Categorii
Sfaturi pentru gravide

Sarcina după 35 de ani: 5 lucruri la care să te gândești

Dacă tu și partenerul tău plănuiți să faceți un copil după vârsta de 35 de ani, atunci trebuie să iei în considerare câteva informații importante despre sănătatea ta reproductivă și cea fizică, pentru mai multă siguranță.

Life Solutions, specialistul german în recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere vine în ajutorul tău pentru a te ghida și a te sprijini în călătoria plină de magie în care ești pe cale să pornești. Știm că părinții informați sunt părinți mai puternici și mai bine pregătiți pentru ceea ce îi  așteaptă. Dacă vrei să știi cum să te pregătești în cazul unei sarcini după vârsta de 35 de ani, citește mai jos! Între timp, protejează sănătatea celui mic și alege orice pachet din oferta noastră, pentru recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, profitând de super oferta lunii noiembrie.

În zilele noastre, foarte multe cupluri aleg să-și mărească familia atunci când au 30 și ceva de ani, din varii motive. Fie că au vrut să aibă parte de siguranță financiară, de o casă, fie că s-au căsătorit mai târziu sau au dorit să se bucure de libertate mai multă vreme, nu contează atât de mult. Ceea ce contează este că după vârsta de 35 de ani, lucrurile devin ceva mai complicate în legătură cu sarcina, și e nevoie să vă gândiți la mai mulți factori.

Sarcina timpurie, de la 20 la 35 de ani, are mult mai puține complicații, poate chiar deloc. După 35 de ani, lucrurile nu stau chiar așa.

5 lucruri la care trebuie să vă gândiți

  1. Sarcina este posibilă

Concepția sarcinii oricând înainte de 37 de ani e considerată „corespunzătoare”. Ideea e să ai grijă cu starea ta de sănătate curentă și de apropierea de menopauză. Nu-ți face griji, nu ai de ce să crezi că odată ce faci 35 de ani șansele de a rămâne însărcinată ajung la 0. După 35 de ani, calitatea ovulelor și rata de fertilitate încep să scadă, încetul cu încetul, ceea ce reduce șansele, dar nu le distruge complet.

  1. Și vârsta partenerului contează

Atunci când vine vorba de o sarcină peste vârsta de 35 de ani, de cele mai multe ori se discută vârsta mamei. Dar adevărul este că și rata de fertilitate a bărbaților începe să scadă odată cu vârsta, deși declinul este mai lent.

  1. Nu aștepta pentru a cere ajutor medical

Dacă tu și partenerul tău aveți peste 35 de ani și nu ați reușit să concepeți un copil în șase luni de încercări, atunci nu ezitați să apelați la medicină pentru ajutor. De altfel, cea mai bună strategie este să vă faceți teste de fertilitate înainte de a încerca să concepeți, ca să știți cu ce aveți de lucrat și să nu pierdeți timp prețios. Dacă aveți complicații, atunci e bine să începeți tratamentul cât mai repede.

  1. Tratamentele de fertilitate nu pot rezolva orice problemă

Aceste tratamente au cu atât mai mult succes dacă problemele sunt descoperite mai repede. Deci chiar dacă nu vreți să faceți un copil chiar acum, e bine să monitorizați rata fertilității și în anii de dinainte.

  1. Adoptați un stil de viață sănătos

Șansele de a rămâne însărcinată după vârsta de 35 de ani sunt mai mari dacă părinții practică un stil de viață sănătos. Vorbim despre lucruri de bază precum o dietă nutritivă, destulă mișcare, somn suficient, evitarea zahărului și a cofeinei, lăsatul de fumat și consumul redus de alcool.