Categorii
Sfaturi pentru gravide

Poziția ideală pentru un somn liniștit în sarcină

Somnul confortabil și odihna sunt foarte importante pentru o sarcină sănătoasă. Dar cum le obținem? Știind că insomnia dă bătăi de cap viitoarelor mămici, Life Solutions, specialistul german în recoltarea și stocarea celulelor stem la nștere, oferă câteva ponturi legate de acest subiect care naște atâtea frustrări gravidelor.

Durerile de spate și de coaste, datorate măririi abdomenului, arsurile la stomac, dificultatea de a respira fac albe nopțile unei viitoare mămici. Gradul de somnolenţă atinge cote alarmante în sarcină, ceea ce creează frustrări viitoarelor mămici, stări de nervozitate, lipsă de concentrare etc. Dincolo de a găsi o pernă ce să ofere un suport optim pentru burtică, spate, cap, gât, umeri și picioare, poziția în timpul somnului este, de asemenea, foarte importantă.

Care este cea mai bună poziție de somn?

Specialiștii citați de publicația americanpregnancy.org spun că, pe parcursul sarcinii, cea mai bună poziție de somn este pe o parte. Dacă gravida alege partea stângă, e și mai bine, atrag atenția medicii. Fluxul de sânge care ajunge la făt este limitat atunci când mama stă pe spate sau pe partea dreptă pentru perioade lungi de timp, deci și aportul de oxigen și substanțe nutritive pe care acest sânge îl duce la placentă. Un nou studiu condus de Tomasina Stacey de la Universitatea din Auckland, citat de revista Descoperă, arată că femeile care nu dorm pe partea stângă în ultima noapte a sarcinii au şanse de două ori mai mari să nască un făt mort în comparaţie cu cele care au dormit pe această parte.

Picioarele trebuie ridicate spre abdomen, astfel încât să formeze un unghi de 90 de grade iar între picioare, în zona genunchilor, să fie pusă o pernă. Dacă durerea de spate nu se ameliorează, se recomandă punerea unei perne și sub burtă. Dacă arsurile la stomac nu dau pace gravidei, atunci ridicați un pic partea superioară a corpului, sprijinind-o tot cu perne.

Somnul pe spate cauzează neplăceri

Somnul pe spate în timpul sarcinii, poate preferat înainte de graviditate, poate duce la probleme de respirație, ale sistemului digestiv, hemoroizi, presiune sangvină scăzută, o scădere a fluxului sanguin către inimă și bebeluș. Acest lucru se datorează faptului că abdomenul se odihnește pe intestine și pe vasele de sânge majore ale corpului, presând aorta și vena cavă. Somnul pe burtă, mai ales în sarcina avansată, este total nerecomandat, pentru că abdomenul trece prin schimbări fizice exterme pe parcursul sarcinii.

Nu uitați de recoltarea celulelor stem la naștere.

Life Solutions este cea mai bună opțiune pentru recoltare celule stem din România, prin colaborarea cu Vita 34, singura bancă privată de celule stem din Germania. Viitorii părinți trebuie să știe că este important să recolteze, proceseze și stocheze celulele stem ale copilului la naștere pentru a le oferi, cel puțin sub aspect medical, un viitor fără griji și pentru a avea ei înșiși nopți cu somn fără griji. Puteți obține toate răspunsurile la întrebările dumneavoastră despre celulele stem de  la un consultant Life Solutions la adresa [email protected].