Categorii
Sfaturi pentru gravide

Nașterea copilului. Cum ne pregătim pentru aceasta, în cinci pași

Minunea de a aduce pe lume pruncul care a crescut în pântec timp de nouă luni vine cu o serie de responsabilități. Pregătirea nașterii încă de la începutul celui de-al treilea trimestru de sarcină este esențială pentru buna desfășurare a evenimentului. Fiecare decizie pe care o luăm noi afectează viitorul bebelușului. De la ce alegem să mâncăm, la care pediatru îl ducem, până la decizii importante, care îl vor afecta în viitorul apropiat sau îndepărtat. Life Solutions, partenerul exclusiv în România al Vita 34 (cea mai experimentată și acrediată bancă de celule stem din Germania), este alături de viitorii părinți și le oferă informațiile necesare pentru ca aceștia să poată lua decizia corectă pentru un viitor sigur al copilului lor.

Alegerea spital privat versus spital de stat

Nasterea in sistemul public de sănătate reprezintă un drept garantat de lege tuturor femeilor, indiferent dacă sunt sau nu asigurate. În același timp, în 2019, spitalele private gestionează în siguranță cazuri complexe atât pentru mamă cât și pentru nou născuți, fără să fie nevoie de transfer la un spital de stat. Exista terapie intensiva atât pentru adulți cât și pentru nou născuți și în spitalele private. Nu mai există, așadar, diferențe între spitalele de stat și cele private în secțiile  de nașteri și de terapie intensiva neonatală.

La privat, însă, costurile unei nașteri varianză între 2500 și 8000 de lei. Complicațiile la naștere, care pot duce la prelungirea perioadei de spitalizare, pot aduce cu ele costuri suplimentare în spitalul privat. Gravida trebuie să ia în calcul toate aceste aspecte atunci când decide unde va naște.

Bagajul pentru spital

Odată cu debutul celui de-al treilea trimestru de sarcină, fiecare mămică conștiincioasă trebuie să înceapă să adune râand pe rând cele necesare venirii pe lume a bebelușului. În bagaj trebuie să ai acte (dosar analize, investigațiile făcute pe parcursul sarcinii, ecografii, scrisori medicale din timpul sarcinii, carte de identitate, adeverința de salariat), obiecte de igienă personală (plus tampoane de san, unguent pentru evitarea ragadelor, pompa de sân, absorbante igienice, supozitoare analgezice și antiinflamatoare), haine de spital, trusă epidurală.

Și nou-născutul va avea nevoie de propriul bagaj – Pampers new-born, crema pentru eritem fesir, șervețele umede, șampon pentru par și corp pentru bebeluși, hăinuțe, păturică, landou/coșuleț pentru ieșirea din spital.

Celulele stem

Alegeți să stocați celule stem la nașterea copilului dumneavoastră și el se va bucura de progresele medicinei regenerative și va avea o șansă în plus la viață. Odată stocate, aceste celule își pot dovedi utilitatea și eficiența în tratarea multor boli grave, cum ar fi diferite tipuri de leucemii, neuroblastom, anemie plastică, leziuni cerebrale, diabet juvenil, paralizie cerebrală.

Medicina progresează, iar intervenții care păreau imposibile acum 20-30 de ani, se realizează astăzi cu succes. Cercetătorii sunt de părere că în următorii ani se vor înregistra progrese majore în ceea ce privește terapia cu celule stem.

Life Solutions își dorește să fie alături de clienții săi, încă dinainte de naștere și mult după ce au devenit parinți, de aceea oferă servicii de recoltare, procesare si stocare celule stem, în cea mai mare bancă de celule stem din Germania, Vita 34. LifeSolutions oferă așadar oportunitatea viitorilor părinți să stocheze celulele stem ale bebelușilor și să beneficieze de know-how-ul german al celei mai mari și mai experimentate bănci de celule stem din Germania, a doua ca mărime din Europa.

Pentru o ofertă personalizată, un consultant LifeSolutions vă stă la dispoziție la [email protected] sau la numărul de telefon: +40745.99.00.77

Caută o moașă care să te învețe cum să alăptezi și cum să îngrijești copilul în primele zile de viață

Multe gravide optează – pe perioada sarcinii – penttru urmarea unor cursuri de naștere, puericultură și de alăptare, ceea ce face mai ușor de abordat perioada post-partum.

Pentru că imediat după naștere proaspăta mămică este copleșită de noile resposabilități, ideal ar fi să aibă permanent un sfat profesionist la care să apeleze. Bunicile pot fi un sprijin uriaș în această perioadă dar o moasă vă va arăta pas cu pas cum se ține copilul la sân și cum se îngrijește, luându-vă o mare povară de pe umeri și făcându-vă relaxată în interacțiunea cu bebelușul.

Ce mâncăm după naștere?

Un regim pentru evitarea balonării va fi binevenit imediat după naștere. Supa de pui (fără grăsimi, deci fără piele) cu multe legume va fi ideală pentru primele trei zile de la naștere. Nu se bea iaurt decât după primul scaun. Pentru stimularea lactației există ceaiuri speciale din anason și chimen. Proteinele de la un gratar slab asezonat cu salată verde, doar cu ulei de măsline va ajuta lactația. Din a treia zi de la naștere, se poate consuma ou fiert moale, brânză sărată sau telemea, cu pâine prăjită.