Categorii
Sfaturi pentru gravide

Pregătește-te emoțional pentru naștere

     Credem sau nu, nașterea este unul dintre cele mai importante evenimente din viața noastră de femeie. Dar cum ne pregătim emoțional pentru acest moment și cum depășim cât mai bine această perioadă? Psihologii ne sfătuiesc că pregătirea pentru naștere se formează pe toată durata sarcinii. Temerile legate de dureri, de sănătatea sa sau a viitorului copil sau cele legate de complicațiile din timpul nașterii reprezintă principalele motive de îngrijorare ale viitoarelor mămici. Cum vi le puteți învinge?

Echipa Life Solutions vă propune câteva sfaturi testate.

  1. Viitoarea mămică trebuie să fie informată, să știe ce înseamnă nașterea, cu ce fel de situații s-ar putea confrunta sau cum poate face ca nașterea să-i fie mai ușoară. Cea mai bună sursă de informare în acest caz este medicul ginecolog-obstretician care urmărește sarcina femeii sau cursurile de specialitate pentru viitoare mămici.
  2. Câteva dintre atuuri ale femeilor însărcinate fericite sunt: învățarea metodelor de relaxare (cum ar fi meditația pentru femei însărcinate), sportul în apă, plimbările lungi și mâncarea sănătoasă și variată.
  3. Mămicile informate despre starea lor, conștiente de toate etapele sarcinii și nașterii, vor fi cu siguranță mămici calme ce vor simți că dețin controlul asupra situației.
  4. Fiți vesele și optimiste. Stările pe care le simțiți se transmit copilului. O mămică fericită și pozitivă va avea o naștere mai ușoară și un bebeluș liniștit.
  5. Pregătiți-vă corpul pentru naștere: odihna și relaxarea sunt esențiale și recomandate pe toată durata sarcinii. Masajul cu uleiuri speciale vă ajută nu numai la relaxare, dar și la combaterea vergeturilor și ajută la creșterea elasticității pielii.
  6. Vorbiți cu prietene / cunoștințe care au trecut prin experiența sarcinii și nașterii sau, de ce nu, cu un psiholog care vă poate ajuta să înțelegeți mai bine toate schimbările emoționale la care sunteți supuse.
  7. Luați decizii responsabile cu privire la sănătatea voastră și a bebelușului. Deciziile cu privire la sănătatea celui mic se iau încă dinainte de naștere prin găsirea unui medic neonatolog/pediatru cu care să discutați despre îngrijirea copilului. De asemenea, informați-vă corect despre recoltarea celulelor stem la naștere, despre ce studii și cercetări au loc cu privire la capacitatea de vindecare a diferitelor afecțiuni cu ajutorul celulelor stem și despre afecțiunile care în prezent sunt vindecate cu ajutorul acestora. Life Solutions, partenerul băncii de celule stem numarul 1 în Germania, vă oferă pachet complet de recoltare și stocare celule stem.