Categorii
Sfaturi pentru gravide

Știi data nașterii? Nu uita înainte de următoarele 10 lucruri!

Dacă ți se pare că ești pregătită să devii mamă (ai ales numele și știi ori data când urmează să faci operația de cezariană, ori data orientativă a nașterii naturale), atunci citește și lista de 10 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci înainte de a naște, pentru a fi la punct pe toate planurile! Life Solutions te pregătește astfel de acest important moment al vieții tale și viitorului membru al familiei voastre, care începe cu prima contracție.

  1. Discută pe larg despre opțiunile legate de naștere. Alege din timp cum vrei să naști. Întreabă-ți doctorul ce se întâmplă în eventualitatea în care trebuie să intervină chirurgical, deși ați stabilit teoretic nașterea naturală. Află cât mai multe despre spitalul ales, iar dacă e unul particular vizitează locul, pentru a vedea cum arată. Spune-i clar medicului ce vrei și ce nu vrei în ziua respectivă, pentru a nu avea surprize neplăcute.
  2. Mergi la un curs prenatal. Dacă ai ales nașterea naturală, pregătește-te din timp în legătură cu tehnicile de realxare și respirație care te pot ajuta să lupți cu durerea. Învață despre nașterea în apă de la specialiști în domeniu, pune toate întrebările posibile și documentează-te ca la carte înainte de Ziua Z.
  3. Cumpără pătuțul și pregătește camera celui mic. Decorează din timp camera bebelușlui, cumpără-i un pătuț potrivit și asigură-te că locul este practic și sigur pentru viitorul locatar.
  4. Spală așternuturile și hainele bebelușului. Înainte de prima purtare și folosire, hainele, așternurile și păturica pe care le vei folosi pentru cel mic trebuie spălate. Pregătește în avans haine pentru cel puțin o săptămână, pentru a nu avea și asta pe cap după ce te întorci acasă.
  5. Documentează-te în legătură cu alăptarea. Alăptarea e ceva natural, dar asta nu înseamnă că funcționează perfect de prima dată pentru orice mămică și orice bebeluș. Dacă ai decis să alăptezi, învață dinainte cum trebuie să procedezi, cum combați problemele de alăptare și care sunt cele mai comune poziții în care să-ți ții puiul în timpul mesei.
  6. Fă bagajul pentru spital. Pune deoparte, într-o geantă, lucruri pentru tine (acte necesare la naștere, acumulator și cablu de încărcare pentru telefon, căști, o carte, ciorapi călduroși, cană cu pai, sutiene și chiloți de maternitate, sticluțe mici cu produse de îngrijire personală, balsam de buze, elastic de prins părul, haine și încălțăminte comode pentru plecarea acasă, prosop) și pentru bebeluș (păturică, haine pentru plecarea acasă).
  7. Nu uita de kitul de recoltare al celulelor stem. Dacă v-ați decis să recoltați celulele stem, pentru a investi în sănătatea copilului vostru, nu uita să iei cu tine la spital și kit-ul aferent. Kit-ul Life Solutions, de exemplu, este cel mai performant de pe piață, are o pungă unică (ce asigură o vitalitate celulară mai mare) și conține instrumente pentru dezinfectarea cordonului înainte de recoltare și setul de colectare pentru recoltarea în siguranță, atât în timpul nașterilor normale, cât și în cazul nașterilor prin cezariană. Kit-ul trebuie înmânat cadrului medical care asistă la naștere, pentru recoltarea sângelui din cordonul ombilical și a țesutului (după caz).
  8. Prepară și congelează câteva feluri de mâncare. Când te vei întoarce acasă de la maternitate, cu noul membru al familiei, numai de gătit nu îți va arde. Evită stresul pregătind din timp caserole care pot fi dezghețate rapid și gătite pe aragaz sau la cuptor de oricine.
  9. Instalează scoica auto în mașină. Cumpărați din timp un scun auto potrivit pentru nou-născuți, citiți cu atenție instrucțiunile de instalare și legați-l cu centurile mașinii, în locul ales – pentru ca la primul drum spre casă să meargă totul uns.
  10. Alege un pediatru. A cere sfatul mamei/soacrei sau unei prietene mămici în legătură cu ceva minor e una, dar a te ghida numai după spusele acestora când bebelușul are o problemă medicală e alta… Găsește din timp un pediatru bun, care are cabinetul aproape de casa voastră și răspunde la telefon oricând ori face vizite la domiciliu, când e o urgență.