDERII:
Acceptand sa utilizati acest site, actionati in mod expres si implicit ca intelegand ca sunteti de acord ca utilizarea site-ului se face pe propria raspundere.

Pentru sectiunile site-ului care pot cuprinde opinii sau comentarii ale utilizatorilor, raspunderea asupra continutului opiniilor sau comentariilor revine in intregime autorilor acestora. Societatea isi rezerva dreptul de sterge de pe site acele opinii sau comentarii care contravin termenilor si conditiilor de utilizare a site-ului sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.
Acest site este oferit in aceasta forma fara alte garantii.
Societatea nu ofera nicio garantie ca: – informatiile vor implini toate cerintele dumneavoastra, – serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori, – rezultatele ce se vor putea obtine din folosirea informatiilor site-ului vor fi corecte sau de incredere, – calitatea oricaror produse, servicii, informatii sau altor materiale achizitionate sau obtinute de dumneavoastra prin intermediul site-ului, va satisface toate cerintele, – orice eroare de program va fi corectata.
Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate sistemelor de calcul sau retelei de pe care acceseaza site-ul sau de orice alte pierderi de date, care ar putea fi rezultatul descarcarii de informatii si servicii din continutului site-ului. Niciun sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de la site sau prin intermediul serviciilor site-ului nu constituie o garantie, daca nu este stipulata expres in Termenii si conditiile de utilizare.
Societatea nu va fi raspunzatoare pentru niciun fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, bunavointa, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca Societatea a fost informata anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:
– utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor site-ului;
– costul procurarii de bunuri sau servicii complementare rezultand din orice bunuri, date, informatii sau servicii achizitionate sau obtinute, mesaje primite, tranzactii incepute prin/ de pe site;
– acces neautorizat la, sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorului;

– declaratii sau actiuni ale oricarei terte parti asupra serviciilor site-ului;
– orice alta problema legata de serviciile site-ului.
Societatea  nu este si nu poate fi responsabila pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale acestui site sau ale continutului sau.

In niciun caz Societatea nu poate fi facuta responsabila de niciun eventual prejudiciu direct sau indirect, survenit din orice cauza si avand orice consecinte derivand din consultarea si/sau utilizarea continutului acestui site. Mai ales, Societatea nu isi asuma nicio responsabilitate in caz de intrerupere a posibilitatii de utilizare sau inaccesibilitate a site-ului, de contactare de virusi informatici, de orice prejudiciu cauzat de acte fraudulente pentru terti prin intermediul acestui site (de exemplu cele facute de hackeri).

Site-ul (incluzand termenii si conditiile de accesare si/sau utilizare a site-ului) va fi interpretat, i se va aplica si va fi guvernat de legea romana, care este legea aplicabila in cazul oricarei dispute care poate aparea in legatura cu prezentul site, excluzand posibilitatea referirii la conflictele de legi. In masura maxima permisa de reglementarile legale in vigoare, orice litigiu decurgând din sau în legatură cu acest acest site si/sau in legatura cu accesarea acestui site si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau si/sau in legatura cu accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare si/sau folosire si/sau in legatura cu orice contractare si/sau utilizare a diferitelor servicii/pachete de servicii medicale se va soluţiona de instantele competente din Bucuresti care vor avea jurisdictie exclusiva, excluzand posibilitatea referirii la conflictele de legi si utilizatorul accepta accest lucru.

II. ASPECTE SPECIALE

1. Serviciile

Site-ul contine informatii referitoare la sanatate, la domenii medicale sau tratamente medicale destinate exclusiv uzului uman, respectiv la servicii de recoltare a celulelor stem si efectuare a testelor genetice pentru viitoarele mamici. Aceste informatii nu vor constitui, in niciun caz, o opinie medicala avizata si sunt prezentate in cuprinsul site-ului exclusiv cu titlu informativ.

