Categorii
Celule stem

Transplantul de sânge din cordonul ombilical poate fi un tratament eficient pentru paralizia cerebrală

Paralizia cerebrală este una dintre cele mai comune dizabilități fizice în rândul copiilor – afectează în jur de 2 la mie dintre copiii născuți, însă transplantul de sânge din cordonul ombilical le dă acestora speranțe pentru o viață mai ușoară.

Noi, Life Solutions aducem în exclusivitate în România cea mai experimentată și acreditată bancă de celule stem din Germania, Vita 34. Cu o experiență de peste 20 ani, peste 230.000 probe stocate și 51 de probe cu celule stem eliberate și aplicate în terapii standard, studii clinice și terapii experimentale, Vita 34 este singura bancă privată de celule stem din Germania care are și bancă publică. Fondată în 1997 în Leipzig, Germania, Vita 34 este prima bancă privată de sânge din cordonul ombilical înființată în Europa. După cum știi, Life Solutions te ține la curent cu cele mai noi informații din domeniul tratamentelor cu celule stem.

Brodie este un copil australian care atunci când este întrebat cum a ajuns așa puternic, el răspunde: „sângele lui Zoey”. Este vorba despre sora lui, Zoey, al cărei sânge din cordonul ombilical a stat la baza unui transplant care i-a tratat paralizia cerebrală.

În decembrie 2018, Brodie a fost unul dintre primii copii din Australia care a primit sânge din cordonul ombilical recoltat de la o rudă de gradul II. A participat într-un studiu clinic organizat în  parteneriat cu ONG-ul Cerebral Palsy Alliance și banca de sânge și țesut din cordonul ombilical Cell Care. Progresul lui Brodie a putut fi văzut în 2019 printr-un clip video și mai recent, în ianuarie 2022, la Sky News.

Paralizia cerebrală poate afecta libertatea de mișcare, tonusul muscular și coordonarea într-o gamă variată de moduri. Nu există posibilitatea vindecării, dar există speranța că tratamentele cu sânge din cordonul ombilical vor îmbunătăți viața pacienților. Potrivit mamei lui Brodie, Brenda, copilul a avut o evoluție obișnuită, însă părinții lui au observat iregularități în mișcările lui. De exemplu, se folosea de mâna dreaptă pentru a se mișca în față, iar în brațul stâng nu prezenta forță.

După multe vizite la medici, familia a aflat că Brodie avusese un accident vascular cerebral cât era în pântec. În urma unui RMN au văzut că acest AVC îi afectase abilitatea de a-și controla partea stângă a corpului. Avea 18 luni atunci când a fost diagnosticat.

La nașterea surorii lui, sângele din cordonul ei ombilical a fost recoltat și trimis la Cell Care, acolo unde a fost procesat și stocat.

Ulterior a urmat tratamentul: o infuzie cu acel sânge prin perfuzie, într-o procedură asemănătoare cu o transfuzie. La doar câteva săptămâni de la transfuzie, părinții lui Brodie au văzut îmbunătățiri notabile în funcțiile motorii ale lui Brodie. Procedura l-a ajutat să acumuleze forță și să aibă stabilitate mai bună în brațul stâng. Acum Brodie poate să joace fotbal și să lovească mingea cu piciorul stâng.

Potrivit Profesorului Graham Jenkin de la Morash University, infuzia cu sânge din cordonul ombilical contribuie la reducerea inflamației din creier, pentru că de fapt, paralizia cerebrală reprezintă o boală inflamatorie.

Ai grijă de viitorul copilului tău! Recoltează și stochează sânge și țesut din cordonul ombilical în cea mai experimentată și acreditată bancă din Germania!