Categorii
Celule stem

Un tratament cu celule stem, speranță pentru australienii cu osteoartrită

O echipă de cercetare din Australia a început desfășurarea unui studiu cu celule stem care ar putea să aducă mai mult confort și mai puțină durere pacienților cu osteoartrită, mai exact celor care au probleme cu articulațiile la genunchi.

Life Solutions și Vita 34 aduc în România cea mai experimentată și acreditată bancă de celule stem din Germania. Life Solutions este partenerul exclusiv al Vita 34 în România. Cu o experiență de peste 20 ani, peste 230.000 probe stocate și 47 de probe cu celule stem eliberate și aplicate în terapii standard, studii clinice și terapii experimentale, Vita 34 este singura bancă privată de celule stem, din Germania, care are și bancă publică. Fondată în 1997, în Leipzig, Germania, Vita 34 este prima bancă privată de sânge din cordonul ombilical înființată în Europa.

Medicina avansează în domeniul celulelor stem

Aplicațiile celulelor stem în medicină par să fie nesfârșite, pe măsură ce comunitatea medicală extinde se uită la cât mai multe arii în care să încerce să vindece durerile și bolile pacienților. Studiul din Australia este primul care se concentrează pe articulațiile din genunchi. Experții spun că au nevoie de dovezi foarte clare în pentru a determina dacă celulele stem ar trebui să fie recomandate în acest caz.

Aici intervine studiul de față, la care s-au înscris 440 de australieni care au probleme cu articulațiile la genunchi. Terapia cu celule stem va fi testată pe jumătate din aceștia, care vor primi o injecție cu celule stem, în timp ce cealaltă jumătate va primi o injecție cu soluție salină, deci un placebo. Pacienții voluntari nu vor afla pe care injecție au primit-o.

Unul dintre cele mai mari studii cu celule stem pentru osteoartrită

Studiul este finanțat de National Health and Medical Research Council și va fi unul dintre cele mai mari studii clinice din lume care să încerce să folosească terapiile cu celule stem pentru tratarea osteoartritei. Participanții vor fi tratați cu un produs creat de compania australiană Cynata Therapeutics.

„Fiecare pacient din grupul de tratament va primi același lucru, ceea ce va scoate din ecuație una dintre incertitudinile posibile ale studiului”, a spus Dr. Megan Munsie, director adjunct al Centre for Stem Cell Systems din cadrul Melbourne University.

Participanții vor primi injecțiile ghidate prin ecografie direct în articulațiile lor, de trei ori de-a lungul unui an. Studiul clinic se va concentra mai ales pe posibilitatea ca acest tratament să aline sau minimizeze durerea și să facă o diferență structurală, în timp, prin încetinirea deteriorării cartilagiilor sau prin ajutarea la repararea acestora. Un alt lucru care va fi analizat este cât durează orice beneficii ar putea apărea în urma tratamentului. De aceea cercetarea va avea loc pe parcursul a doi ani, în centre din orașele Sydney și Hobart.

Medicina avansează de la an la an, de aceea stocarea celulelor stem la naștere este o plasă de siguranță pentru sănătatea copilului, viitor adult. Life Solutions vine în întâmpinarea viitorilor părinți cu pachete la prețuri speciale! www.lifesolutions.ro.