Categorii
Celule stem

De ce să recoltezi și sângele, și țesutul ombilical

     Life Solutions dorește ca orice viitor părinte să fie corect informat cu privire la recoltarea și stocarea celulelor stem din sânge și a țesutului de cordon ombilical, la nașterea bebelușului. Dorim să ajutăm viitorii părinți să să ia cele mai bune decizii pentru bebelușul lor!

Sângele din cordonul ombilical este plin de celule stem hematopoietice (HSC), iar țesutul ombilical are celule mezenchimale (MSC). HSC se pot transforma în orice tip de celulă a sângelui, a sistemului imunitar și a țesuturilor organelor, ajutând la regenerarea celulară. MSC sunt precursoare – se pot dezvolta într-o varietate de celule (osoase, musculare, adipoase, tegumentare, nervoase, etc.), ajutând la creșterea și dezvoltarea organismului.

Ambele pot fi recoltate la naștere, fără riscuri și durere pentru mamă sau bebeluș, și sunt surse bogate de celule stem care pot proteja sănătatea copilului, pe viitor. Cercetarea și medicina progresează, iar un depozit de celule stem care conține sânge și țesut din cordonul ombilical – ca în cazul pachetelor de recoltare oferite de Life Solutions – devine mai valoros în fiecare an.

De ce sânge și țesut din cordonul ombilical?

  • Sângele din cordonul ombilical este folosit în terapii diverse cu celule stem, face obiectul studiilor clinice și poate fi stocat decenii, fără a se deteriora. Milioanele de celule stem de aici se datorează migrației care are loc în ultimul trimestru de sarcină (din fluxul sanguin, în măduva osoasă). Ele sunt celule extrem de tinere, nespecializate, neafectate de factorii de mediu pe perioada stocării, fără modificații genetice – cu alte cuvinte perfecte pentru a fi folosite în tratamente de profil. Pot fi utilizate de donator și de frații acestuia.
  • Țesutul din cordonul ombilical este folosit în medicina regenerativă. Cordonul ombilical se formează încă din a 21-a zi de sarcină și are o concentrație deosebit de ridicată de MSC, celule folosite în aproximativ 700 de studii clinice, la nivel mondial. Ele pot inhiba reacțiile nedorite ale sistemului imunitar (deci pot reduce respingerile de grefe), cresc șansele de reușită ale transplantului de celule stem HSC și pot fi utilizate de întreaga familie. Vita 34 (reprezentată în România exclusiv de compania Life Solutions) este singura bancă de celule stem din Germania autorizată să stocheze țesuturi din cordonul ombilical, dar și singura bancă de celule stem care stochează întregul cordon ombilical, atingând astfel întregul potențial de tratament.

    Life Solutions oferă părinților pachete de recoltare și stocare atât a sângelui cât și a cordonului ombilical, în cea mai mare bancă de celule stem din Germania, Vita34. Este important de știut că în prezent au loc o mulțime de studii clinice care pe viitor vor lărgi aria de folosire a depozitelor de celule stem. Inclusiv banca Vita34 este acreditată și se implică în cercetarea și dezvoltarea viitoarelor terapii cu celule stem.

Un consultant Life Solutions poate oricând ajuta cu mai multe informații și răspunsuri la întrebările părinților, la [email protected].

Lasă-ți grijile în banca Vita 34 și bucură-te de viață!