Societatea nu asigura in mod direct serviciile de recoltare a celulelor stem si efectuare a testelor genetice, ci este un intermediar, avand calitatea de partener exclusiv pe teritoriul României al băncii de celule stem Vita 34 AG, cea mai mare bancă privată de celule stem din Germania. In acest sens, Societatea este autorizată de către Agenția Națională de Transplant pentru importul și exportul sângelui și țesutului din cordonul ombilical.

Informatiile prezentate in site nu vor trebui in niciun caz utilizate pentru punerea unui diagnostic medical in legatura cu orice boala sau orice problema fizica.

In consecinta, exprimarea acordului dvs. cu privire la acesti termeni si conditii generale de utilizare a site-ului, reprezinta acceptarea Dvs. ca utilizarea acestor informatii si/sau servicii sunt in totalitate sub controlul dumneavoastra si vor fi raspunderea dumneavoastra exclusiva.

Societate depune toate diligentele, pentru a asigura actualitatea si exactitatea informatiilor cuprinse in acest site. Cu toate aceasta, Societatea nu garanteaza in niciun fel ca aceste informatii sunt exacte, complete si actualizate. Societatea nu ofera nicio garantie, expresa sau tacita in legatura cu continutul integral si/sau partial al site-ului. Cel mai important, nicio informatie cuprinsa in acest site sub orice forma, nu reprezinta o opinie medicala avizata. In consecinta, consultarea acestui site nu va exonereaza de obligatia de a solicita opinia sau de a consulta un profesionist in domeniul sanatatii (medic, etc).

PENTRU UTILIZAREA SERVICILOR, SOCIETATEA POATE SOLICITA UTILIZATORULUI SA ISI EXPRIME ACORDUL CU PRIVIRE LA ACESTI TERMENI SI CONDITII PRINTR-O ACTIUNE SPECIFICA, CARE ARE SEMNIFICATIA UNUI CONSIMTAMANT NEECHIVOC (E.G. BIFAREA CASUTEI SPECIFICE „AM CITIT SI SUNT DE ACORD CU TERMENII SI CONDITIILE SITE-ULUI”).

BIFAND O ANUMITA CASUTA, UTILIZATORUL:

A)     ISI DA ACORDUL, IN MOD EXPRES, SA RESPECTE TOATE CLAUZELE DIN ACEST SET DE TERMENI SI CONDITII, PRECUM SI ORICE ALTI TERMENI SI CONDITII SPECIFICE APLICABILE SERVICIILOR;

B)     IA LA CUNOSTINTA DE CONDITIILE DE PRELUCRARE A DATELOR PERSONALE CONFORM POLITICII DE CONFIDENTIALITATE, CARE ESTE PARTE INTEGRANTA DIN ACEST SET DE TERMENI SI CONDITII.

Pentru a asigura respectarea conditiilor de acces si utilizare a serviciilor, utilizatorii trebuie sa verifice la momentul fiecarei accesari a site-ului termenii si conditiile de utilizare. Chiar daca omiteti sa analizati termenii si conditiile, dar utilizati site-ul, vom considera ca ati acceptat acest set de Termeni si Conditii (inclusiv orice actualizare a acestora).

Daca nu sunteti de acord cu prevederile din acest set Termeni si Conditii (inclusiv orice actualizare a acestuia), va rugam sa nu utilizati, sau dupa caz, sa incetati utilizarea site-ului sau a serviciilor oferite de noi, dupa caz. 

