Categorii
Sfaturi pentru gravide

Un An Nou cu trei obiective pentru orice gravidă

 

Un nou an vine de cele mai multe ori cu nevoia de a îți stabili o serie de obiective, de a îți face planuri. Life Solutions, partenerul exculsiv pe teritoriul României al Vita34 – banca de celule stem numărul 1 în Germania – urează viitoarelor mămici Un An Nou fericit și propune o serie de obiective ce pot fi trecute în jurnalul de graviduță la început de an, ușor de atins și foarte utile.

 

Mai puțin timp pe Internet

Rezistă tentației de a căuta pe Google orice simptom sau aspect legat de sarcină ți-ar putea trece prin minte. Și nu spunem asta pentru că vrem să nu fii informată despre sarcină și despre naștere, ci pentru a nu te lăsa inundată cu tot felul de informații inexacte ori alarmiste.

Mai bine găsește câteva resurse de calitate și ține-te de ele când vine vorba de întrebările pe care le-ai putea avea. Caută în cărțile despre sarcină din cabinetul medicului tău și citește ceea ce se aplică la tine, din timp, pentru fiecare perioadă de sarcină. Așa vei reuși să fii pregătită și să știi la ce să te aștepți în fiecare stadiu.

De asemenea, merită întrebat dacă medical tău poate răspunde cu promptitudine la întrebările pe care ai putea să le ai de-a lungul sarcinii.

Poți căuta pe net pe site-uri nume de bebeluși sau organiza petreceri pentru bebele care vine! Însă, atunci când vine vorba de aspectele medicale, informează-te numai din surse de încredere pentru a primi informația care trebuie.

 

Organizează-te pe fiecare săptămână în parte

Nu e nevoie să îți faci un plan global pentru întreaga sarcină imediat ce ai descoperit că ai rămas însărcinată. Este dificil – și uneori chiar imposibil – să anticipezi cum te vei simți sau ce anume se va întâmpla în decursul a nouă luni.

Dacă îți vei pune ținte prea devreme în cursul sarcinii (de genul că nu vei lua medicamente sau că vei naște fără anestezie epidurală), poți să îți creezi așteptări nerealiste. Dacă vei fi nevoită să schimbi planul, vei fi dezamăgită că nu te-ai ținut de plan – ceea ce nu e bine pentru tine și pentru copil.

Nu face un plan atât timp cât încă nu ai informații exacte de la medic și nu înțelegi exact de ce ai nevoie în fiecare fază a sarcinii.

Pune-te pe primul loc

Corpul tău se schimbă mult în sarcină, iar viața ta va fi clar diferită după ce va veni copilul. Să te obișnuiești cu schimbarea durează, așa că lasă loc de schimbări.

Poți face asta petrecând timp singură sau numai cu partenerul tău. Planifică-ți o lună numai cu copilul. Pregătește-te să spui nu atunci când ți se cere ajutorul. Nu pleca urechea la povești de groază despre chinurile nașterii. Petrece-ți timpul așa cum vrei acum, înainte ca bebelușul să înceapă să facă legea.

Anul acesta, veți reuși să faceți sarcina tot mai ușoară ținându-vă de cele trei obiective. Veți fi mai bine informată și veți fi pregătită de venirea bebelușului. Totul se poate!

De asemenea, Life Solutions recomandă, totodată, recoltarea de celule stem la naștere. De peste 20 de ani, echipa de cercetare și dezvoltare a Vita 34, partenerul german al Life Solutions, formată din medici specialiști, biologi, biochimiști și personal calificat medico-tehnic de prelevare, lucrează în cercetarea celulelor stem recoltate la naștere din sânge și țesut ombilical. Atunci când tratamentele convenționale nu au succes, transplantul de celule stem este tratamentul alternativ ales. Contactați un reprezentant Life Solutions pentru mai multe detalii – https:lifesolutions.ro/recoltare-celule-stem/