Categorii
Sfaturi pentru gravide

10 considerente despre maternitate de la zece mămici celebre

În luna mai se sărbătorește, în toată lumea – inclusiv în România – Ziua Mamei. Cu această ocazie, Life Solutions urează la mulți ani tuturor mamelor și viitoarelor mămici și selectează cele mai frumoase și încurajatoare gânduri despre maternitate ale unor mămici celebre.

Totodată, Life Solutions vă reamintește că este important ca orice viitoare mămică să se informeze corect și să știe cum să aibă grijă cel mai bine de ea și de bebelușul din pântec. La fel de importantă este informarea cu privire la recoltarea și stocarea celulelor stem la nașterea copilului. Life Solutions vă stă la dispoziție cu toate informațiile necesare pentru o alegere corectă.

În țara noastră, Ziua mamei se sărbătorește în prima duminică a lunii mai (5 mai 2019), fiind instituită prin Legea nr. 319/2009. Până în anul 2009, România era printre puținele state ale lumii, care, în lipsa unei Zile a Mamei, a marcat doar Ziua femeii – 8 martie, extinzându-i acesteia aria de semnificații.

Potrivit site-ului www.mothersdaycelebration.com, în cea mai mare parte a țărilor care marchează această zi, Ziua mamei este sărbătorită în cea de-a doua duminică a lunii mai, deci – anul acesta – pe 12 mai 2019. E vorba de țări sau regiuni precum Australia, Africa de Sud, majoritatea țărilor europene, Brazilia, Canada, China, India, Japonia, Mexic, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii.

Actrița cu două premii Oscar, Cate Blanchett,sfătuiește mămicile să îmbine munca și grija pentru copii, astfel încât să aibă un echilibru în viața personală, dar să și fie modele pentru cei mici. Michelle Obama, fosta doamnă a Statelor Unite, amintește că ceea ce este ea astăzi se datorează mamei sale care a fost pentru ea acolo, în orice moment, un bun ascultător și susținător. Regretata Lady Diana a adoptat un stil de parenting în care băieții ei să fie empatici față de cei din jur. Meghan Markle, Ducesa de Sussex, a notat – de Ziua Mamei, pe contul de Instagram – un vers din poezia „Lands”, a poetului de culoare Nayyirah Waheed: „my mother/was/my first country;/the first place I ever lived” (”Mama a fost prima mea ațară/ primul loc în care am locuit”),  aducând totodată un tribut mamelor de pretutindeni.

Romanciera Barbara Kingsolver atrage atenția că maternitatea ne dă o putere care e mai mare decât legile firii. În aceeași idee, scriitorul Stephen King e de părere că nimic nu se compară pe lume cu o mamă înspăimântată pentru siguranța copiilor ei.

Iată citatele integrale

Pe 12 mai, de Ziua Mamei, Michelle Obama a scris pe contul personal de pe o populară rețea de socializare, următoarele: „Crescând, de fiecare dată când veneam de la școală cu o poveste de împărtășit, mama era acolo cu o gustare și pregătită să asculte tot ce aveam de spus. Când am venit acasă cu o poveste despre dezastruoasa mea clasă, a pornit spre școală să afle ce se întâmplă. Când am crescut, inclusiv în anii mei de Primă Doamnă, a fost mereu alături de mine ca o lumină care m-a ghidat pe orice cărare încețoșată am pășit. Întotdeauna a ascultat mai mult decât a vorbit, a observat mai mult decât a demonstrat. Și făcând asta, mi-a permis să gândesc pentru mine și să îmi dezvolt propria voce”, a scris fosta doamnă a Statelor Unite.

Cate Blanchett, care a împlinit 50 de ani pe 14 mai 2019, a declarat: „Ador să petrec cât de mult timp se poate cu copiii, să mă joc cu ei și să fiu surprinsă de cât de repede învață și cresc. E foarte important  pentru mine să mă pot bucura de plăcerea de a-i duce la școală, de a le pregăti pachețele de prânz sau de a găti cina acasă pentru familia mea.  Îmi place și să fiu o mamă care nu doar îi îngrijește și îi iubește foarte mult, dar are și o carieră. Cred că este important să fiu un exemplu pentru ei, să le arăt cum se pot îmbina foarte bine cele două aspecte”.

„Vreau ca băieții mei să înțeleagă emoțiile oamenilor, nesiguranța lor, necazurile, dar și speranțele și visurile acestora”, a scris, în trecut, regretata Lady Diana.

Vedeta de televiziune, Oprah Winfrey, a spus că „opțiunea de a deveni mamă este alegerea de a deveni unul dintre cei mai mari mentori spirituali care există”.
Prima doamnă a Chinei, Peng Liyuan, a declarat și ea că primul profesor al unui copil este mama lui, acest lucru sugerând marea responsabilitate pe care fiecare mamă o are pentru viitorul om care va fi copilul ei.

Actrița Kate Winslet, nominalizată la Oscar pentru rolul din Titanic și câștigătoare a celebrului premiu pentru interpretarea din filmul The Reader a spus că „adevărații eroi sunt mamele care muncesc după un program full time”.

Romanciera Margaret Atwood, câştigătoarea Booker Prize, remarcă retoric ce „scorneli sunt mamele […]. Persoane cărora le refuzăm să trăiască și pentru sine, făcându-le să servească dorințelor noastre”.

Actrița Jessica Lange (câștigătoare a Globului de Aur și a două premii Oscar) concluzionează „starea pe care o aduce maternitatea este lipsa egoismului. Când devii mamă, nu mai ești centrul propriului tău univers. Cedezi acest loc copilului tău”.

Nu uita de celulele stem

Life Solutions este alături de viitoarele mămici pentru cele mai bune sfaturi pentru siguranța bebelușilor. Consultanții noștri oferă toate informațiile necesare despre recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, astfel ca părinții să știe că au luat cea mai bună decizie pentru copilul lor.