Categorii
Sfaturi pentru gravide

Ce este de știut despre inducerea travaliului

În mod normal, travaliul se declanșează de la sine, între săptămâna a 37-a și a 42-a de sarcină. Dar există cazuri în care acesta trebuie indus sau declanșat.

Înainte și în timpul sarcinii, multe etape pot să pară înfricoșătoare. Dar Life Solutions, specialistul german în recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, știe că părinții sau viitorii părinți se simt mai în siguranță atunci când știu la ce se pot aștepta. De aceea, Life Solutions vine cu informații pentru a-i ajuta să se pregătească. În plus, în luna februarie avem și o ofertă specială:  40% reducere la pachetele de recoltare și stocare a celulelor stem: https://lifesolutions.ro/campanie-lunara-semneaza-acum/

Cât durează declanșarea travaliului prin inducere?

Acest lucru depinde de la pacientă la pacientă. Unele pot naște la puțin timp după declanșare, pentru altele va lua un interval de timp mai mare.

Care sunt cazurile în care se recomandă declanșarea travaliului?

Situațiile în care se recomandă inducerea travaliului sunt următoarele: pentru a se evita depășirea termenului de 42 de săptămâni; pentru cazurile în care s-a rupt apa, dar travaliul nu începe de la sine; în cazul în care există probleme cu sarcina care pot afecta sănătatea mamei sau a copilului. Această decizie va fi luată de moașă sau de medic.

Odată ce decizia este luată, ce se întâmplă?

Moașa sau medicul va efectua un control complet cu acești pași: măsurarea pulsului şi tensiunii arteriale, palparea abdomenului, ascultarea ritmului cardiac al copilului şi examenul vaginal. În funcție de acest control se va alege apoi cea mai bună metodă pentru a induce travaliul.

Care sunt metodele prin care se induce travaliul?

Prima metodă este îndepărtarea membranelor, care este utilizată doar în cazul sarcinilor ajunse la termen. Aceasta poate fi planificată în avans și crește șansele de declanșare naturală a travaliului în următoarele 48 de ore. Metoda constă în introducerea unui deget, protejat prin mănușă chirurgicală, prin vagin în colul uterin și efectuarea unor mișcări circulare prin care se separă membranele de colul uterin.

O altă metodă, în general cea primară pentru inducerea travaliului, este introducerea unui ovul în vagin pentru a permite ruperea membranelor. După introducerea ovului, viitoarea mpmică va trebui să stea așezată în pat timp de cel puțin 40 de minute. În acest timp se va asculta ritmul cardiac al copilului. Procesul poate dura până la 30 de ore.

Unele paciente au nevoie de un gel în locul ovulului. În acest caz, ritmul cardiac al copilului va fi monitorizat mai îndeaproape.

Ruperea artificială a apei sau a membranelor poate fi necesară în anumite cazuri și se efectuează după o examinare vaginală. În timpul acesteia, se vor rupe membranele cu ajutorul unui cârlig subțire. Și în acest caz ritmul cardiac al copilului va fi monitorizat pentru primele 40 de minute. Metoda nu prezintă niciun risc pentru copil, dar poate fi neplăcută pentru mămică.

După ruperea artificială a membranelor, dacă travaliul nu a început încă după un anumit interval de timp, poate să fie recomandată o perfuzie intravenoasă cu hormoni. Este vorba de un hormon artificial, care este similar cu cel produs în mod normal de corp în timpul travaliului. Acesta ajută la declanșarea contracțiilor.