Categorii
Sfaturi pentru gravide

Prima sarcină: care sunt pașii esențiali?

Vestea unei sarcini este un moment gigantic de bucurie și de speranță, un punct după care viața nu va mai fi la fel. Desigur, orice moment de schimbare vine cu foarte multe gânduri și emoții care pot fi copleșitoare la început. Tocmai de aceea e bine ca viitorii părinți să abordeze situația pas cu pas, pentru că totul se rezolvă cu puțină organizare.

Life Solutions, specialistul german în recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, vine în ajutorul tău pentru a te informa și a te sprijini în călătoria plină de magie care este pe cale să înceapă. Mai mult, în luna martie Life Solutions vine cu o ofertă specială: o reducere de peste 50% pentru pachetul de stocare a celulelor stem pentru 25 de ani, ofertă valabilă până la sfârșitul lunii.

Pașii esențiali în timpul sarcinii

Confirmă cu medicul

Dacă ai făcut un test de sarcină de la farmacie, atunci ar trebui imediat să găsești un medic obstetrician și să confirmi sarcina. Urmează să faci câteva analize și să concepi un plan până la naștere, împreună cu medicul. Testele de sarcină devin pozitive la o săptămână după întârzierea menstruației.

Pune vizitele la medic în calendar

Evoluția sarcinii se „contabilizează” de la data ultimei menstruații și durează în general cam 41 de săptămâni, la prima sarcină. În acest context, împreună cu medicul veți pune la punct un plan al vizitelor și al analizelor pe care să le faci în această perioadă. Nu există un plan standard. Rezultatele analizelor inițiale îi dau medicului informații esențiale pentru a decide de ce va fi nevoie în viitor, până la naștere.

Evaluări pentru făt

Fătul are nevoie și el de mai multe ecografii și de evaluări în profunzime, la diferite stadii de dezvoltare în pântec. După evaluarea din primul trimestru, poți discuta cu medicul tău despre metodele prin care va fi analizat fătul pe mai departe – există mai multe metode, unele mai invazive decât altele.
Evaluările medicale pentru bebe includ:

  1. ecografiile
  2. morfologiile pentru fiecare trimestru de sarcină
  3. evaluările suplimentare făcute atât de des cât recomandă medicul care urmărește sarcina

Pregătiri pentru naștere

Pentru a minimiza posibila anxietate legate de procesul de naștere, poți încerca să-ți faci timp să vizitezi locul în care vei naște și, alături de partener, să alegeți rutele posibile pentru a ajunge acolo. E bine să pregătești și un bagaj pentru momentul în care începe travaliul, ca să ai o grijă în minus.
Nu uita să te pregătești și cu kitul de recoltare a celulelor stem! Life Solutions îți oferă luna aceasta o super ofertă la orice pachet de recoltare și stocare a celulelor stem pe care îl alegi. Obține oferta completă de aici: https://lifesolutions.ro/campanie-lunara-semneaza-acum/ 

Pregătiri pentru după naștere

În timpul sarcinii, timpul trece câteodată foarte greu, dar și foarte repede. Nu lăsa totul pe ultima sută de metri. Aici este vorba și de cumpărături pentru produse esențiale, decizii în legătură cu unde va dormi cel mic, amenajarea spațiului acestuia.

Dar pe lângă aceste detalii materiale, mai sunt câteva lucruri pentru care să te pregătești. Poți să te informezi în legătură cu alăptarea și opțiunile tale pe acest plan. Și ține cont de faptul că vei avea nevoie de sprijin emoțional, așa că poți pune la cale un sistem prin care să primești ajutor. E important să faci acest lucru înainte de perioada obositoare de după naștere. Și setează limite cu apropiații, care în general au intenții bune, dar pot fi și surse de stres.

Încearcă să te odihnești

Viața e stresantă pentru noii părinți, așa că încearcă să te relaxezi cât mai mult, să ai discuțiile necesare cu partenerul și să petreceți ceva timp împreună înainte ca familia să aibă un nou membru.

 

Prima sarcina si pasii esentiali