Orice sarcină vine cu o gamă variată de simptome, mai mult sau mai puține neplăcute. Niciunul nu trebuie ignorat în general și este bine ca viitoarele mame să le discute pe toate cu medicul lor, dar există câteva care nu sunt urgențe.
Life Solutions, specialistul german în recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, vine în ajutorul tău pentru a te informa și în legătură cu acest subiect, pentru ca experiența sarcinii, care aduce nenumărate schimbări în corp, să nu fie o sursă constantă de stres și anxietate. Mai mult, cu ocazia lunii Mărțișorului, Life Solutions are o ofertă specială: un kit de celule stem are un preț lunar redus cu peste 50% și costă doar 35 de euro. Campania este valabilă până la 31 martie.
Câteodată poate fi copleșitor să urmărești toate modificările hormonale și fiziologice care se petrec pe măsură ce te pregătești să devii mamă. Dar care sunt simptomele care nu ar trebui să te îngrijoreze prea tare în perioada sarcinii?
8 simptome care nu sunt urgențe în timpul sarcinii
Disgravidie
Acest simptom se manifestă prin sensibilitate la mirosuri, stare de greață, vărsături matinale și schimbări la nivelul obiceiurilor alimentare. Atât timp cât se manifestă moderat, nu ar trebui să îngrijoreze.
Probleme urinare
Nevoia de a urina des, atât timp cât nu este însoțită de dureri sau usturimi, este un simptom frecvent în timpul sarcinii și apare din cauza schimbărilor hormonale din primul trimestru. Dacă apar dureri sau usturimi, atunci ar putea fi vorba de o infecție urinară, care ar trebui tratată de medic. Problemele urinare continuă și dincolo de primul trimestru, pentru ca uterul crește în volum și apasă pe vezica urinară.
Hipoglicemie
Stările de hipoglicemie se manifestă prin amețeală, dureri de cap, agitație și tremurături și au de obicei sursa într-o alimentație dezechilibrată.
Probleme digestive
Al doilea trimestru este însoțit de multe ori de arsuri stomacale și reflux gastroesofagian cauzate de repoziționarea organelor interne în jurul creșterii uterului. Pentru a ușura situația, e bine să consumați mai multe fibre, așa se evită constipația, să încercați să mâncați mai puțin și mai des și să evitați băuturile acidulate.
Pigmentare a pielii
În timpul sarcinii pot apărea pigmentări ale pielii, la nivelul abdomenului, mameloanelor, pe față și în zona genitală. Dar acest simptom dispare în cele câteva luni de după naștere.
Dureri de oase la nivelul bazinului
Acestea apar în ultimul trimestru de sarcină și sunt legate de luatul în greutate. Ele pot fi însoțite și de dureri de picioare și de spate. Acestea dispar de obicei după sarcină, atunci când organismul își revine după stresul prin care a trecut.
Modificări în secreția vaginală
Dacă aceasta devine mai abundentă, nu e motiv de stres, pentru că are legătură cu schimbările hormonale. Însă dacă există mai multe schimbări în culoare și consistență, atunci e bine să discutați cu medicul.
Probleme de memorie și de somn
Tulburările de somn, somnolența și problemele de memorie sunt simptome clasice ale sarcinii. Ele pot să varieze de la un trimestru la altul și de la insomnie la prea mult somn. Parte din problemele de insomnie sunt legate de disconfortul fizic, dar parte sunt legate de aceleași schimbări hormonale prin care corpul trece în timpul sarcinii.