Categorii
Celule stem

Cum poate fi tratat autismul cu celule stem?

Atunci când un copil este diagnosticat cu autism, porțiuni din creierul lui ce corespund memoriei, concentrării, atenției, vorbitului sunt afectate. Tratamentul cu celule stem face ca aportul de sânge și oxigen necesare creierului să fie în parametri optimi. Totodată, celulele stem înlocuiesc neuronii deteriorați și stimulează formarea de noi artere. După o vreme, celulele stem dobândesc proprietățile celulelor din vecinătatea lor și se multiplică, ceea ce duce la o refacere a materiei albe și a celei cenușii. În consecință, simptomele neurologice ale bolii sunt diminuate iar capacitatea intelectuală îmbunătățită.

Dar ce este autismul?

Autismul este o tulburare neurologică marcată de relații sociale disfuncționale, comunicare deficitară, schimbări bruște de dispoziție, comportament obsesiv, probleme de metabolism și de digestie. Există un spectru mai larg de tulburări de autism care descriu o gamă de disfuncții considerate boli ale dezvoltării neurologice.

Caracteristicile acestor tulburări sunt inadaptabilitatea socială, dificultățile de comunicare, comportamentul repetitiv, problemele senzoriale și – în anumite cazuri – întârziere mintală.

Aceste simptome devin evidente în primii doi ani ai copilăriei și afectează procesarea informației în creier, schimbând modul în care celulele nervoase se leagă și lucrează.

Ce cauzează autismul?

Componentele genetice și expunerea la agenți externi ce cauzează defecte de naștere pot duce, în procentaj semnificativ, la autism. Metalele grele, antidepresivele luate în timpul sarcinii, pesticidele, moștenirea unor anomalii cromozomiale și genetice, microencefalita, etc pot fi printre cauze, menționează literatura medicală.

Cum e tratat autismul cu celule stem

În două moduri complementare: intervenția educațională și managementul medical.

La mai mult de jumătate dintre copiii diagnosticați cu autism li se prescriu medicamente psihoactive sau anticonvulsive. Reacția la medicație este imprevizibilă, pot exista efecte adverse și nu există un medicament care să ajute persoanele cu autism să depășească disfuncțiile sociale și de comunicare.

Tratamentul cu celule stem, însă, este o abordare eficientă  pentru autism, bazată pe capacitatea lor unică de a influența metabolismul, sistemul imunitar și de a reface celulele și țesuturile deteriorate, având un efect benefic asupra tuturor organelor, în special asupra creierului.

Viitorii părinți ar trebui să știe faptul că celulele stem nu sunt doar o speranță pentru viitor. Ele reprezintă și soluții pentru present.  Și-au dovedit utilitatea și eficiența în tratarea multor boli grave. Life Solutions, partenerul exclusiv în România al Vita 34 (cea mai experimentată și acrediată bancă de celule stem din Germania), este alături de viitorii părinți și le oferă informațiile necesare pentru ca aceștia să poată lua decizia corectă pentru un viitor sigur al copilului lor.

Life Solutions oferă oportunitatea viitorilor părinți să stocheze celulele stem ale bebelușilor și să beneficieze de know-how-ul german al celei mai mari și mai experimentate bănci de celule stem din Germania, a doua ca mărime din Europa.

Pentru o ofertă personalizată, un consultant LifeSolutions vă stă la dispoziție la [email protected].