Categorii
Sfaturi pentru gravide

Cezarienele repetate. Un risc pe care să nu ți-l asumi sau manageriabil?

Riscul principal este cel al rupturii uterine; totodată, nașterea prin cezariană crește pericolul ca, la o nouă sarcină, placenta să se dezvolte anormal

Statisticile arată că în SUA și în țările puternic industrializate 70% dintre nașteri sunt cezariene sau epidurale. În numai 15 ani, în S.U.A. rata femeilor care au născut prin cezariană a crescut cu 50%, potrivit New York Times. Dar cezariana este o procedură ce comportă numeroase riscuri iar repetarea ei la sarcinile ulterioare poate deveni o chestiune medicală greu manageriabilă. Riscul principal este cel al rupturii uterine. Complicația acestei condiții medicale este hemoragia abundentă. Histerectomia poate fi indicata de urgenta, cel mai frecvent pentru controlul acestei sângerări abundente.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca după o naștere prin cezariană să se evite, cel puțin șase luni, o altă sarcină. Pe lângă asta, o altă întrebare pe care au ridicat-o specialiștii este câte operaţii de cezariană poate suporta cu adevărat corpul unei femei? Deşi nu există un număr stabilit de cezariene, pe care organismul femeii le poate gestiona, se pare că riscurile cresc dramatic după două.

Cicatrizarea uterului (fiecare cicatrice de pe uter crește riscul unor complicații în sarcinile ulterioare), herniile, dezvoltarea haotică a placentei/„placenta praevia” (care poate acoperi deschiderile colului uterin), leziuni la nivelul vezicii urinare sau intestinului, mușchi uterini slăbiți, „placenta accreta” (atașarea placentei se face mult prea în profunzimea peretelui uterin), dar mai aleshemoragiile masive ce pot duce la histerectomie (interventia chirurgicala de extirpare a uterului) sunt printre principalele riscuri ale cezarienelor multiple.

Mult mai multe femei gasesc astăzi mai confortabilă cezariana decât travaliul nașterii

vaginale. În plus, sunt situații în care o naștere naturală pune în pericol atât viața copilului cât și a mamei iar cezariana este cea mai bună opțiune. Mamele mai în vârstă, impactul obezității, sarcinile multiple – toate acestea sunt situații de mare risc.

Oricare va fi tipul de naștere la care veți ajunge, nu uitați de kitul de celule stem Life Solutions. Alături de minunatul dar al vieții, recoltarea de celule stem la naștere e darul pe care îl puteți face copilului dvs. pentru a-i asigura un viitor în care posibilele afecțiuni grave să fie mai ușor de abordat.

Life Solutions, partenerul exclusiv în România al Vita 34 (cea mai experimentată și acrediată bancă de celule stem din Germania), poate fi partenerul de încredere în tratarea a zeci de afecțiuni, inclusiv a celor genetice. De aceea, viitorii părinți trebuie să știe că este important să recolteze, proceseze și stocheze celulele stem ale bebelușului la naștere. Puteți obține toate răspunsurile la întrebările dumneavoastră de  la un consultant Life Solutions la adresa: [email protected].