A opta sau nu pentru recoltare celule stem… Aceasta-i întrebarea… Ea tulbură mințile multor părinți în devenire, dar în sensul bun.
Bine fac că se gândesc. Niciodată grija față de propriul pui nu e exagerată. Nu înseamnă că atragi răul. Doar îți iei niște garanții, în eventualitatea că, vreodată, o nenorocire se va abate asupra pruncului tău după venirea pe astă lume. Pentru că da, depozitul din banca de celule stem poate fi singura șansă pentru copil și chiar pentru rudele sale de sânge.
Am început cu o mare dilemă… Totuși, nimic nu ne împiedică să schimbăm macazul, purtându-te cu rațiunea printre stări dintre cele mai ciudate, minunate, pătrunzătoare, intense, agonizante, extraordinare, care fac din gravidie o experiență specială.
Perioada de sarcină între agonie, extaz… și gândul la recoltare celule stem
În tot acel timp cât barza zboară, unicele transformări nu se rezumă la burtica și sânii ce ”dospesc” cu-atâta spor. Nici chestiuni în genul ”cum va arăta?”, ”cu cine va semăna?” nu rămân doar ele sub semnul întrebării.
Ce se întâmplă, de fapt, în ”acele” 9 luni?
- Creștere în greutate
Posibil că este transformarea cea mai evidentă, chiar înainte ca burtica să ia amploare. Kilogramele se adună săptămână după săptămână. Doar în primul trimestru, mai cu măsură.
Per total, este posibil să găsești în afișajul cântarului chiar și 16-18 kilograme în plus. Nu e motiv de îngrijorare dacă te încadrezi în intervalul ce definește greutatea sănătoasă în sarcină.
- Revoluție hormonală
De multe ori, ciudățeniile ce vin la pachet cu o gravidă se datorează hormonilor. Pentru că sunt ei cei care dirijează multe dintre funcțiile organismului.
De pildă, HCG are în responsabilitate supraviețuirea ovului fecundat și apoi a fătului. Printre altele, estrogenii răspund de dezvoltarea glandelor mamare, în timp ce progesteronul ferește de riscurile avortului spontan.
Dar asta nu e tot. Fluctuațiile acționează ca un accelerator asupra stărilor emoționale. De la un moment la altul, extazul poate deveni agonie, pe când liniștea și seninătatea devin cea mai cumplită criză de anxietate.
Iar când sosesc poftele, poate fi tot vina hormonilor. Schimbarea metabolismului mărește nevoia de anumiți nutrienți, în special de carbohidrați simpli (zaharuri).
La fel și dacă libidoul o ia razna, spre marea fericire a partenerilor. Activitatea sexuală acționează ca un fel de antrenament pentru ziua nașterii bebelușului. Așa că, atâta timp cât nu există contraindicații medicale…
- Tulburări digestive
Nu se bucură de ”imunitate” nici sistemul digestiv. Uneori, tulburările aferente apar din vina hormonilor. Alteori, e doar o chestiune de spațiu, mai bine-zis de lipsă a lui. Mai ales în trimestrul în al treilea.
De la reflux gastroesofagian și constipație, până la greață și vărsături, dureri de stomac și aciditate gastrică, orice poate pune la încercare aparatul digestiv.
Iar între un ”episod” și altul, cui îi mai vine să pună mâna pe telefon și să se intereseze ce opțiuni are pentru recoltare celule stem? Oricât de bune îi sunt intențiile…
- Piele ”alterată”
Despre femeile însărcinate se spune că sunt mai frumoase, că ochii lor emană o strălucire particulară, că au un ten mai luminos.
E real tabloul, însă nu e mereu lapte și miere. Transformările epidermice pot însemna și:
- Hiperpigmentare (pete faciale, linea nigra);
- Vergeturi;
- Sensibilitate cutanată;
- Urticarie (prurit gravidic);
- Acnee, cu erupții ca în adolescență.
- Picioare suferinde
Nu în ultimul rând, au de îndurat și membrele inferioare. De pildă, dilatarea capilarelor și pierderea elasticității vaselor de sânge favorizează formarea venelor varicoase sau varicelor.
Pe lângă toate manifestările, nu lipsește de la apel nici retenția de apă. Știi momentele acelea, când picioarele se umflă atât de tare, că nu mai ai stare și nu-ți mai încap în pantofi? Asta e, organismul reține fluidele!
Ca să nu mai planeze îndoielile…
Nu uita că există remedii pentru neplăcerile sarcinii. Reține și că toate aceste simptome sunt de fapt doar probabile. Se pot manifesta împreună, pe rând, abia răzleț sau deloc.
Totul decurge normal și-ntr-o situație, și-n cealaltă. Nimic nu e bătut în cuie. Indiferent de vârstă, stil de viață, rasă, localizare geografică etc.
Să spună vreun cuplu sau o gravidă că nu avem dreptate…
Despre neplăcerile atât de plăcute uneori, ne povestesc și graviduțele care caută o bancă de celule stem România. Și care, până la urmă, iau înțeleapta decizie și se opresc la LifeSolutions. Știu ele de ce…
Dacă n-au mers mai departe, au motive cu duiumul: siguranța și calitatea serviciilor, vechime pe piață a băncii Vita34 și experiența sa, preț celule stem etc.
Dar nu ne mai lungim cu vorba… Te lăsăm să descoperi chiar tu că ofertele noastre nu sunt promisiuni. Că te putem însoți în fiecare etapă cu servicii complete, de la recoltare celule stem și procesare, până la asistență financiară (dacă va fi vreodată nevoie).
Cum sănătatea copilului tău este cea mai importantă, lasă-ne pe noi să ne ocupăm de toate detaliile! Tu doar contactează LifeSolutions și noi ne vom ocupa de restul!
Lasă-ți grijile în banca noastră de celule stem și bucură-te de minunile sarcinii!