Categorii
Sfaturi pentru gravide

A doua sarcină? Iată ceea ce trebuie să cunoști (2)!

Atunci când rămâi însărcinată pentru a doua oară, ai cu certitudine senzatia că știi la ce te aștepți. Dar surpriza, realitatea nu e chiar așa. De fapt, fiecare sarcină este diferită de cealaltă, dar nu neapărat în bine sau în rău. Așa că iată câteva informații care să te ajute să fii pregătită.

Noi, echipa Life Solutions si Vita34, specialistul german în recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, suntem conștienti că părinții sau viitorii părinți se simt mai în siguranță atunci când știu la ce se pot aștepta. În luna iulie, avem o ofertă speciala pentru tine: cel mai performant kit de celule stem de pe piață are un preț redus. Oferta este accesibilă exclusiv prin Life Solutions și-ți aduce și un cadou-surpriză.

Dacă vrei un frățior sau o surioară pentru cel mic de acasă, atunci ține minte că mulți dintre pași sunt asemănători cu cei urmați la prima sarcină: vitamine prenatale, un consult cu medicul tău obstetrician etc.

Simptome extra

Dar care sunt posibilele diferențe atunci când rămâi însărcinată pentru a doua oară? Una dintre ele este legată de simptome. În primul rând, e foarte posibil să îți dai seama mai ușor că ești însărcinată. În al doilea rând, la a doua sarcină, în mod frecvent, atunci când menstruația lipsește, de multe ori ai câteva simptome în plus precum dureri de cap, acnee și dureri pelviene. De multe ori, după ce ovulul a fost implantat în uter la a doua sarcină, poți trăi senzațiile unor crampe pelviene mai accentuate decât prima oară când ai rămas însărcinată.

Sunt grețurile matinale diferite?

Peste 70% dintre femeile însărcinate au de-a face cu grețurile matinale, mai ales în primul trimestru de sarcină. Aceste grețuri sunt legate de dereglările hormonale și de obicei trec atunci când ajungi în al doilea trimestru de sarcină.

Burtica poate crește mai repede

Pentru că prima sarcină probabil a slăbit întrucâtva mușchii abdomenului și uterul, atunci există șanse mai mari ca burtica să devină vizibilă mai repede. E un lucru bun: înseamnă că organismul tău e gata mai repede să facă loc noului făt care crește în interiorul tău

Contracțiile Braxton-Hicks și travaliul

Indiferent dacă le-ai trăit la prima sarcină sau nu, există șanse mai mari ca la a doua, să ai parte de contracții Braxton-Hicks – și mai devreme în evoluția sarcinii. Acest lucru se întâmplă pentru că, iarăși, organismul tău deja a mai trecut prin acest lucru. Și, foarte probabil, această diferență se poate vedea și la travaliu: la a doua sarcină, ai șanse destul de mari ca travaliul să fie prescurtat și poate chiar mai ușor de suportat!

Oboseală crescută

Aici, depinde de cât timp ai așteptat între cele două sarcini. Însă poate nu contează atât de mult. La a doua sarcină probabil că vei avea parte de mai multă epuizare și are mult sens: nu doar că organismul tău e stresat de procesul de creștere a unei viitoare persoane, dar, în același timp, acum trebuie să ai grijă de primul copil. Așa că o idee bună ar fi să pui la punct o rețea de sprijin, ca să nu te ocupi de toate singură!