Categorii
Sfaturi pentru gravide

Cinci produse esențiale după naștere. Nu te poți descurca fără ele

După naștere, o buna autoîngrijire este o parte esențială a refacerii postnatale. Life Solutions,partenerul exclusiv pe teritoriul României al băncii de celule stem Vita 34 AG, cea mai mare bancă de celule stem din Germania, este alături de cititoarele sale cu sfaturi pentru perioada post-partum.

În spital, în perioada imediată nașterii, vei avea nevoie de următoarele produse:

Tampoane extra large

Fie că ai născut pe cale vaginală, fie prin operație cezariană, după naștere urmează până la șase săptămâni de sângerări. Este vorba despre secreții ce provin de la nivelul uterului, prin care corpul elimină rezidurile de care nu a scăpat la naștere. Aceste resturi de tesut din stratul intern al uteruluiare în compoziție sânge, lichid amniotic, produse de secretie si de descuamatie din canalul cervical si vagin, albumină etc. După trei săptămâni de la naștere, lohiile se reduc cantitativ până la dispariție, iau un aspect de secreție alb lăptoasă. Acest moment coincide cu refacerea endometrului care își reia ciclul caracteristic.

Supozitoare

Constipația survine imediat după naștere. Fie că ai născut pe cale vaginală, fie prin operație cezariană, ai nevoie de supozitoare care să te ajute să elimini bolul fecal. În plus, o alimentație bogată în fibre și consumul de lichide va da o consistență mai moale scaunului, așa că perineul și plaga cauzată de  epiziotomie  te vor durea mai puțin. Prin alimentație poți uneori evita apariția hemoroizilor.

Cremă contra vergeturilor

La nivelul abdomenului, coapselor, sânilor și feselor pot apărea post-partum vergeturi, acolo unde pielea a fost întinsă in timpul sarcinii. O cremă contra vergeturilor poate ține în frâu fenomenul.

Suplimente cu fier

În timpul travaliului sau al nasterii,poți pierde până la 500 ml de sânge. Dacă medicul ginecolog nu recomandă altfel, e bine să începi o cură cu fier, pentru a evita o anemie provocată de lipsa de fier.

Comprese

Compresele cu apă călduță sunt o binecuvântare atunci când trebuie să urinezi. Tumefierea și lezarea țesuturilor din vecinătatea vezicii urinare sau a uretrei pot face să urinezi cu dificultate. Te-ar putea ajuta să picuri apă călduță sau să ții o compresă caldă deasupra vulvei înainte să urinezi, pentru a calma senzațiile de înțepături sau arsuri din zonă.