Categorii
Celule stem

Potențialul extraordinar al celulelor stem mezenchimale în tratarea COVID-19

Viața de părinte începe odată cu deciziile importante pe care, de această dată, nu le luați pentru voi, ci pentru cea mai importantă ființă din viața voastră. Deciziile vin atunci cândt rebuie să alegi căruciorul, spitalul la care naști, culoarea dormirorului, salteua pătuțului, cu cine să recoltezi celulele stem, ș.m.d. Totul este despre decizii. Dar cum știm dacă le luăm pe cele bune pentru copiii noștri sau nu?

Life Solutions, specialistul german în recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, vă oferă informațiile de care aveți nevoie pentru a fi siguri că luați cele mai bune decizii pentru bebelușul vostru.

 

Noi vă încurajăm să vă documentați, să citiți, să fiți la curent cu evoluția, în special cea medicală. De exemplu, în prezent există un mare entuziasm în industria celulelor stem cu privire la potențialul celulelor stem mezenchimale.

Ce au descoperit cercetătorii?

Se pare că acestea pot trata complicațiile respriratorii ale pacienților bolnavi de COVID-19. Cercetătorii chinezi au dovedit că implantarea MSC-urilor adică a celulelor stem mezenchimale, poate fi utilizată sau combinată, cu alți operatori de ajustare rezistenți. Pentru a obține rezultate realiste, specialiștii au folosit  MSC-uri pe un pacient din Baoshan, care a obținut 3 implanturi de 50 de milioane de MSC derivate din sangele din cordonul ombilical, deși fiecare pacient din Beijing a primit 1 amestec de 1 milion de celule, pentru fiecare kilogram de greutate. Astfel acest procedeu de prelucrare a celulelor, poate fi purificat și extins productiv.

Până în acest moment 14 studii au fost efectuate, folosindu-se celule stem pentru a trata pacienții cu Coronavirus din China. Cercetătorii chinezi  recomandă ca celulele stem să fie opțiunea de a remedia daunele extreme ale organelor, produse de Sars-CoV-2. De asemenea, MSC-urile au indicat o imunomodulare extrem de critică. Activitatea lor imunomodulatoare este activată suplimentar, de molecule asociate infecției. Studiile clinice direcționate la Beijing au demonstrat că MSC-urile sunt, în mod normal, rezistente la Sars-CoV-2, emițând factori atenuatori, care par să echilibreze sistemele de la bază ale organului infectat.

 

La ce concluzie s-a ajuns în studiile clinice legate de celulele stem mezenchimale?

 

Concluzia experților este că celulele stem mezenchimale pot reduce producția excesivă de celule de imunitate, cauzate ca răspuns la virus și scăderea nivelului de substanțe inflamatorii. MSC-urile demonstrează încă odată un potențial extraordinar fiind o primă resursă a cercetătoriilor în vindecarea oricărei boli, chiar și a celei provocate de virusul Covid-19.

Momentan, totul este la fază de raport clinic, mai sunt multe întrebări la care așteptăm răspunsuri, dar un lucru este cert, ne confruntăm cu o epidemie globală, iar dacă există o mică speranță care ține de noi și de alegerile pe care noi le luăm în numele copiilor noștri, nu ar trebui să stăm pe gânduri.

Lasă-ți grijile în banca noastră și cere gratuit sfatul unui consultant în celule stem. Life Solutions este singura bancă din România care stochează în Germania, la Vita 34, cea mai mare și acreditată bancă de celule stem și a doua ca mărime din Europa.