Categorii
Sfaturi pentru gravide

Cu ce infecții te poți lupta în timpul sarcinii?

Sarcina nu te scutește de infecțiile pe care le poți face în afara ei. Ba chiar, acestea pot fi întâlnite mai frecvent, iar unele dintre ele pot genera complicații și pentru tine, și pentru bebelușul din burtică.  

Life Solutions, specialistul german în recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, vine în ajutorul tău pentru a te informa și a te sprijini în călătoria magică a sarcinii și maternității. Știm că părinții informați sunt părinți mai puternici și mai bine pregătiți pentru ce îi așteaptă. Dacă vrei să știi cum te-ar putea afecta infecțiile în timpul sarcinii, citește mai jos! Protejează sănătatea bebelușului tău și alege orice pachet din oferta noastră, pentru recoltarea și stocarea  celulelor stem la naștere, profitând de super oferta lunii august.

Răceală sau gripă

Aceste probleme de sănătate sunt cam la fel de des întâlnite în timpul sarcinii ca și în mod normal, în afara ei. Vestea bună e că nu trebuie să te stresezi dacă răcești sau te îmbolnăvești de gripă, pentru că niciuna dintre acestea nu pune în pericol fătul.

Tratamentul de care ai nevoie este pentru simptome și, ca de obicei, trebuie să bei multe lichide, să te odihnești cât se poate de mult și să eviti antiinflamatoarele. Ca tratament de evitat sunt si soluțiile antitusive. Cât despre antibiotice, unele pot fi periculoase în timpul sarcinii, așa că cere sfatul medicului in orice situatie de acest gen.

Infecții urinare

Acestea apar destul de des în timpul perioadei sarcinii: în jur de o femeie din 25 poate face infectii urinare. ACestea se manifesta prin senzație de arsură la trecerea urinii, dureri de vezică și urinare frecventă. Atentie intrucat infecția poate urcă la rinichi, simptomele pot creste în amplitudine, prin urmare infecțiile de acest gen trebuie prevenite si tratate la timp. Tratamentul constă în antibiotice prescrise doar de medicul tău care iti cunoaste istoricul medical, parcursul sarcinii si poate lua o decizie avizata si sigura. Dacă infecțiile sunt severe, este posibil ca internarea în spital sa fie necesara

Infecții streptococice (Grupul B)

Streptococul din Grupul B este purtat de aproximativ 20% din femeile însărcinate fără a duce la probleme mai mari de sănătate. În cazuri rare, acesta poate fi transmis și celui mic și poate duce la meningită (dar, iarăși, situatiile acestea sunt foarte rare). În unele cazuri de mamă purtătoare a acestui streptococ, tratamentul constă în antibiotice intravenoase în timpul travaliului pentru a preveni transmiterea.

Varicela

Această infecție este destul de comună pentru gravide, pentru că multe femei intră în contact cu copii care suferă deja de ea. Dar varicela nu provoacă mereu probleme. Dacă ai avut deja varicelă în trecut, nu există niciun risc pentru tine sau pentru cel mic. Din precauție, ar fi bine să faci un test pentru a descoperi dacă ai imunitate la varicelă sau nu.

Ce se întâmplă dacă faci varicelă? Foarte rar, copilul poate fi afectat dacă tu faci varicelă înainte de săptămâna 20. Riscul este între 0.4% (până în săptămâna 14) până la 2% (după săptămâna 14). După săptămâna 20, nu există risc pentru cel mic.

Candidoza

Scurgerea vaginală este în mod frecvent provocată de germenele Candida albicans, care apare în vaginul a 32% din femeile gravide, față de doar 16% femei negravide. De obicei este mai întâlnită de la a doua sarcină încolo. Ai nevoie de tratament doar dacă simptomele sunt foarte deranjante (scurgerea albicioasă, mîncarimi, durere și roșeață). Tratamentul cu supozitoare vaginale este de obicei eficient  în acest caz.

Este foarte important sa cunosti toate aceste situatii astfel incat sa le poti preveni inainte de a fi nevoie sa le tratezi. Pe parcursul sarcinii ideal ar fi sa eviti orice forma de tratament medicamentos, iar daca acesta este necesar, sa fie prescris de medicul specialist in colaborare cu obstetricianul tau.