Categorii
Celule stem

Opt direcții de cercetare pe celule stem se află în plină desfășurare la Vita 34

Vita 34, prezentă în România prin Life Solutions, cercetează potenţialul unor noi opţiuni terapeutice ce pot trata atacurile cerebrale, infarctul, bolile hematopoietice şi diabetul de tip 1

Celulele stem, responsabile pentru regenerare, repararea rănilor și vindecarea bolilor, câştigă o importanţă din ce în ce mai mare în punerea la punct a noi terapii în domeniul medicinei regenerative.

Numeroşi medici şi cercetători cred în potenţialul acestor celule stem. Ţesuturile şi sângele ombilical bogat în celule stem sunt deja o opţiune importantă în medicină. În prezent, la nivel mondial, se efectuează peste de 1.000 de studii clinice cu sângele din cordonul ombilical și peste de 300 de studii cu țesut din cordonul ombilical. În Europa, Vita 34 (Germania), inovatorul pe piaţa băncilor de celule stem, încearcă de ani întregi să găsească noi soluţii, studiind capacitatea celulelor stem și asta pentru că sunt speciale: sunt tinere, viabile şi cu un potenţial ridicat.

Studii clinice cu celule stem

Numeroase studii clinice realizate pe plan global demonstrează valabilitatea celulelor stem pentru refacerea ţesuturilor afectate de accidente, de boli degenerative sau în tratamentul cancerului. Celulele stem au fost deja utilizate cu succes pentru: boli hematopoietice, imunodeficienţă, boli metabolice, cancer (mielom multiplu, neuroblastom). Ba, mai mult, în studiile clinice şi în tratamentele aflate în curs, terapiile cu celule stem sunt testate în următoarele patologii: boli autoimune, disfuncţii cerebrale, boli cardiovasculare, scleroză multiplă, scleroză laterală amiotrofică, autism, pierdere auz, HIV, ciroză hepatică.

Vita 34, prezentă în România prin Life Solutions, se implică activ în cercetarea fundamentală și aplicată și colaborează cu institute și universități de renume. Vita 34 are propria divizie pentru cercetare şi dezvoltare, ceea ce contribuie decisiv ca inovaţiile să fie experimentate şi realizate în cadrul companiei. Procesele de inovare în cadrul Vita 34 sunt caracterizate de o orientare către rezultat. Vita 34 este implicată direct în următoarele studii:

  • Studiu clinic privind tratamentul diabetului zaharat tip I cu propriile celule stem din sângele ombilical – în colaborare cu Universitatea Tehnică din München,
  • Terapie cu celule stem pentru îmbunătățirea circulației sanguine și a capacității de pompare a mușchiului cardiac – în colaborare cu Universitatea din Rostock,
  • Terapie cu celule stem pentru reducerea paraliziei și a tulburărilor de mișcare ca urmare a unui accident vascular – în colaborarea cu Universitatea Leipzig și Institutul Fraunhofer pentru terapie celulară și Imunologie,
  • Studiu privind îmbunătățirea funcționării valvelor cardiace prin intermediul celulelor stem din sângele ombilical – în colaborarea cu Universitatea din Zürich,
  • Terapie cu celule stem pentru malformații cardiace – în colaborare cu Universitatea din Rostock,
  • Reprogramarea celulelor sanguine din cordonul ombilical în celule IPS (celule stem pluripotent induse) – în colaborarea cu Școala Medicală din Hanovra.

Alte două proiecte de cercetare

Vita 34 AG a început si două proiecte de cercetare suplimentare. Unul dintre aceste proiecte, în colaborare cu Departamentul de Hematologie al Universității din Leipzig, este focusat pe eficacitatea celulelor stem mezenchimale din cordonul ombilical în cadrul transplanturilor cu celule stem pentru tratarea leucemiei. Scopul este de a suprima reacția imunitară față de țesutul străin (Boala grefă-contra-gazdă). Acesta este unul din motivele pentru care se urmărește recoltarea celulelor stem mezenchimale. În plus, Vita 34 AG dezvoltă în prezent markeri de vitalitate pentru asigurarea calității în depozitul criogenic. Life Solutions este partenerul exclusiv al Vita 34 în România.

Vita 34 a fost prima bancă privată de celule stem din Europa care a deschis calea de a oferi către public această precauţie necesară, anume posibilitatea de a păstra celule stem. Dezvoltarea constantă a unei game de produse şi servicii a rămas mereu o prioritate pentru Vita 34.

LifeSolutions, unicul reprezentant al băncii germane de celule stem în România, recomandă și încurajează viitorii părinți să recolteze sângele și țesutul din cordonul ombilical. Calitatea germană oferită de LifeSolutions, siguranța procesării și stocării probelor și implicarea băncii Vita34 în cercetare, fac din LifeSolutions și Vita34 cei mai buni parteneri ai viitorilor părinți.

Lăsați-vă grijile în banca Vita34 și bucurați-vă de viață!