Categorii
Celule stem

De ce este important să recoltăm celule stem la naștere?

Un miracol pentru viață

De când aflăm că există viață în burtica noastră, un întreg amalgam de sentimente ne inundă. Prima „fotografie” a bebelușului și gândul că vom fi părinți adună în noi sentimente și stări nemaîntâlnite. Ne cuprinde euforia, ne mângâiem burtica unde știm că va crește puiul nostru și începem să visăm la ziua în care îl vom privi în ochi pentru prima dată.

Alături de stările de euforie, răsare în sufletul de părinte teama. Conștientizăm că suntem responsabili pentru o nouă viață, cea a copilului nostru. Fiecare decizie pe care o luăm noi, afectează viitorul bebelușului. De la ce alegem să mâncăm, la care ginecolog să mergem, până la decizii importante, care îl vor afecta în viitorul apropiat sau îndepărtat. Life Solutions, partenerul exclusiv în România al Vita 34 (cea mai experimentată și acrediată bancă de celule stem din Germania), este alături de viitorii părinți și le oferă informațiile necesare pentru ca aceștia să poată lua decizia corectă pentru un viitor sigur al copilului lor. Informarea este primul pas!

Celulele stem, speranța unui viitor

Viitorii părinți ar trebui să știe faptul că celulele stem nu sunt doar o speranță pentru viitor. Ele reprezintă și soluții pentru prezent. Asta, deoarece și-au dovedit utilitatea și eficiența în tratarea multor boli grave, cum ar fi: diferite tipuri de leucemii, neuroblastom, anemie plastică, leziuni cerebrale, diabet juvenil, paralizie cerebrală. Medicina progresează, iar intervenții care păreau imposibile acum 20-30 de ani, se realizează astăzi cu succes. Cercetătorii sunt de părere că în următorii ani se vor înregistra progrese majore în ceea ce privește terapia cu celule stem. Alături de universități de renume, Vita 34 cercetează și în acest moment posibile modalități de utilizare.

De ce sunt atât de importante aceste celule stem?

  • Pentru că asigură o campatibilitate perfectă. Acest lucru este foarte important, deoarece nu există riscul respingerii probei, ceea ce aduce după sine un transplant cu o mare rată de succes.
  • Pentru că recoltarea este nedureroasă și complet sigură pentru mamă și copil.
  • Este redus timpul de așteptare în cazul unui eventual transplant. Sângele din cordonul ombilical este disponibil în câteva zile și chiar mai rapid în situații de urgență.
  • Celulele sunt nepoluate, capabile să se replice, viabile și, de obicei, fără viruși.
  • Oferă compatibilitate potențială pentru alți membri ai familiei, frați sau alte rude de sânge.

Procesul de recoltare a celulelor stem este unul simplu și nu dă bătăi de cap viitorilor părinți ori medicului care face procedura. După ce cordonul ombilical a fost tăiat și copilul a fost încredințat secției de neonatologie, vor fi prelevate probe cu sângele din cordonul ombilical, sângele matern și țesutul cordonului ombilical. Dacă alegeți Life Solutions, aveți garanția că probele vor ajunge imediat în laboratoarele noastre din Leipzig, Germania. Vor fi transportate de către un curier autorizat de Agenția Națională de Transplant și nu vor fi verificate la aeroport prin scanare Raze X.

Importanța celulelor stem în viitorul copilului tău

Medicina avansează constant, există în derulare numeroase studii clinice în care se încearcă găsirea unor tratamente standardizate pentru diverse boli și afecțiuni.
Mai mult, banca germană Vita34 a eliberat până în prezent 37 de probe de celule stem pentru efectuarea de transplaturi, în cei peste 20 de ani de experiență.

LifeSolutions oferă oportunitatea viitorilor părinți să stocheze celulele stem ale bebelușilor și să beneficieze de know-how-ul german al celei mai mari și mai experimentate bănci de celule stem din Germania, a doua ca mărime din Europa.
Pentru o ofertă personalizată, un consultant LifeSolutions vă stă la dispoziție la [email protected].

Lăsați-vă grijile la LifeSolutions și Vita34 și bucurați-vă de viață!