Societatea își informează abonatii în mod regulat prin mijlocul unui newsletter despre serviciile pe care le asigura, precum si despre concursurile si evenimentele pe care le organizeaza. Newsletter-ul poate fi primit de către persoana vizată doar dacă (1) persoana vizată are o adresă de email validă și (2) dacă persoana vizată a fost de acord sa primeasca newsletter-ul. Un email de confirmare va fi trimis către adresa de email înregistrată de către persoana vizată pentru prima dată în vederea trimiterii newsletter-ului, pentru motive legale, prin procedura double opt-in. Acest email de confirmare este utilizat pentru a dovedi dacă deținătorul adresei de email este autorizat să primească newsletter-ul. Pe parcursul abonarii la newsletter, stocăm adresa de IP a sistemului computer-ului atribuit de către furnizorul de servicii de internet (ISP) și folosit de către persoana vizată în momentul înregistrării, la fel ca și data și timpul înregistrării. Colectarea acestor date e necesară pentru a înțelege posibilele întrebuințări neadecvate a adresei de email a unei persoane vizate la o dată mai târzie, și de aceea servește scopului de protecție legală a operatorului. Datele personale colectate ca parte din abonarea pentru un newsletter vor fi folosite doar pentru a trimite newsletter-ul. Nu va exista niciun transfer al datelor personale colectate de către serviciul de newsletter către terțe părți. Înregistrările la newsletter-ul nostru pot fi reziliate de către persoana vizată în orice moment. Consimțământul de a stoca date personale, dat de către persoana vizată pentru primirea newsletter-ului, poate fi revocat oricând. Există link-ul Dezabonare în fiecare newsletter pentru revocarea acestui consimțământ. De asemenea, retragerea înscrierii de la newsletter e posibilă oricând direct pe site-ul nostru accesand Dezabonare, iar persoana vizată poate opta și pentru comunicarea cu operatorul în mod diferit, prin email la adresa [email protected] sau in scris, la adresa Bucuresti, Sector 1, str. Baneasa nr. 10.

2. Datele furnizate

Siteul colecteaza informatie de la utilizatorii sai in urmatoarele modalitati: direct de la utilizatori, din rapoartele traficului inregistrat de serverul care gazduieste siteul, precum si prin intermediul cookieurilor.

Daca veti furniza date sau informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, Societatea are dreptul sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a serviciilor si/sau site-ului.

Daca nu ati implinit inca 14 ani, veti avea nevoie de acordul parintilor sau al tutorelui inainte de a ne furniza orice informatii personale in scopul inregistrarii sau al altor activitati online. Daca sunteti nesiguri de informatiile pe care le vedeti pe acest site, rugati parintii sau tutorele sa va ajute.

3. Cum si cand este folosita informatia
Site-ul foloseste informatia colectata de la dvs. in mai multe feluri, in functie de tipul de informatie colectat:
– Informatie furnizata direct de utilizator: aceasta informatie este folosita doar in scopul personalizarii serviciilor oferite dvs. si a verificarii identitatii dvs. in vederea executarii eventualelor contracte intre dvs. si sociatatea noastra in urma folosirii de catre dvs. a serviciilor medicale specifice oferite de noi.
– Informatia colectata din raportul de trafic al serverului site-ului: acest tip de informatie ne ajuta sa identificam care sectiuni ale site-ului sunt sectiuni de interes pentru utilizatori. Site-ul colecteaza de asemenea adresele IP ale utilizatorilor sai in scopul administrarii sigure a sistemului nostru informatic, in scopul evitarii activitatilor infractionale si, nu in ultimul rand, in scopul comunicarii sabloanelor tipizate anonime ale utilizatorilor catre clientii nostri de publicitate.;
– Informatia colectata prin intermediul cookieurilor: Site-ul foloseste cookieuri pentru a va permite folosirea cat mai utila a serviciilor noastre si in scopul obtinerii de informatii statistice care sa ne permita imbunatatirea serviciilor noastre. Cookieurile (asa cum au fost ele definite mai sus) ne permit sa salvam parolele dvs. de acces si preferintele dvs. astfel incat sa nu fiti nevoit sa le introduceti din nou data viitoare cand ne veti vizita.

4. Cum protejam noi datele cu caracter personal colectate de la dvs.
Confidentialitatea si protectia informatiilor colecatate de la dvs. sunt de o importanta vitala pentru noi. Politica de confidentialitate si aspectele privind modul in care Societatea prelucreaza datele cu caracter personal ale utilizatorilor sunt descrise in sectiunea Politica de Confidentialiate.

