Medicina regenerativă

[vc_row type=”vc_default”][vc_column css=”.vc_custom_1498229431694{padding-bottom: 50px !important;}”][vc_single_image image=”1817″ img_size=”full” alignment=”center”][ultimate_heading main_heading=”Sângele ombilical în medicina regenerativă” main_heading_color=”#00665c” sub_heading_color=”#5c686d” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”1″ line_color=”#00665c” main_heading_style=”font-weight:bold;” main_heading_font_size=”desktop:30px;” main_heading_line_height=”desktop:35px;” main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” main_heading_font_family=”font_family:Montserrat|font_call:Montserrat” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;” sub_heading_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:300″ sub_heading_style=”font-weight:300;” sub_heading_font_size=”desktop:25px;”][/ultimate_heading][vc_column_text]

Domeniile de cercetare în medicina regenerativă sunt cuprinzătoare și promițătoare. Oamenii de știință de vârf consideră că fiecare a șaptea persoană va avea nevoie de o terapie bazată pe celule stem pe parcursul vieții, în viitorul apropiat. Unul dintre motive este faptul că oamenii îmbătrânesc și din ce în ce mai mulți oameni suferă de boli precum cancer sau diabet. De asemenea, Vita 34 lucrează la îmbunătățirea sângelui ombilical și la sporirea posibilităților sale de aplicare.

“Am avut de-a face cu celule stem și sânge din cordonul ombilical de mulți ani și sunt convins că sângele și țesuturile din cordonul ombilical vor fi aplicate pe o bază largă în toate domeniile medicinei în viitor” Dr. Margit Müller, Consultant, Departamentul Științific Medical

În medicina viitoare, acesta va fi un element ferm ancorat în terapie. Timp de aproape douăzeci de ani, echipa de cercetare și dezvoltare a companiei Vita 34, formată din specialiști în medicină, biologi, biochimiști și experți medical-tehnici, a fost angajată în cercetarea celulelor stem din sângele și țesutul ombilical. În colaborare cu universități renumite și instituții de cercetare, Vita 34 studiază noi opțiuni terapeutice pentru a trata bolile cardiovasculare, bolile hematopoietice și diabetul tip 1. Asemenea Vita 34, mulți profesioniști din domeniul sănătății și oamenii de știință cred în potențialul mare al celulelor stem. Vita 34 se implică activ în această dezvoltare. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row bg_type=”bg_color” bg_override=”ex-full” type=”vc_default” css=”.vc_custom_1520323937809{margin-top: 0px !important;border-top-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}” bg_color_value=”rgba(255,255,255,0.1)”][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Aplicații terapeutice” main_heading_color=”#00665c” sub_heading_color=”#5c686d” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”1″ line_color=”#00665c” main_heading_style=”font-weight:bold;” main_heading_font_size=”desktop:30px;” main_heading_line_height=”desktop:35px;” main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” main_heading_font_family=”font_family:Montserrat|font_call:Montserrat” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;” sub_heading_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:300″ sub_heading_style=”font-weight:300;” sub_heading_font_size=”desktop:25px;”][/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_tour interval=”0″][vc_tab title=”Cercetare de bază” tab_id=”c9a662b7-2f23-3″][vc_column_text]

De asemenea, Vita 34 lucrează la îmbunătățirea sângelui ombilical și la sporirea posibilităților sale de aplicare. Vita 34 este, de asemenea, implicat în cercetarea de bază. În colaborare cu Școala Medicală din Hanovra, Vita 34 dorește să dezvolte o procedură de extragere pluripotentă a celulelor stem (celule ipS) induse de celule stem din sângele ombilical. Aceste celule ar putea fi folosite pentru a produce celule specializate, de exemplu, celulele inimii sau celulele hepatice. 

Împreună cu instituții de cercetare de renume, Vita 34 este implicată în cercetarea de bază. Scopul este clar definit: găsirea de noi terapii și aplicații posibile pentru celulele stem din cordonul ombilical și, prin urmare, dezvoltarea terapiilor pentru bolile incurabile anterior.

[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”Pierderea auzului” tab_id=”4f8d9ada-e6e5-7″][vc_column_text]

La Spitalul Memorial Hermann din Houston, Texas, copiii care suferă de pierderea auzului dobândit sunt tratați cu sânge ombilical. Scopul studiului este clar definit: oamenii de știință doresc să găsească o metodă alternativă de tratament pentru a regenera capacitatea de auz și, astfel, a preveni problemele în dezvoltarea discursului, precum și dificultățile la școală și la locul de muncă.

