Categorii
Sfaturi pentru gravide

Vitamine prenatale – când să începi să le iei și alte informații esențiale

În timpul sarcinii, există multe limite legate de ce fel de medicamente și suplimente alimentare poți lua. Dar există un tip de pastile care nu numai că sunt permise, sunt și indicate: vitaminele prenatale.

Să devii părinte e un proces lung și complicat, pe parcursul căruia trebuie să iei foarte multe decizii – pentru sănătatea ta și a viitorului tău copil. Life Solutions știe că un părinte informat este un părinte mai relaxat, așa că vine în întâmpinarea lor cu cele mai importante informații legate de sarcină și naștere. Grupul Life Solutions  își dorește să fie alături de clienții săi, încă dinainte de naștere și mult după ce au devenit părinți și oferă soluții medicale în funcție de necesitățile clientului. Acum, pe site-ul Life Solutions poți participa la un concurs pentru a câștiga un voucher în valoare de 700 de euro la pachetele fără taxă anuală. Sau poți participa la concurs și câștiga premii pentru întreaga familie.

Că tot veni vorba de familie, știm că nutriția este foarte importantă și corpurile noastre au nevoie de vitamine și minerale pentru un număr imens de procese care se petrec în organism. De aceea, unii medici recomandă persoanelor care-și doresc să rămână însărcinate să ia vitamine prenatale chiar și înainte de concepție. Vitaminele prenatale sunt și pentru mamă, și pentru fătul ei, pentru a le asigura o evoluție cât mai armonioasă a celor nouă luni de sarcină.

Când să începi să iei vitamine prenatale?

Vitaminele prenatale sunt o parte importantă a grijii față de corpul tău în perioada de dinainte de concepție. Cum nu poți garanta cât timp îți va lua să rămâi însărcinată, este bine să le iei de dinainte. Dacă tu și partenerul tău sunteți pregătiți să concepeți, atunci cam acela este momentul să vă faceți documentarea în privința vitaminelor. În plus, unele dintre acestea stimulează fertilitatea și cresc posibilitatea de a rămâne însărcinată.

Pe lângă vitamine, ai grijă să faci o programare la ginecolog, pentru a vedea cum este pregătit corpul tău pentru o sarcină.

De ce e bine să le iei de dinainte?

Sarcina are un efect major asupra organismului tău și pune destul de multă presiune. Fătul are tendința să absoarbă o mulțime din resursele naturale ale corpului tău, așa că cel mai bine este să le suplimentezi. De acolo vin multe simptome ale sarcinii legate de oboseală, greață, emoții schimbătoare și tot așa. Cel mai bine este să iei vitamine prenatale chiar înainte de concepție pentru că așa te asiguri că corpul tău vă poate susține pe amândoi cu succes.

Care sunt cele mai importante substanțe nutritive?

Deși echilibrul în ceea ce privește vitaminele și mineralele este foarte important, unele dintre ele sunt mai importante decât altele, pentru că ajută la formarea organelor vitale și sistemelor din corpul fătului, care încep să se dezvolte încă de la începutul sarcinii.

Acidul folic este poate cea mai importantă substanță (e o vitamină B) – și chiar ajută și la fertilitate în perioada în care vrei să rămâi însărcinată. Acesta ajută la formarea creierului și a coloanei vertebrale. Și este vital să ai resurse de acid folic chiar de la început, pentru că partea de care se ocupă se dezvoltă în primele patru săptămâni.

Apoi, vei mai avea nevoie de fier, pentru că acesta ajută la oxigenarea sângelui fătului, ajută la construirea placentei și îți crește volumul sângelui tău.

Iar al treilea element esențial este calciul – care, evident, ajută la construcția sistemului osos și la crearea dinților sănătoși.