Categorii
Celule stem

Iată cum îl ajută pe viitorul adult celulele stem recoltate la naștere

Odată cu sarcina, emoții noi și fel de fel de gânduri copleșesc viitoarea mamă. Grija pentru ființa care se dezvoltă în pântece și gânduri legate de cum va fi copilașul însoțesc femeia pe parcursul celor nouă luni de sarcină. „Dar ca adult, cum va fi copilașul acesta care îmi crește în pântece?”, se întreabă – cu siguranță – multe mămici. „Și ce pot face astfel încât copilul de acum să fie un adult sănătos?”, se mai întreabă. Decizia de recoltare celule stem este cu bătaie lungă pentru copilașul căruia îi vei da naștere. Ca adult, poate avea toate beneficiile pe care le oferă celulele stem, dacă acestea au fost recoltate la naștere din cordonul ombilical. Considerând numeroasele studii aflate în curs pentru posibile utilizări ale celulelor stem din sângele și din cordonul ombilical, viitorul tratamentul cu celule stem este foarte promițător. Noi tehnologii permit extinderea terapiei cu celule stem ombilicale, deschizând calea către terapii autologe posibile la vârste din ce în ce mai înaintate.

Life Solutions este banca de celule stem care lucrează în Romania sub egida Vita 34, cea mai mare și recunoscută instituție care recoltează, criogenează și păstrează celule stem.

Celulele stem din țesutul ombilical vor trata pe viitor osteoporoza

Osteoporoza afectează 200 de milioane de oameni pe plan global, și spre deosebire de osteoporoza de tip I (post-menstruală), la cea de tip II atât bărbații cât și femeile pot fi afectați. Cercetările publicate săptămâna aceasta în Stem Cells Translation Medicine indică faptul că injectarea unor celule stem mezenchimale (MSC) ar putea reface structura normală a oaselor pentru pacienții care suferă de osteoporoză de tip II. Țesutul ombilical este o sursă rapidă de MSC.

Sângele ombilical îmbunătățește șansele terapiilor pentru boli hepatice

O analiză complexă care sintetizează 10 studii derulate în China sugerează că pacienții cu ciroză hepatică, primitori de transplant de sânge ombilical asociat cu alte terapii au avut o evoluție mai bună decât cei care au primit numai terapii de rutină.

Celulele stem – o alternativă mai bună de tratament pentru sclerodermie – o boală autoimună letală

Transplantul de celule stem post-chimioterapie și post – iradiere totală arată o îmbunătățire a șanselor de supraviețuire și o incidență mai scăzută de recidivă la pacienții cu sclerodermie, unii chiar însănătoșindu-se. La finalul unei perioade de șase ani în care participanții au fost urmăriți, rata globală de supraviețuire a fost de 86% pentru cei care au primit transplantul de celule stem și de numai 51% pentru cei care au primit un tratament obișnuit, imunosupresia cu ciclofosfamide.

Celule ombilicale pentru repararea ”buzei de iepure”

Universitatea Texas dezvoltă o nouă tehnică, utilizând țesutul ombilical pentru a repara defectele morfologice ale maxilarului, care afectează linia gingiei și partea frontală a bolții palatine, generând ”buză de iepure” și anormalități buco-maxilare.

Sângele ombilical poate ajuta la recuperarea vederii pentru cei care suferă de degenerare maculară.

Studiile clinice au intrat în faza 2 pentru utilizarea de celule stem din sângele ombilical pentru a trata cea mai comună formă de degenerare maculară. Cercetătorii cred că tratamentul poate nu doar să oprească evoluția bolii și să prevină, astfel, cele mai rele posibile consecințe, ci poate chiar să refacă vederea afectată.

Piele nouă din țesut ombilical

Dr.Phan, chirurg plastician și cercetător în domeniul celulelor stem, are o pasiune pentru vindecarea rănilor. Această pasiune l-a făcut să descopere o nouă metodă de a crea celule epiteliale repede și în cantități mari, utilizând căptușeala cordonului ombilical. În loc să folosească acea cantitate disponibilă limitată de piele rămasă pacientului pentru a vindeca arsurile grave, celulele din căptușeala cordonului ombilical pot crea celule noi de piele, de os, sau chiar de alte organe, ca de pildă de cornee oculară. Aceste noi metode pot vindeca arsurile sau rănile din alte cauze, precum, spre exemplu, cele produse de diabet.

Importanța recoltării celulelor stem este majoră și de aceea Life Solutions militează pentru informarea corectă a viitorilor părinți. Expertii Life Solutions sunt alături de tine de la început, prin consultanță și sfaturi. De asemenea, personalul medical se ocupă de procesul de recoltare.

Echipa noastră se ocupă de transportul, în siguranță, al probelor prelevate, analize și criogenarea. Păstrarea probelor se face în cele mai bune condiții, fiind ferite de orice pericole și alterări. Calitatea și siguranța sunt garantate de procedurile celei mai cunoscute bănci de celule stem din Europa, Vita 34.