Categorii
Sfaturi pentru gravide

Diminueaza greturile din sarcina. Ce mâncăm când suferim de cea mai răspândită afecțiune în sarcină?

Începutul sarcinii este o experiență extraordinară, dar – pentru stomacul vostru – poate fi un moment dificil. Grețurile matinale sunt un episod prin care trec cele mai multe femei gravide, fiind un neplăcut efect secundar, urmat sau nu de vomă. Unele femei nu suferă niciodată de așa ceva, în timp ce altele pot fi chinuite de ele în fiecare zi, timp de săptămâni întregi. Life Solutions, singura firmă din România afiliată Vita34 – una dintre cele mai cunoscute bănci de celule stem din Europa, ce deține aproape jumătate din mostrele aflate pe piața din Europa – vă informează cu privire la alimentele ce vă fac zilele mai ușoare în sarcină.

La majoritatea femeilor, grețurile matinale se reduc pe măsură ce intră în al doilea trimestru de sarcină, dar pentru altele, grețurile durează toată sarcina. Fie că vă luptați cu ele zilnic sau doar rareori, iată câteva alimente care să vă ajute stomacul, dar care să vă ofere și substanțe nutritive și calorii.

Pe măsură ce căutați alimente, să țineți cont că fiecare corp e diferit. Unele lucruri vă vor liniști stomacul, dar pentru prietena dumneavoastră nu vor funcționa. De asemenea, se poate ca mâncarea de la prima sarcină să fie de nesuportat în timpul celei de-a doua sarcini.

Luați în calcul intoleranța la mâncăruri și evitați mâncărurile cu miros puternic. Mâncați mai multe mese mici pe zi, mai des, și acest lucru vă va ajuta.

Dacă grețurile sunt într-atât de rele încât să vă facă să vomitați de mai multe ori pe zi, vorbiți cu medicul. S-ar putea să suferiți de hyperemesis gravidarum, o formă extremă de grețuri matinale.

Ghimbirul este un bun remediu de casă pentru grețuri, scrie healthline.com. Băuturile picante cu ghimbir, bomboanele cu ghimbir ori ghimbirul pus în apa fierbinte cu puțin zahăr, toate ajută la combaterea grețurilor.

Unele femei consideră carbohidrații bineveniți atunci când suferă de grețuri matinale. Așa că încercați prăjiturele cu ghimbir. Sunt un amestec ideal de ghimbir și de carbohidrați. În plus, sunt ușor de porționat pentru a nu mânca prea multe. Puneți câteva într-o punguță de plastic și țineți-le în poșetă pentru atunci când simțiți grețuri.

Totuși, țineți cont că a mânca pentru mamă și copil nu înseamnă a mânca cât pentru doi adulți. Dacă începeți sarcina cu o greutate normală, nu aveți nevoie să consumați calorii în plus în primul trimestru. În al doilea și al treilea trimestru, se recomandă să consumați circa 300 de calorii în plus pe zi. Caloriile se depun, așa că limitați-vă consumul de prăjiturele.

Lămâia ajută, de asemenea, pe timpul grețurilor. Limonada taie senzația de rău, iar prin aportul de vitamina C se fixează și fierul în organism.

Salata de fructe, în care să predomine pepenele roșu, Smoothie-ul cu lapte de cocos și banană, alimentele bogate în proteine, toate taie greața.