Categorii
Sfaturi pentru gravide

Cinci efecte ale cezarienei asupra alăptării

Ești gravidă într-o lună mare sau ești pe cale să devii mămică? Probabil ai discutat deja cu medicul tău ginecolog despre cum ai vrea să naști sau poate că medicul a stabilit deja ce tip de naștere ți se potrivește. Nașterea naturală și alăptarea exclusivă la sân sunt de dorit în detrimentul procedurilor ne-naturale. Pentru că sunt fiziologice. Statistic vorbind, majoritatea gravidelor sunt apte pentru a reuși să nască natural și să alăpteze. Totuși, dacă va trebui să recurgi la cezariană, nu te întrista, fii sigură că e cea mai bună soluție pentru tine și pentru bebelușul tău. Cu toate acestea, iată câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare când vine  vorba de epidurală.

1. Când o femeie se află în travaliu și i se face epidurala, i se administrează o cantitate mare de fluide intravenos prin perfuzie. Există studii, citate de ibconline.că/birthing-practices, care au demonstrat că – dacă mamă primește mult fluid în travaliu – este mai probabil ca bebelușul să piardă – în câteva ore – 10% din greutatea sa de la naștere. În multe spitale această scădere în greutate duce la introducerea suplimentării cu lapte praf. Asta inseamnă separarea mamei de copil (de obicei, bebelușii sunt hrăniți cu biberonul în  alte încăperi decât cele unde sunt spitalizate mamele).

2. Când o mamă a primit o cantitate mare de fluid pe durată travaliului, a nașterii și după naștere, ea reține o cantitate mare de lichide. Nu doar mâinile și picioarele se umflă, ci și sfârcurile și aureolele. Acest lucru influentează în mod direct alăptarea: împiedică bebelușul să se hrănească bine și să primească lapte de la sân. Or laptele matern este vital. conținutul de grăsime din laptele matern este unul dintre cei mai importanți nutrienți de care corpul și creierul în dezvoltare al sugarului are nevoie. Laptele praf formulă nu are DHA, un acid gras care conține Omega 3 și care este vital pentru sănătatea inimii și a creierului.

3. Studiile au demonstrat că există o oarecare diferență între un bebeluș ce nu a primit niciun medicament prin epidurală și altul născut prin cezariană. Primul este mai vioi, căută sânul și este pregătit să se tarască spre el, pe când celălalt este mai somnoros și mai puțin interesat de sân. Observațiile au fost consemnate în lucrarea „The Association Between Common Labor Drugs and Suckling When Skin-to-Skin During the First Hour After Birth”.

4. Când gravidelor li se administrează epidurala, cu cât durează mai mult efectul acesteia, cu atât este mai mare probabilitatea ca ele să facă febră. Acest lucru duce la administrarea de antibiotice mamei și nou-născutului. Mai mult, în unele cazuri, nu se alăptează sau nu se oferă lapte matern bebelușului, pentru că mama poate avea o infecție, se consemnează în revista americană Pediatrics, capitolul  „Epidural analgesia, intrapartum fever and neonatal sepsis evaluation”. Or, când o mamă este expusă la bacterii sau viruși, corpul ei creează anticorpi pentru a-i combate. Acești anticorpi sunt trimiși prin lapte bebelușului ei. Laptele praf pentru sugari nu conține  celule albe din sânge care să stimuleze imunitatea. Laptele praf satisface în mod deficitar nevoile de dezvoltare fizică și cerebrală  ale copilului.

5. Epidurala poate duce la o scădere semnificativă a tensiunii arteriale a mamei iar acest lucru înseamnă o scădere a oxigenării creierului bebelușului.

Oricare va fi tipul de naștere la care vei ajunge, nu uita de kitul de celule stem Life Solutions. Alături de minunatul dar al vietii, recoltarea de celule stem la nastere e darul pe care îl poti face copilului tau pentru a-i asigura un viitor in care posibilele afectiuni grave sa fie mai usor de abordat.