Societatea nu ofera unor terti informatia colectata direct de la Dvs. fara consimtmantul dvs. expres si prealabil. Orice statistica privind traficul utilizatorilor nostri, pe care o vom oferi catre terte retele de publicitate sau catre siteuri partenere, este furnizata doar ca ansamblu de date si nu include nici o informatie identificabila personal despre nici un utilizator individual.
In momentul in care noi primim informatiile transmise de dvs. insa, va garantam ca vom depune toate eforturile pentru a asigura securitatea acestora in sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislatia in vigoare.

5. Cine are acces la informatia colectata de la dvs.
Site-ul nu va dezvalui nici un fel de informatie identificabila personal despre utilizatorii sai catre terte parti fara a primi mai intai consimtamantul expres al utilizatorilor in aceasta privinta.
In acelasi timp insa, Site-ul poate dezvalui informatii identificabile personal atunci cand legea prevede expres acest lucru sau cand acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor si intereselor Societatii.
In concluzie, atunci cand accesati siteul si sunteti rugat sa ne dezvaluiti informatii despre dvs., veti dezvalui aceste informatii doar Societatii, cu exceptia cazului cand serviciul sau informatia respectiva este oferita in parteneriat cu un alt site sau serviciu. De fiecare data insa cand un astfel de serviciu este furnizat in parteneriat cu un alt site, veti fi informat asupra acestui lucru. In ideea de a va furniza servicii la standarde cat mai inalte, este necesara partajarea informatiilor dvs. personale cu site-ul sau serviciul copartener. Daca nu doriti ca aceste date ale dvs. sa fie partajate, puteti proceda in consecinta prin a nu permite transferul datelor prin neutilizarea acelui serviciu specific.
Daca alegeti insa sa acceptati partajarea datelor, trebuie sa intelegeti ca funizorii serviciului in parteneriat pot avea practici separate de confidentialitate si de colectare a datelor. Societatea nu are nici un fel de control si nu poate garanta asupra tuturor aspectelor juridice pe care le implica folosirea acestor practici independente de confidentialitate. In acest caz, puteti sa solicitati stergerea datelor Dvs. personale din baza noastra de date oricand, dar, chiar daca noi vom sterge datele dvs. din baza noastra de date, partenerii carora le-am furnizat datele cu acordul Dvs, vor putea avea acces in continuare la datele dvs. in cazul in care le-au descarcat sau copiat. In calitatea lor de operatori, acesti terti sunt in mod independent responsabilide modul in care utilizeaza datele dvs.

6. Partajarea informatiilor catre terti
Siteul poate folosi serviciile unor companii de advertising pentru stabilirea tintelor publicitare si sustinerea de campanii publicitare si alte mesaje specifice activitatii de marketing. Pentru aceasta, aceste companii pot colecta date anonime prin intermediul cookieurilor. In masura in care acest lucru se va intampla, site-ul va include in acordul sau de confidentialitate linkuri catre acordurile de confidentialitate ale retelelor de advertising partenere.

7. Schimbarea termenilor si conditiilor

SOCIETATEA ISI REZERVA DREPTUL DE A ACTUALIZA PERIODIC ACEST SET DE TERMENI SI CONDITII (E.G. PENTRU A CORESPUNDE SCHIMBARILOR SURVENITE LA NIVELUL LEGISLATIEI SAU AL SERVICIILOR FURNIZATE DE SOCIETATE). UTILIZATORII VOR FI NOTIFICATI CU PRIVIRE LA OPERAREA UNOR ACTUALIZARI / MODIFICARI IN TERMENI SI CONDITII SI LI SE VA SOLICITA SA ISI EXPRIME ACORDUL CU PRIVIRE LA TERMENII SI CONDITIILE ACTUALIZATE. REFUZUL DE A ACCEPTA TERMENII SI CONDITIILE ACTUALIZATE VA ATRAGE IMPOSIBILITATEA UTILIZARII SITE-ULUI.

8. Legea aplicabila si jurisdictie

Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentul acord, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti.