Categorii
Sfaturi pentru gravide

Cum să ne alimentăm corect după cezariană? Opt reguli de aur

Nutriția accelerează procesele de vindecare a țesuturilor și îmbunătățește nivelul de energie după cezariană iar o corectă alimentare face ca laptele matern să fie de calitate bună.

Imediat ce ați devenit mame, ceea ce mâncați va avea influență și asupra copilașului pe care îl hrăniți la sân. Conținutul de grăsime din laptele matern este unul dintre cei mai importanți nutrienți de care corpul și creierul în dezvoltare al sugarului are nevoie.

Life Solutions, specialistul german în recoltarea celulelor stem la nașterea copilului, oferă proaspetelor mămici informații cu privire la regimul alimentar indicat după nașterea prin cezariană.

  • Evitați dulciurile. Zaharul ridicat poate interfera cu cicatricile și poate prelungi procesul de vindecare. Turmericul ponderează efectul zahărului – ajută la reducerea inflamației și la vindecarea rapidă a rănilor interne și externe. Dulciurile pot și dezechilibra flora intestinală și așa afectată de naștere.
  • Evitați alimentele care formează gaze, cum ar fi varza, conopida, broccoli. Nu vă doriți în această perioadă nici o presiune asupra abdomenului.
  • Nu mâncați orez sau alte alimente care constipă măcar o săptămână după nașterea prin cezariană. Hemoroizii apar la unele femei după naștere iar constipația agravează afecțiunea. Conținutul ridicat de fibre vă scutește de constipație. Semințele de susan alb și negru sunt bogate în fier, calciu, cupru, fosfor și magneziu și reglează în mod semnificativ mișcarea intestinului.
  • Refaceți nivelul optim de hidratare

Când o mamă a primit o cantitate mare de fluid pe durată cezarienei și după naștere, ea reține o cantitate mare de lichide. Pentru reechilibrarea electroliților din corp trebuie să urmați câțiva pași:

Consumați supe. Supa conține sodiu și apă, o combinație eficientă în lupta împotriva deshidratării. Adaugați și legume pentru un plus de vitamine și minerale.

Savurați iaurtul simplu. Evitați variantele cu fructe, care conțin zahăr și conservanți. Iaurtul simplu conține între 85 și 88% apă, plus sodiu și potasiu.

Beți un pahar mare cu lapte pe zi. Specialiștii au descoperit că un pahar cu lapte are un efect de hidratare mult mai intens decât o cantitate identică de apă. În plus, laptele degresat, iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi și brânza sunt surse excelente de proteine, calciu și vitaminele B și D, care sunt esențiale pentru mamele care alăptează. Aveți nevoie de alimente bogate în calciu pentru dvs. dar și pentru bebeluș, deoarece laptele îl întărește.

Alegeți fructele potrivite. Căpșunile și pepenele verde sunt ideale pentru rehidratare. Această gustare va adăuga nutrienți și fibre meniului zilnic.

  • Consumați grăsimi sănătoase. Nucile, avocado și suplimentele cu Omega 3 sunt ideale.

Conținutul de grăsime din laptele matern este unul dintre cei mai importanți nutrienți de care corpul și creierul în dezvoltare al sugarului are nevoie. Laptele praf formulă nu are DHA, un acid gras care conține Omega 3 și care este vital pentru sănătatea inimii și a creierului.

  • Evitați cofeina și alcoolul. Acestea vă pot afecta capacitatea de a produce lapte și de a hrăni în mod natural bebelușul. Laptele praf satisface în mod deficitar nevoile de dezvoltare fizică și cerebrală ale copilului. În plus, băuturile cu cofeină cum ar fi cafeaua și ceaiul trebuie incluse în cantități moderatedatorită proprietăților lor diuretice.
  • Condimentați mâncarea cu chimen. Semințele de chimen ajută la producerea laptelui matern. Puteți adăuga niște semințe de chimen peste orice alimente. Pulberea de semințe de chimen alb o adăugați într-un pahar de lapte cald. Beți acest cocktail de două ori pe zi pentru a îmbunătăți producția de lapte matern. Laptele praf pentru sugari nu este o alternativă. Nu conține celule albe din sângele matern care să stimuleze imunitatea.
  • Consumați vitamine naturale

Legumele sunt esențiale în dieta proaspetei mămici deoarece sunt surse bune de proteine. În plus, ele sunt bogate în vitamine, minerale și fibre. Includeți linte, deoarece e ușor de digerat și vă ajută să pierdeți greutatea în plus.

Continuați să consumați o dietă bine echilibrată care include proteine, vitamine, carbohidrați și fier, așa cum ați luat în timpul sarcinii!

Totodată, nu uitați de kitul de celule stem Life Solutions. Alături de minunatul dar al vietii, recoltarea de celule stem la nașterea fie naturală fie prin cezariană este darul pe care îl puteți face copilului dvs. pentru a-i asigura un viitor în care posibilele afecțiuni grave să fie mai ușor de abordat.  Life Solutions este unicul reprezentant din România al celei mai mari bănci de celule stem din Germania, Vita34, a doua ca mărime din Europa. Probele recoltate în țara noastră sunt stocate în laboratoarele Vita 34 din Leipzig, Germania.