Categorii
Sfaturi pentru gravide

5 soluții de prevenire a vergeturilor din timpul sarcinii

Chiar dacă apariția lor este naturală, asta nu înseamnă că vergeturile din timpul sarcinii nu pot fi prevenite și impactul lor diminuat.

Life Solutions aduce mereu informații noi pentru cei care se pregătesc să devină părinți, dar și pentru cei care plănuiesc să devină părinți; în plus, aduce o ofertă de nerefuzat în luna februarie: 40% reducere la ratele lunare pentru kitul de celule stem ales.

Vergeturile sunt o realitate în timpul sarcinii și variază în funcție de elasticitatea pielii. Însă, chiar dacă pielea nu este una dintre cele mai elastice, există câteva măsuri de prevenție care pot fi luate pentru un impact cât mai mic. În principiu, acestea au legătură cu sprijinirea corpului în producția de colagen, un factor extrem de important în menținerea elasticității pielii.

Hidratare constantă

În perioada sarcinii, volumul de sânge al mamei este în creștere, de aceea nevoia de hidratare este mai mare. În același timp, lichidele consumate în mod constant ajută la creșterea elasticității pielii. Atunci când setea apare sau buzele și gura sunt deja uscate, deshidratarea s-a instalat deja. Apa trebuie consumată înainte ca ca aceste simptome să apară. Aplicațiile care ne aduc aminte să bem apă la intervale regulate sunt un prim pas excelent pentru a crea un obicei de bază și sănătos. Fructe și legume precum pepenii și castraveții conțin foarte multă apă și sunt foarte utile de inclus în dietă.

Ulei de cocos

Acesta este plin de acizi grași saturați care ajută pielea să-și mențină fermitatea. Cel mai bine este ca acesta să fie aplicat pe piele după duș, atunci când pielea este încă umedă. Hidratarea și acizii grași o vor ajuta să rămână elastică și, în plus, catifelată.

Vitamina C

Vitamina C ajută corpul să formeze colagen și cartilaj. În același timp, această vitamină are efect și în reducerea radicalilor liberi, care consumă colagen și elastină. Suplimentele de vitamina C nu sunt nici pe departe la fel de eficiente cum este consumul de alimente bogate în ea. Și, chiar dacă citricele sunt în general faimoase pentru că ar conține această vitamină, alimente precum broccoli, ardei roșu, varză de Bruxelles și căpșune sunt chiar mai nutritive.

Zincul

Zincul este un mineral nedrept ignorat câteodată, mai ales că are rolul lui în multiple procese care se petrec în corp, inclusiv sinteza proteinelor și a ADN-ului, creșterea și dezvoltarea, menținerea unui sistem imunitar puternic și, desigur, producerea colagenului. Femeilor însărcinate li se recomandă să consume mai mult zinc în timpul sarcinii și mai ales ca acesta să provină din alimente, nu din suplimente. Zincul poate fi găsit în carne de pui, miel și vită, în cereale integrale, nuci și ouă.

Gelatina

Gelatina ajută la formarea colagenului și la îmbunătățirea elasticității pielii. Pentru dietă, ea se obține din zeama de oase, care se adaugă apoi unor mâncăruri precum orez, supe și sosuri. O altă opțiune este consumul de piftie, jeleuri sau budincă. Beneficiile sale merg dincolo de sarcină: ajută la digestie, îmbunătățește calitatea somnului, ajută la menținerea sănătății oaselor și ligamentelor și regenerează și întărește firul de păr, unghiile și protejează dinții, datorită conținutului bogat în keratină.