Categorii
Celule stem

De ce să spui „Da” stocării de celule stem, la naștere?

Pentru a face cele mai bune și mai sigure alegeri pentru viitorul, protecția și sănătatea copilului tău, trebuie să te gândești la el încă înainte de a se naște. Recoltarea celulelor stem, imediat după naștere, din sângele și țesutul cordonului ombilical, este un pas vital – potențialul tratamentelor regenerative cu celule stem fiind imens: de la regenerarea țesuturilor, până la lupta cu leucemia, diabetul de tip 1 și leziuni cerebrale. În plus, acestea pot salva și frații bolnavi.

De ce să recoltăm la naștere?

Celulele stem sunt cărămizile organismului, un „software” de celule nediferențiate care se pot transforma în unele specializate, divizându-se rapid, reparând organe diferite și eliminând inflamația. Succesul tratamentului cu celule stem depinde în mod esențial de vârsta lor. Recoltarea și criogenarea lor trebuie să se facă la naștere: atunci sunt cele mai numeroase, acț ionează cel mai eficient, iar procesul este neinvaziv și inofensiv. Pe măsură ce îmbătrânim, numărul lor scade de 100 până la 10.000 de ori în țesuturi și organe, suferă mutații care le reduc eficiența și calitatea, iar recoltarea lor necesită intervenție medicală.

Motive pentru a stoca celulele copilului

 • Prin criogenare, celulele nu îmbătrânesc și își mențin proprietățile vitale.
 • Aceste celule sunt tolerate cel mai bine de propriul organism în tratamente, caracteristicile țesutului potrivindu-se perfect.
 • Nu apare nicio respingere de grefă – cel mai avantajos lucru pentru medicina regenerativă.
 • Cercetarea și medicina progresează, astfel încât un depozit de celule stem devine din ce în ce mai valoros, odată cu trecerea timpului.
 • În studiile clinice, sunt testate constant noi terapii și domenii de aplicare utilizând celule stem, iar pe viitor pot să apară tratamente extrem de eficiente pentru numeroase boli.
 • La nivel mondial s-au efectuat 36.500 de transplanturi cu celule stem, din care 1500 probe au fost eliberate din bancile private.

De ce să alegi Life Solutions?

Dacă ești însărcinată și ai decis să alegi stocarea celulelor stem la naștere, atunci alegerea cea mai bună este Life Solutions. Compania este partenerul exclusiv în România al băncii de celule stem Vita 34 – prima și cea mai mare bancă de acest tip din Germania, cu o experiență de 20 de ani pe piața de profil. În plus, este singura bancă acreditată din Germania să stocheze și țesut din cordonul ombilical. Cu 215.000 de recoltări efectuate de-a lungul a 20 de ani, Vita 34 are o acoperire impresionantă la nivel mondial, în 28 de țări.

Life Solutions și Vita 34 te ajută să ai acces la servicii de calitate superioară:

 1. Analizare, testarea si pregatirea probei inainte de transplant.
 2. Asigurare impotriva falimetului, pentru o perioada de 50 de ani. HDI Gerling
 3. Asigurare transplant, sustinerea costurilor, in valoare de 100.000 euro, in cazul unui eventual transplant.
 4. Singura banca care va pune la dispozitie Echipa medicala specializata in transportul probelor cu celule stem. Life Solutions va asigura transportul si echipa medicala instruita special, in cazul unui eventual transplant, care va insoti proba pana la destinatie, catre orice centru de trasnplant din Europa.
 5. Prima si Cea mai mare banca din Germania, cu o experienta de peste 20 de ani. Peste 200.000 probe stocate. si peste 400.000 de parinti au apelat la serviciile Vita34.
 6. A doua banca din Europa
 7. A opta bancă la nivel internațional. (Se află în TOP 10 cele mai influente bănci de stocare celule stem (https://www.bioinformant.com/top-ten-most-influential-cord-blood-banks-worldwide/)
 8. 31 de probe procesate, eliberate și aplicate în transplanturi cu celule stem, celule stem recoltate la naștere
 9. Implicată în cercetarea și dezoltarea tratamentelor cu celule stem
 • studii clinice privind tratamentul cu celule stem pentru Diabetul zaharat de tip 1; Vita 34 este AUTORIZATĂ de catre Institutul Paul-Ehrlich să realizeze primul studiu european de acest tip.
 • Terapii cu celule stem în tratamentul accidentelor vasculare celebrale.
 • Terapii cu celule stem în tratamentul infarctului miocardic.
 • Terapii cu celule stem în tratamentul bolilor cardiace congenitale (moștenite).
 1. Încredere: Vita 34 este membru in Asociatia Europeana a bancilor de celule stem. Aproximativ jumătate din cererile depuse la Cord Blood Europe* – Asociaţia Europeană a Băncilor Private de celule stem au fost tratate cu probe depozitate la Vita 34 ( 46%). Datorită know-how-ului și a experienţei în utilizarea preparatelor din celule stem, Vita 34 este un partener de încredere pentru depozitarea celulelor stem.
 2. Singura banca privată și cu banca publică. Clienții au acces la banca publică în cazul în care au nevoie de celule stem pentru transplant. Life Solutions împreună cu Vita 34 va facilita căutarea unui donator compatibil.
 3. FactNet accreditation – in process
 4. Autorizare a Institutului Paul Ehrlich, o entitate a Ministerului Federal al Sănătății din Germania care monitorizează în mod regulat laboratorul și procesele.
 5. Cel mai perfomant kit de pe piață cu punga unică creată în laborator propriu special pentru o vitalitate celulară mai mare. Kit cu certificare TUV.  Certificarea specială germană TUV – inspecție tehnică germană efectuată asupra kit-ului.  Kit-ul Vita 34 este cel mai profesionist de pe piață și cu cea mai mare capacitate de a rezista la fluctuații mari de temperaturi, conform acestei certificări.
 6. Certificare GMP, cel mai înalt standard de calitate în ceea ce privește procesarea și stocarea celulelor stem.

Un consultant Life Solutions te poate oricând ajuta cu mai multe detalii, la [email protected]. Lasă-ți grijile în banca Vita 34 și bucură-te de viață!