Categorii
Sfaturi pentru gravide

Cinci căi prin care să te bucuri deplin de petreceri, gravidă fiind

Life Solutions, partenerul exculsiv pe teritoriul României al Vita34 – banca de celule stem numărul 1 în Germania, urează sărbători fericite cititoarelor sale și recomandă șase metode de a „aborda”  petrecerile de sărbători  pentru ca această perioadă să treacă fără dureri de cap pentru viitoarele mămici.

  1. Deleagă treburile casnice

Pregătirea pentru a fi gazda unei petreceri poate fi epuizantă. De la curățenie, la cumpărături… Durerile de spate și de picioare se pot agrava dacă te suprasoliciți. În perioada gravidității trebuie să te odihnești cât mai mult. Ce scuză mai bună poate fi acum invocată pentru a obține ajutor la treburi din partea familiei? Apelează la partener pentru curățenie și cumpărături!

  1. Fără alcool

Un suc de mere va aduce toată căldura festivă pe care vinul fiert cu mirodenii o oferă de sărbători. În felul acesta eviți alcoolul care e nociv în sarcină.

  1. Atenție la antreurile cu brânză

Aportul de calciu este obligatoriu în sarcină, dar nu luat din surse nepasteurizate.

Laptele trebuie fiert înainte de consumare (altfel riști contaminarea cu Listeria, ce poate provoca avort spontan) iar brânza trebuie luată din magazine, nu de la piață/țărani și citit pe etichetă dacă este pasteurizată.

Brânzeturile moi (Camembert) sunt, de asemenea, de evitat. Sunt permise brânzeturile tari, precum  Cheddar, Edam, Emmental și Gouda. Mâinile trebuie bine igienizate, pentru a îndepărta bacteriile dăunătoare.

  1. Salata boeuf, mai bine nu. Maioneza e periculoasă în sarcină

Maioneza se prepară cu gălbenușuri crude, iar manipularea ouălor poate contamina suprafața de gătit sau mâinile cu Salmonella.

  1. Antreurile cu semipreparate din carne, de evitat

Listerioza și toxoplasmoza pot fi nedăunătoare mamei dar fatale pentru făt.

Semipreparatele din carne și produsele lactate nepasteurizate trebuie evitate. Alimente de tip mușchi file (cel afumat, nu și cel copt), sângeretele, somonul afumat, Prosciutto, Chorizo  –  adică carne insuficient preparată termic – sunt interzise în sarcină.

De asemenea, preparatele din carne care sunt feliate au o suprafață mult mai mare pe care să se dezvolte bacteriile.

Life Solutions recomandă, totodată, recoltarea de celule stem la naștere. De peste 20 de ani, echipa de cercetare și dezvoltare a Vita 34, partenerul german al Life Solutions, formată din medici specialiști, biologi, biochimiști și personal calificat medico-tehnic de prelevare, lucrează în cercetarea celulelor stem recoltate la naștere din sânge și țesut ombilical. Atunci când tratamentele convenționale nu au succes, transplantul de celule stem este tratamentul alternativ ales. Contactați un reprezentant Life Solutions pentru mai multe detalii – https:lifesolutions.ro/recoltare-celule-stem/