Categorii
Sfaturi pentru gravide

Sarcina în timpul iernii – cum să-ți menții sănătatea

Dincolo de simptomele aferente sarcinii, vremea are și ea o influență în această perioadă a anului, ceea ce înseamnă că abordarea ta ar trebui să fie puțin diferită față de celelalte anotimpuri. Îți spunem la ce să fii atentă!

Noi, Life Solutions, specialistul german în recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, venim în ajutorul tău pentru a te informa și a te sprijini în călătoria magică a sarcinii și maternității. Știm că părinții care au toate informațiile necesare sunt părinți mai puternici, mai bine pregătiți pentru ce îi așteaptă și mai relaxați! Dacă vrei să știi cum să ai mai bine grijă de tine și de cel mic în timpul iernii, citește articolul de mai jos! Protejează sănătatea copilului tău și alege orice pachet din oferta noastră, pentru recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, profitând de super oferta lunii decembrie.

Schimbările legate de vreme ar putea să ducă la discomfort fizic pentru femeile însărcinate, dar și mai multă presiune pe sănătatea mintală, din cauza depresiei de sezon care se manifestă la unele persoane în timpul iernii.

Care sunt riscurile legate de sarcină în timpul iernii?

De multe ori, anumite afecțiuni precum hipertensiunea arterială și diabetul gestațional au tendința să fie mai des întâlnite în timpul iernii, potrivit statisticilor medicale. Femeile care sunt expuse la vreme foarte rece de asemenea au șanse ridicate să aibă un copil mai mic la naștere. Temperaturile extreme scăzute pot îngreuna fluxul sangvin către uter și pot afecta creșterea fătului. În același timp, e mult mai greu să ai parte de vitamina D de la soare, ceea ce poate duce la dureri de articulații și deficiență de vitamina D.

O dietă potrivită

Unul dintre principalele moduri în care poți avea grijă de corpul tău în cazul sarcinii în timpul iernii este regimul alimentar. Nu uita să incluzi lactate, multe legume proaspete, fructe și alimente precum fasole, mazăre, linte și năut.

În ceea ce privește fructele și legumele, alege-le pe cele care conțin multă vitamina C, precum portocale, mere, banane, broccoli, care îți întăresc sistemul imunitar. De asemenea alege și spanac, salată, morcovi, cartofi dulci, ardei grași și conopidă. Consumă destule lactate, pentru a-ți asigura cantitatea de calciu necesară și evită junk food, alimente procesate, pline de ulei sau de conservanți.

Nu uita și să te hidratezi! Pe lângă apă, poți să te hidratezi și cu sucuri de fructe proaspete și apă cu lămâie. În același timp, evită băuturile care conțin cofeină, precum ceai, cafea și băuturi carbogazoase.

În timpul iernii, constipația e un risc și e o senzație incomodă, așa că e bine să te asiguri că consumi destule fibre alimentare – le găsești în cereale, leguminoase, semințe.

Activitatea fizică

Ideal ar fi să faci și niște mișcare, depinzând de etapa sarcinii în care te afli. Dar exercițiile fizice îți ameliorează unele dintre simptome și au nenumărate beneficii: te ajută să dormi mai bine și să îți menții o stare de spirit pozitivă, elimină din presiunea pe articulații, reduc riscul diabetului gestațional și cresc șansa unui travaliu sănătos și sigur. Poți face plimbări sau poți face câteva minute de mișcare – la interior. Evită gheața și orice e alunecos.