Categorii
Sfaturi pentru gravide

Durerile de cap în sarcină: când ar trebui să producă îngrijorare?

Durerile de cap sunt destul de comune în timpul sarcinii și în majoritatea cazurilor sunt complet inofensive. Există mai multe tipuri, fiecare cu cauza sa, dar unul dintre acestea ar trebui luat în serios. Îți spunem imediat care.

Am putea spune în glumă că sarcina în sine poate fi din când în când o durere de cap, pentru că există atât de multe detalii de pus la punct, atâtea schimbări de monitorizat. Life Solutions, specialistul german în recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, vine în ajutorul tău pentru a te informa și a te sprijini în călătoria sarcinii și maternității. Știm că părinții informați sunt părinți mai relaxați și mai bine pregătiți pentru ce-i așteaptă. Dacă vrei să afli cum să ai cât mai puține dureri de cap în timpul sarcinii, citește mai jos. Între timp, protejează sănătatea bebelușului tău și alege orice pachet din oferta noastră, pentru recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, profitând de super oferta lunii noiembrie.

Factori de risc pentru dureri de cap în timpul sarcinii

Dacă suferi de dureri de cap în timpul sarcinii, să știi că există multe cauze potențiale. Una dintre ele este congestia sinusurilor. O alta este probabilitatea crescută de a fi deshidratată în această perioadă, pentru că ai atât de multe pe cap si cel mai probabil uiți să bei apă. În același timp, e foarte posibil ca somnul regulat să fie perturbat de sarcină din varii motive, ceea ce poate duce la dureri de cap.

În marea parte a cazurilor, durerile de cap sunt inofensive și pot fi rezolvate simplu: bea mai multă apă, încearcă să dormi cel puțin 8 ore pe noapte sau chiar să te bucuri de un somn de după-amiaza bine meritat.

Dar există un tip de durere de cap care ar trebui să determine mai multa grijă daca nu îngrijorare: migrenele care apar brusc și de regulă se petrec în a doua jumătate a perioadei sarcinii. Acestea sunt un semn posibil de preeclampsie, despre care am mai vorbit in alte articole. Dacă ți se întâmplă să ai dureri de cap care apar brusc, atunci e bine să discuți cu medicul tău despre asta, pentru un posibil diagnostic.

Durerile de cap în timpul sarcinii devin de obicei mai frecvente atunci când treci de nouă săptămâni de sarcină, pentru că atunci crește volumul sanguin, dar și al hormonilor. Dar durerile de cap pot avea loc oricând, chiar și la început. Durerea de cap ar putea să fie simțită în mod diferit decât ai trăit-o până acum. Ar putea să fie localizată doar pe una dintre laturile capului sau pe ambele sau în zona sinusurilor.

Am menționat deja că unele dureri de cap pot apărea din cauza deshidratării, somnului întrerupt sau a congestiei sinusurilor (volumul sanguin crescut pune presiune pe sinusuri). O altă cauză posibilă este foamea – pe măsură ce consumi mai multe calorii, e posibil ca glicemia ta să aibă suișuri și coborâșuri neașteptate care duc la dureri de cap. Apoi, fluctuațiile hormonale pot declanșa dureri de cap atunci când ți-e lumea mai dragă. Renunțarea la cafea poate duce la dureri de cap din cauza sevrajului.

Dacă ai o durere de cap, atunci încearcă să tratezi posibilele cauze: bea niște apă, dormi la amiază, ia o gustare sănătoasă care nu va fi un dezastru pentru glicemie, încearcă comprese calde sau reci și încearcă să-ți masezi scalpul și gâtul, pentru a relaxa mușchii din zonă. Când vine vorba de analgezice pentru tratamentul durerilor de cap, apelează la medicul tău pentru a avea parte de cea mai sigură soluție.