Categorii
Sfaturi pentru gravide

Cum se tratează femeile însărcinate infectate cu coronavirus

Săptămâna trecută, Life Solutions vă prezenta riscurile pe care infectarea cu COVID-19 o are asupra sarcinii iar astăzi vă punem la curent cu ultimele concluzii ale cercetătorilor chinezi cu privire la tratamentul coronavirusului, cu o discuție despre aplicabilitatea acestuia la gravide.

Life Solutions, ce aduce în România cea mai experimentată bancă privată de celule stem din Europa – Vita 34, dorește să vină cât mai prompt în întâmpinarea nevoii de informare a cititoarelor sale.

La data la care scriem acest articol, 153.000 de persoane au fost contaminate în toată lumea cu COVID-19, numărul deceselor ridicându-se la 5735 de morți, scrie metro.co.uk. La finalul lunii decembrie a anului trecut, un nou tip de coronavirs (numit COVID-19) a produs o epidemie în Wuhan, apoi s-a răspândit în toate provinciile din China și în 26 de țări din întreaga lume. Până în acest moment nu există vreun medicament specific, dar studii anterioare au arătat că medicamente antimalarice, precum Clorochina sau Plaquenilul, utilizate și în tratamentul amoebiazei extra-intestinale și în artrita reumatoidă ori lupus eritematos, datorită efectului imunosupresiv, au efecte antivirale pentru o largă plajă de virusuri.

După o multitudine de discuții, experții chinezi au ajuns – așadar – la un consens cu privire la tratamentul pacienților cu COVID-19: Clorochina, un medicament antimalaric, vindecă pneumonia produsă de coronavirus. Rezultatele cercetărilor Departamentului de Știință și Tehnologie din provincia chineză Guangdong au fost comunicate de publicația PubMed (iată aici anunțul complet: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/32075365/)

Plaquenilul (Hidroxiclorochină) are activitate puternică împotriva Coronavirusului. Chinezii îl folosesc deja pentru pacienții spitalizați. Plaquenilul trebuie administrat câte 2 pastile (fiecare de 500 mg) pe zi, timp de zece zile, cu posibilitatea sterilizării integrale a virusului. Împreună cu acesta, se administrează Tamiflu (antiviral pentru tratamentul gripei cu virus gripal A și B). Plaquenilul nu este recomandat în sarcină, deși se folosește cu succes la mămicile însărcinate care au Lupus.

Pe de altă parte, studiile au arătat că medicația antivirală pentru gripă – de tipul oseltamivir (Tamiflu) sau zanamivir (Relenza) – este sigură pentru a trata gripa în timpul sarcinii.

De reținut este faptul că medicamente antivirale au cel mai bun efect dacă sunt administrate în primele 48 ore de la primele manifestări ale bolii.

Medicul este cel care va hotărî ce tratament antiviral să luați în cazul în care sunteți gravidă și ați contractat noul coronavirus. În caz de autoizolare la domiciliu, practicată de unele personalități publice, cu versiuni mai ușoare ale bolii, studiul prezentat aici vă oferă informațiile de care aveți nevoie pentru abordarea situației dvs.

Besmax Life Solutions face parte din grupul Life Solutions,  un grup de companii cu capital românesc, al cărui obiect de activitate este comerțul cu produse farmaceutice, echipamente și dispozitive medicale. Grupul este activ în special în piața produselor derivate din plasma umană: imunoglobuline, albumină umană, factori de coagulare. Totodată, Life Solutions a adus în România specialistul german în celulele stem din sângele și țesutul din cordonul ombilical, anume Vita 34.