Categorii
Sfaturi pentru gravide

Cum îți pregătești corpul pentru sarcină

Timp de peste nouă luni, corpul tău are un „proiect” important de realizat: susținerea sarcinii și aducerea pe lume a unui copilaș cât se poate de sănătos. De aceea, e foarte bine să îți pregătești corpul pentru sarcină chiar înainte de a rămâne însărcinată.

Life Solutions, specialistul german în recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, vine în ajutorul tău pentru a te informa și a te sprijini în călătoria plină de magie care este pe cale să înceapă. Pentru că o mămică informată este una mai puternică și mai sănătoasă.

5 pași pentru a-ți pregăti corpul pentru sarcină

Ai grijă la greutatea corporală

Dacă ești supraponderală sau subponderală, s-ar putea să-ți fie mai greu să rămâi însărcinată. Greutatea ta ar putea să îți afecteze ovarele în perioada ovulației, în fiecare lună. Kilogramele în plus ar putea să ducă și la alte probleme de sănătate în timpul sarcinii, de exemplu diabet gestațional sau preeclampsie (hipertensiunea arterială și prezența de proteine în exces în urină după săptămâna 20 de sarcină).

Mergi la doctor

E bine să faci un control înainte de a încerca să devii mămică. Găsește un medic obstetrician de încredere, pentru a fi pregătită. Și apelează la medic pas cu pas, și înainte de sarcină, și în timpul acesteia. Fă o listă cu toate întrebările pe care le ai despre corpul tău, despre sarcină. Și discută cu medicul și despre ceilalți pași din această listă!

Ia vitamine

E important să iei vitamine și înainte de a rămâne însărcinată, pentru că, atunci când vei afla dacă ai conceput un copil sau nu, fătul deja se va fi dezvoltat până la o anumită etapă, și este important să dispună de anumite vitamine și minerale pentru a fi cât mai sănătos. Acidul folic este cea mai importantă vitamină, și pentru fertilitate, și pentru sarcină, și ajută la dezvoltarea armonioasă a creierului și coloanei vertebrale a copilului tău. De asemenea importante sunt și fierul, și calciul.

Nu uita să discuți cu medicul ce tip de suplimente alimentare e indicat să iei.

Evită anumite chimicale

Pesticidele, solvenții și fertilizatorii ar putea să îți pună probleme atunci când tu și partenerul încercați să concepeți un copil. Sau ar putea să dăuneze celui mic după naștere. Dar nu te alarma. Medicul tău știe cel mai bine ce anume ar trebui să eviți înainte de sarcină și în timpul acesteia. Și pregătirea trebuie făcută în moderație: atât de multe lucruri de zi cu zi pot fi considerate chimicale, e clar că nu le poți elimina sau evita pe toate.

Tot la acest capitol, dacă ai un serviciu care presupune că ai în apropierea ta substanțe toxice în mod constant (radiații, mercur sau plumb, de exemplu), vorbește cu angajatorul tău pentru a vedea în ce fel te poți proteja mai bine sau află dacă îți poți ajusta fișa postului.

Renunță la obiceiurile nesănătoase

În primul rând, renunță la fumat, dacă fumezi, pentru că îți afectează și fertilitatea și, ulterior, dezvoltarea armonioasă a copilului. Alte lucruri pe care să le reduci sau elimini treptat sunt alcoolul, cofeina, zahărul. Încearcă și să dormi mai mult și mai bine!