[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”Infectii cerebrale infantile” tab_id=”1520324090496-2-9″][vc_column_text]

Inflamația creierului infantil poate fi cauzată de deficiența de oxigen perinatal, lipsa de aprovizionare în uter sau accident vascular cerebral prenatal. Copiii cu leziuni cerebrale au fost deja tratați cu propriul lor sânge din cordonul ombilical în studiile clinice și încercările de tratament. Starea multor pacienți s-a îmbunătățit, iar deficiențele s-au diminuat. Practica a confirmat ipotezele de la testele pe animale, unde a fost stabilit un efect protector declanșat de celulele stem din sângele ombilical. 

[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”Piele artificială” tab_id=”1520324111159-3-8″][vc_column_text]

Oamenii de știință de la Universitatea din Granada au dezvoltat grefe de piele artificială din celule stem din sângele ombilical pentru aplicații clinice la arsuri sau leziuni. 

[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”Tumori solide” tab_id=”1520324127590-4-5″][vc_column_text]

Copiii cu boli tumorale au fost tratați cu propriul lor sânge din cordonul ombilical după chimioterapie pentru a stimula hematopoieza și sistemul imunitar.

[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”Leucemie” tab_id=”1520324151591-5-3″][vc_column_text]

Pentru a trata leucemia, se aplică, de obicei, celule stem provenite de la frați sau donatori sănătoși. Sângele ombilical al pacientului a fost utilizat, până în prezent, numai în cazuri rare.

[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”Diabet tip I” tab_id=”1520324164164-6-3″][vc_column_text]

Copiii cu diabet juvenil au fost tratați cu propriul sânge din cordonul ombilical într-un studiu clinic susținut de Vita 34. Scopul este acela de a opri distrugerea de către sistemul imunitar a celulelor producătoare de insulină. 

[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”Atac de cord” tab_id=”1520324179013-7-1″][vc_column_text]

Cercetătorii Vita 34, în colaborare cu Universitatea din Rostock, au descoperit în testele pe animale că infuzia de celule stem din sângele ombilical îmbunatățeste perfuzia și performanța de pompare a mușchiului cardiac după un atac de cord. 

Până la două milioane de celule cardiace mor într-un atac de cord. Ingineria țesuturilor este destinată să repare aceste daune cu țesutul propriu al organismului. Celulele stem sunt baza celulelor inimii noi în acest proces.

[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”Accident vascular cerebral” tab_id=”1520324194635-8-8″][vc_column_text]

Rezultatele studiilor preclinice comune relaizate în colaborare cu Universitatea din Leipzig și Institutul Fraunhofer (IZI) arată că paralizia și disfuncțiile motorii după accident vascular cerebral pot fi diminuate prin infuzarea sângelui ombilical.

[/vc_column_text][/vc_tab][/vc_tour][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”vc_default”][vc_column css=”.vc_custom_1498229431694{padding-bottom: 50px !important;}”][ultimate_heading main_heading=”Interesant despre celulele stem” main_heading_color=”#00665c” sub_heading_color=”#5c686d” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”1″ line_color=”#00665c” main_heading_style=”font-weight:bold;” main_heading_font_size=”desktop:30px;” main_heading_line_height=”desktop:35px;” main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” main_heading_font_family=”font_family:Montserrat|font_call:Montserrat” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;” sub_heading_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:300″ sub_heading_style=”font-weight:300;” sub_heading_font_size=”desktop:25px;”][/ultimate_heading][vc_column_text]

Histopatologul rus Alexander Maximov a postulat pentru prima dată existența celulelor stem în 1909. El a examinat dezvoltarea embrionară umană și a fost interesat, în principal, de procesele hematopoietice implicate. Ipotezele sale de bază sunt încă valabile. Oamenii de știință canadieni au reușit abia în 1961 să dovedească existența celulelor stem din sânge. 

Pentru o lungă perioadă de timp, dogmele pe care celulele nervoase din creier nu le pot reînnoi au predominat în medicină. Astfel, nu pot exista celule stem pentru celulele nervoase. Acest lucru s-a dovedit a fi o greșeală, când, în 1998, omul de știință suedez Peter Eriksson a descoperit că celule nervoase noi se formează în mod constant din celule stem neuronale chiar și în creierul adulților. 

Celulele stem au diferite surse. Acestea pot fi extrase din sânge sau din măduva osoasă. Extragerea acestora din cordonul ombilical este mai ușoară și nu prezintă riscuri. Sângele din cordonul ombilical și țesutul din cordonul ombilical conțin cantități mari de celule stem nepoluate. O altă sursă de celule stem, care este în prezent obiectul cercetării intensive, o reprezintă țesutul gras.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Compararea surselor
Celule stem recoltate la nastere
Celule stem adulte
Celule embrionale
Abilitate de diferentiere in diferite tipuri de celule stemDaDaDa
Capacitate mare de proliferareDaNuDa
Risc scăzut de formare a tumoriiDaDaNu
Risc scăzut de contaminare cu virusiDaNuDa
Transplant autologDaDaNu
Tratament pentru pacienți umaniDaDaNu

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]