Categorii
Celule stem

Celulele stem hematopoietice – ajutorul în lupta cu boala

Celulele stem stau la baza formării și vindecării periodice a tuturor țesuturilor și organelor din corpul nostru. Ele se divid nelimitat, sunt prezente în organismul uman atât în perioada intrauterină, cât și după naștere și sunt de două tipuri: hematopoietice și mezenchimale. Cele din urmă dau naștere celulor cartilaginoase, osoase, musculare, interstițiale, adipoase, tegumentare și nervoase, iar studiile legate de tratamentele care le implică sunt încă la început.

Celulele stem hematopoietice (HSC) au fost primele celule stem identificate, la începutul anilor ’60. Ele se pot transforma în orice tip de celulă funcţională a sângelui (leucocite, hematii și trombocite) şi a sistemului imunitar, ajutând la regenerarea celulară. HSC se recoltează din sângele placentar și al cordonului ombilical (la naştere), din măduva osoasă sau sânge periferic (la adulți) și pot trata peste 70 de afecțiuni  grave (ca leucemia, tumori maligne, diverse boli autoimune sau metabolice ereditare). De exemplu, transplantul celulor stem hematopoietice (HSCT) este singurul tratament care – dovedit științific – oprește complet evoluția sclerozei multiple, peste 2.000 de pacienți fiind tratați astfel la nivel mondial. În plus, HSCT se poate face după chimio/radioterapie pentru cancere cu localizări diverse, pentru a ajuta măduva osoasă și sistemul imunitar să se repare. Studiile derulate în ultimii 20 de ani sunt menite să descopere și noi utilizări medicale ale HSC.

Sângele recoltat la naștere are o concentrație mai mare de HSC decât cel al adultului, deci –pentru un tratament HSCT de succes – Life Solutions recomandă crioconservarea acestuia într-o bancă de celule stem privată, pentru a da o șansă semnificativă la vindecare donatorului și membrilor familiei acestuia. Life Solutions este partenerul exclusiv al Vita 34 în România, compania ajutând proaspetele mămici să stocheze celulele stem la nașterea bebelușului în cea mai mare și cea mai acreditată bancă de celule stem din Germania, cu o experiență de 20 de ani pe piața de profil. Cu 200.000 de probe stocate de-a lungul a 20 de ani și 31 de probe eliberate pentru transplant, Vita 34 are o acoperire impresionantă la nivel mondial, în 28 de țări.

Sângele din cordonul ombilical și din placentă este ușor de recoltat, fără vreun risc pentru mamă sau bebeluș. Celulele sunt depozitate în condiții premium și sunt asigurate pe o perioadă de 50 de ani, iar în cazul eliberării lor, în vederea transplantului, Vita 34 nu percepe nicio taxă.

Lasă-ți grijile în banca Vita 34 și bucură-te de viață!