Categorii
Sfaturi pentru gravide

Frici legate de sarcină: care sunt valide și de care trebuie să uiți?

Sarcina este una dintre cele mai dificile perioade din viața unei femei, dar și cea mai plină de bucurie din viața unei mame. Având în vedere că nicio sarcină nu este identică cu alta, vorbim despre o perioadă imprevizibilă, care poate aduce cu sine multă incertitudine, suișuri și coborâșuri. Corpul tău trece prin foarte multe schimbări și e absolut normal să ai parte de o stare de anxietate completată de frică. Unele frici sunt valide, iar altele chiar nu au de ce să-ți aducă îngrijorare. Îți spunem imediat care sunt acestea.

Life Solutions unic partener al Vita 34 in Romania, specialistul german în recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere vine în ajutorul tău pentru a te informa și a te sprijini în călătoria magică a sarcinii și maternității. Cu toții știm că părinții informați sunt părinți mai puternici și mai bine pregătiți pentru ceea ce îi așteaptă. Dacă dorești să scapi de câteva din fricile pe care le ai în acest moment, citește mai jos! Protejează sănătatea bebelușului tău și alege orice pachet din oferta noastră pentru recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere, profitând de super oferta lunii februarie.

            Ce se întâmplă dacă mănânci ceva care îi face rău copilului?

Informațiile despre alimentația din timpul sarcinii vin mereu într-un volum copleșitor, iar câteodată sunt contradictorii. Tocmai de aceea este normal să-ți pui această întrebare și să te gândești întotdeauna la ce mănânci. Alimentele principale pe care ar trebui să le eviți sunt carnea crudă, fructele de mare crude, alcoolul, laptele și brânzeturile nepasteurizate. Dacă ajungi să consumi din greșeală o cantitate mică din cele menționate, nu are rost să te îngrijorezi.

            Ce se întâmplă dacă se rupe apa în public?

Având în vedere cât de mult se folosește această scenă în filme și seriale pentru a crea cât mai mult conflict dramatic, este chiar normal să ai această spaimă. Șansele sunt mici să se întâmple în acest fel. Potrivit unor statistici, acest lucru se întâmplă cam în 15% din cazuri. Și chiar dacă se întâmplă în public, ruperea apei nu e o inundație de proporții biblice, ci mai degrabă un mic fir de lichid pe care probabil doar tu îl vei observa.

            Ce se întâmplă dacă intri în travaliu prematur?

Acest risc este unul real, exacerbat de posibile infecții, în cazul în care ai o sarcină multiplă sau în cazul în care încă fumezi. Iarăși, este o posibilitate mult exagerată de scenariștii de la Hollywood. Chiar dacă intri în travaliu prematur, asta nu înseamnă că vei avea o naștere prematură. La momentul actual există mult mai mai multe tehnici care pot ajuta la amânarea nașterii. Dacă ai această spaimă, vorbește cu medicul tău despre ea.

            Se poate să-ți rănești copilul accidental în timpul somnului?

Multe femei se tem că ar putea să-și strivească copilul în timpul somnului dacă schimbă poziția și dorm pe burtă. Însă poți sta liniștită în această privință: corpul tău știe în mod natural cum să protejeze fătul în timpul somnului.

            Există posibilitatea să pierzi sarcina?

Spaima aceasta este reală și te poate bântui pe tot parcursul celor nouă luni până la naștere. E important să știi că primul trimestru este cel mai riscant în această perioadă. După primul trimestru, șansele scad până la aproape 1 din 100 să se întâmple asta, ceea ce ar trebui să-ți liniștească anxietatea.