Categorii
Sfaturi pentru gravide

8 sfaturi pentru o sarcină ușoară pe caniculă

Dacă vara este anotimpul tău preferat, dar acum ești însărcinată, atunci situația se schimbă: temperaturile ridicate pot înrăutăți simptomele sarcinii (greața matinală, oboseala, durerile de cap, crampele), temperatura corporală poate fi ușor mai ridicată, iar umiditatea aerului nu ajută deloc… Pentru a te bucura de vară și de sarcina ta, Life Solutions îți dă câteva sfaturi bune de pus în practică!

  1. Hidratare, hidratare, hidratare. Burtica are nevoie de 2,3 l/zi în perioada verii, hidratarea corespunzătoare fiind vitală pentru tine și pentru bebe, deci ia o sticlă de apă cu tine peste tot. Amețeala, greața, buzele uscate și urina puțină și închisă la culoare semnalează, toate, dezhidratarea.
  2. Hainele potrivite. Acoperă-ți burtica doar cu haine din bumbac/in, în culori deschise, largi, prin care circulă aerul, care nu favorizează transpiraț
  3. Nu uita de crema de protecție solară. O cremă cu SPF ridicat trebuie folosită cu atât mai mult în perioada sarcinii, pielea ta fiind mai sensibilă și mai predispusă arderii și pigmentării datorate hormonilor. Protejeaz-o la fiecare ieșire din casă!
  4. Mese sănătoase. Fructele și legumele proaspete trebuie să își fie cele mai bune prietene cât ești gravidă vara. Scoate din alimentație alimentele picante și evită toate alimentele care pot afecta grav dezvoltarea fătului.
  5. corește-te în mișcare. Dacă îți este foarte cald și nimic nu pare să te răcorească, fă un duș mai rece, înoată la piscină, ia cu tine peste tot o sticlă cu apă termală, pentru a te răcori la nevoie. Înotul este și unul dintre cele mai bune tipuri de sport în sarcină: reduce impactul gravitației asupra lichidelor suplimentare din cropul gravidelor (cu 50% mai mult).
  6. Nu uita de picioare. Picioarele se umflă în timpul sarcinii, iar căldura mare nu ajută .. Disconfortul asociat cu asta poate fi diminuat prin odihnirea acestora (ține-le ridicate când stai jos, proptește-le pe o pernă când dormi) și prin folosirea de încălțăminte potrivită ca mărime și confortabilă. Nu strică nici un masaj!
  7. Stai în casă la prânz. Când soarele arde cel mai tare (între 11:00 și 16:00), nu ieși în aer liber, în capul gol, la plimbări lungi și obositoare. Programează-ți ieșirile pentru dimineța și seara, când razele soarelui nu te afectează atât de mult.
  8. Somn și odihnă. Tot pentru o sarcină ușoară pe caniculă și o burtică fericită, nu uita de somn. Acesta elimină stresul, oboseala pe care ți-o provoacă temperaturile ridicate, deci dormi cât de des poți în timpul zilei și relaxează-te citind, ascultând muzică sau făcând activitatea ta preferată în casă, la răcoare, fără pic de efort fizic (poate îți plac serialele sau ești pasionată de împletit).

 

Pentru că iei în fiecare zi deciziile cele mai sănătoase pentru tine, pentru sarcina ta și pentru întreaga familie, nu uita să te informezi corect despre recoltarea celulelor stem la nașterea bebelușului tău. Life Solutions este reprezentantul unic pe piața din România, al celei mai mari bănci de celule stem din Germania, Vita 34! Având 20 de ani de exeperiență în domeniu, peste 200.000 de probe stocate si 31 de probe eliberate, Vita 34 este garanția calității nemțești. Lasă-ți grijile în banca de celule stem, Vita34 și bucură-te de viață!