Categorii
Sfaturi pentru gravide

Pregătirea gravidei pentru anotimpul toamna

Toamna este un anotimp minunat pentru a fi gravidă. Vremea începe să se răcorească, aducând o ușurare față de toridele zile de vară. Plimbările în aer liber sunt mai plăcute toamna, când soarele nu mai este atât de puternic. Toamna este, totodată, sezonul fructelor şi al legumelor frumos colorate, bogate în vitamine şi nutrienţi. Dar toamna vine și cu nesuferitele viroze… Life Solutions, care a adus în România cea mai experimentată și acrediată bancă de celule stem din Germania, anume Vita 34, este alături de viitoarele mămici cu informații despre pregătirea pentru toamnă a gravidei.

Cum ne îmbrăcăm?

Toamna e de preferat ca gravidele să se îmbrace „în straturi”, ce se pot scoate sau adăuga, cum vremea este schimbătoare în acest anotimp.

Purtați cardigane tricotate care să acopere spatele. Acestea sunt potrivite anotimpului și au avantajul de a putea fi purtate și după sarcină. Pe dededubt sunt de preferat tricouri și bluze din materialele naturale. Fibrele naturale trebuie sa fie prezente, de altfel, în vestimentația noastră indiferent de anotimp.

E important să nu iesiți afara îmbracate necorespunzător. Bufeurile de căldură sunt ceva specific sarcinii, iar toamna gravida se poate lăsa înșelată de ele. Imbrăcați-vă potrivit, chiar daca simțiți că vă este foarte cald.

Ieșiți în natură!

Odată cu schimbarea anotimpului, în parcuri este plin de frunze căzute. Strânsul frunzelor este un exercițiu fizic de minim impact pentru articulații, dar care lucrează mușchiul cardiac și aduce bună-dispoziție. Este ideal pentru perioada sarcinii.

Dacă faceți o descindere în zona rurală, nu vă feriți să culegeți mere sau prune, și acesta este un exercițiu bun, ridicatul pe vârfuri și întins brațele după aceste fructe. Gătiți o tartă cu fructele culese, acest lucru vă va aduce satisfacție și o stare de bine în familie.

Cum vă feriți de răceli ?

Virozele de toamna sunt cele mai frecvente afecțiuni în această perioadă a anului. Dat fiind faptul că în timpul sarcinii consumul de medicamente trebuie pe deplin evitat, mizați pe usturoi, ceapă și praz. Consumați-le atât în stare naturală, cât și în supe, mâncăruri de legume, salate.

Toamna este posibil sa vină și cu migrene. Nu administrati analgezice. Preveniți aceste neplăceri prin consumul bogat de vitamine, în special Magneziu și complex de B-uri. Dacă migrenele persistă, faceți rapid un consult medical.

Consumați fructe și legume!

Prunele conțin vitaminele A,B1, B2, C și minerale precum sodiul, potasiul, calciul și fierul. Medicul recomandă consumul de prune în timpul sarcinii deoarece sunt o sursă importanta de calciu și acest lucru ajută la prevenirea afecțiunilor stomatologice, a hipertensiunii. De asemenea vor fi utile și dupa sarcinia deoarece feresc de osteoporoză. Pe de altă parte, gutuile se numără printre cele mai bogate fructe în vitamine și minerale. Cu un conținut ridicat de glucide, vitaminele A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu și fier, ele întăresc sistemul imunitar, ajutându-l să lupte cu virusurile și inflamațiile. Pentru a înlătura răgușeala și tusea se poate apela la o infuzie de coji și frunze de gutui. Aceasta va elibera rapid caile respiratorii.

În categoria legumelor de sezon de care orice viitoare mamica trebuie să profite, se inscriu și vinetele (atenție, pentru unele persoane aceste legume sunt indigeste), conopida, spanacul. Pastarnacul si dovleceii sunt, de asemenea, reprezentanții plini de vitamine ai toamnei. Gatiți cât mai natural și dietetic pentru ca sănătatea burticii să fie asigurată.

Organizați petreceri tematice!

Halloween este o sărbătoare a toamnei. Strângeți frunze căzute, rămurele, scobiți dovleci, faceți ghirlande cu care să împodobiți casa, costumați-vă, pictați-vă burtica și trăiți din plin această sărbătoare amuzantă. Strngeți amintiri de neuitat și petreceți momente fericite în familie. Copilașul din burtică va resimți toată această bucurie a dumneavoastră.

Nu uitați de importanța recoltării celulelor stem!

Importanța recoltării celulelor stem este majoră și de aceea Life Solutions militează pentru informarea corectă a viitorilor părinți. Expertii Life Solutions sunt alături de dumneavoastră de la început, prin consultanță și sfaturi la [email protected] .

Life Solutions este autorizată de către Agenția Națională de Transplant pentru importul și exportul sângelui și țesutului din cordonul ombilical. Aproximativ jumătate din cererile depuse la Cord Blood Europe – Asociaţia Europeană a Băncilor Private de celule stem au fost tratate cu probe depozitate la Vita 34.