Categorii
Celule stem

5 răspunsuri despre recoltarea celulor stem

Life Solutions, unicul reprezentant în România al băncii de celule stem Vita 34 (cea mai mare și mai experimentată bancă de acest tip din Germania), îndeamnă toți părinții să asigure viitorul sănătos al copiilor, prin recoltarea celulelor stem, la naștere. Succesul tratamentului cu celule stem depinde în mod esențial de vârsta lor. Celulele stem se îmbolnăvesc ca și noi și pot suferi malformații cauzate de boli și de influențele mediului, deci recoltarea la naștere este cea mai bună variantă.

Pentru a oferi răspunsuri la câteva dintre cele mai comune întrebări pe care le primim de la viitoarele mămici, astăzi am scris un articol legat de recoltarea în sine. Descoperiți mai jos răspunsuri clare despre recoltatea celulelor stem.

  1. Cu cât timp înainte mă pot decide să recoltez celulele stem? Ideal este să te documentezi temeinic pe tema recoltării celulelor stem, descoperind de ce este bine să spui „Da” recoltării la naștere, care sunt diferențele dintre celulele stem, de ce este bine să recoltezi și sangele, și țesutul ombilical și cum găsești banca de celule stem potrivită pentru tine. Apoi, dacă alegi Life Solutions și Vita 34, consultații noștri medicali îți stau la dispoziție pentru orice nelămurireDecizia de a semna contractul se poate face și cu o săptămână înainte de naștere, Life Solutions îți stă alături oricât și oricând: îți oferim consiliere gratuită în tot ceea ce privește recoltarea, procesarea și stocarea celulelor stem, la numărul de telefon 0745.990.077 sau pe [email protected].
  2. Simt ceva la recoltare eu sau bebelușul? Recoltarea sângelui și/sau a țesutului ombilical la naștere este un proces nedureros, simplu, etic, inofensiv și non-invaziv de extragere a celulelor stem tinere. Față de recoltarea lor ulterioară, după ce copilul crește, nu presupune niciun risc și nu necesită o intervenție medicală. După ce copilul se naște și cordonul ombilical a fost tăiat, sângele este extras din bucata de cordon ombilical care încă este conectată la placentă. Mama și nou-năcutul nu simt absolut nimic.
  3. Cine este responabil de procedură? Medicul care asistă la naștere știe să preleveze corect probe de acest tip. Viitorii părinți vor lua cu ei kit-ul de recoltare Life Solutions la maternitate și îl vor înmâna cadrului medical responsabil, care va preleva probele alese de părinți (sânge și/sau țesut din cordonul ombilical).
  4. Cum ajunge proba la destinație? Persoana pe care ați delegat-o să se ocupe de asta (tăticul, de exemplu) trebuie să contacteze Life Solutions, pentru a anunța nașterea și recoltarea. Proba recoltată cu ajutorul kit-ului nostru (cel mai performant de pe piață) va fi transportată rapid, prin curierul autorizat Life Solutions, în laboratorul cu acreditare GMP al Vita 34, din Leipzig (Germania), în condiții controlate. Temperatura este stabilizată în ambalajul gel și proba este monitorizata electronic permanent în timpul transportului.
  5. În ce constă criogenarea probei? În laborator, proba ta este amănunțit analizată (printr-un control de calitate), apoi este criogenată. Probele sunt stocate în siguranță, în unul dintre cele două laboratoare Vita 34, care operează la cele mai înalte standarde medicale de calitate. Prin intermediul monitorizării proceselor efectuate în laborator și a stocării în tancurile de criogenare, banca germană de celule stem asigură de zeci de ani cel mai înalt nivel de calitate și siguranță a probelor stocate aici.